abc.lv skaitļos

Lietotāji online85
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
FOTO: Valdība un būvniecības nozare vienojas par sadarbību ēnu ekonomikas mazināšanai : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

FOTO: Valdība un būvniecības nozare vienojas par sadarbību ēnu ekonomikas mazināšanai

FOTO: Valdība un būvniecības nozare vienojas par sadarbību ēnu ekonomikas mazināšanai

Otrdien, 31.maijā, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Ministru prezidenta biedrs un ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola parakstīja sadarbības memorandu ar būvniecības nozares organizācijām. Tā mērķis ir triju gadu laikā ēnu ekonomiku būvniecības nozarē samazināt uz pusi, vienlaikus stimulējot kvalitatīvas, drošas un ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā.

"Ar šo memorandu mēs kliedējam mītu par to, ka uzņēmēji tikai gaida, kad nepieciešamie risinājumi tiks viņiem ērti pasniegti uz paplātes. Tieši pretēji – būvniecības nozares uzņēmumi ir gatavi iesaistīties un strādāt, lai būvniecības sektors Latvijā būtu sabiedrībai drošs, kvalitatīvs un ilgtspējīgs. Un ikviens celtnieks būtu lepns par to, ka strādā būvniecības nozarē," norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane, kas virzīja šī sadarbības memoranda izstrādi un parakstīšanu valdības līmenī.

Vienlaikus ar sadarbības memoranda parakstīšanu tika apstiprināti arī prioritārie uzdevumi 2016. - 2018.gadam, kas sadalīti trīs blokos – pasākumi ēnu ekonomikas mazināšanai, investīciju vides uzlabošanai, kā arī nozares konkurētspējas paaugstināšanai.

Būvniecības nozares vārdā kopā ar Latvijas Būvuzņēmēju partnerību sadarbības memorandu parakstīja 11 vadošās nozares organizācijas – "Latvijas ceļu būvētājs", "Latvijas Elektroenerģētiķu un Energobūvnieku asociācija", "Būvmateriālu ražotāju asociācija", "Latvijas Būvinženieru savienība", "Latvijas Inženierkonsultantu asociācija", "Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība", "Latvijas logu un durvju ražotāju asociācija", "Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padome", "Latvijas Arhitektu savienība", "Latvijas Būvnieku asociācija", "Transportbūvju inženieru asociācija".

Būvniecības nedēļu organizē Būvniecības valsts kontroles birojs sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Rīgas Tehnisko universitāti, Latvijas Būvuzņēmēju partnerību, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, kā arī ar citām nozares nevalstiskajām organizācijām.

Publicitātes foto

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai