abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Atbild eksperti : abc.lv
Vai grīdu ar 5 cm kritumu var izlīdzināt ar keramzītu un plākšņu materiāliem?
Labdien!

Jaunbūves vecajā daļā (bijusī koka vasarnīca) ir koka grīda, kas, pēc visa spriežot, jau sākotnēji pavirši ieklāta ar kritumu, jo nav pazīmju, kas liecina par koka siju sēšanos utt.

Pirmā stāva grīdai (ar ventilējamu pagrīdi) ir kritums apmēram 5 cm (3 m garā telpā).

1) Vai izlīdzināšanu (WC dušas telpā) varu veikt ar smalka keramzīta pabērumu, pa virsu liekot dubultu grīdas reģipsi (pēc tam hidroizolāciju, flīzes)?
2) Vai blakus telpā (tas pats grīdas pamats, bet nu jau virtuves zona) var izlīdzināt keramzītu, tam pa virsu liekot gropēto osb, laminātu?

* Īsāk jautājot, vai 5 cm kritumu var izlīdzināt ar keramzītu un plākšņu materiāliem?

P.S. Līdzināt ar pašizlīdzinošo masu (nezinot eksperta viedokli) īsti negribētu, jo tas varētu būt piņķerīgāk un neekonomiskāk.

Paldies!
Atbild:
Raitis Vasiļjevs
Labdien! Es uzskatu, ka grīdu labāk ieliet no jauna ar betonu "Estrich", un neko nevajadzēs līdzināt, veco grīdu jāizrauj ārā. Izmaksas un laiks netiks zaudēts....

Grīdas

Vai "Corotop" hidroizolācija paredzēta līmēšanai uz virsmas ar flīžu līmi pa visu darba virsmu, vai līmēt vispār nav paredzēts?
Labdien

Pretvēja un hidroizolācijas membrāna "Corotop" 1.5m 200g/m2 - vai tā ir paredzēta līmēšanai uz virsmas ar flīžu līmi pa tās visu darba virsmu (uzsūcošo virsmu, kura atradīsies pie sienas), vai līmēt vispār nav paredzēts? Kā pareizi tā jāliek? Es nevaru internetā atrast lietošanas instrukciju un pasūtīt uz aklo arī negribās.

Paldies!
Atbild:
Gatis Puķīte, Celtprieks.lv
Labdien! Ja materiāla aprakstā nav norādīts, ka materiāls paredzēts pie virsmas pielīmēt ar līmi, tad to darīt nedrīkst. Hidroizolācijas auduma materiālu, kas tieši paredzēti izmantošanai zem flīzēm, aprakstos sīki un smalki ir aprakstīta montāža un materiāli, ar kuriem veikt montāžu, piemēram, ARDEX SK 100 W. Kā arī šie materiāli ir pārbaudīti un sertificēti konkrētai izmantošanas vietai....

Būvmateriāli

Kā pareizi līmēt hidroizolāciju?
Labdien!

Kā es lasīju, hidroizolāciju var līmēt ar flīžu līmi, bet- varbūt arī ir kāda labāka versija ar kādu līmi līmēt? Un kā to līmēt - hidroizolācijas membrānu noklāt ar līmi tikai pa malām (piemēram, 5 cm perimetrā) vai ar līme jāklāj uz visas pamatnes? Un diezgan dīvains jautājums - ja klāj līmi uz darba pamatnes (tā, kura uzsūc mitrumu), vai šī pamatne neuzsūks līmi?

Paldies!
Atbild:
Gatis Puķīte, Celtprieks.lv
Labdien! Atkarībā no tā, kāda ražotāja materiāls ir iegādāts. Katrs ražotājs ir izstrādājis auduma hidroizolācijas iestrādes materiālu sistēmas. Tikai iestrādājot to pēc ražotāja izstrādātās sistēmas, Jūs varat panākt materiāla pareizu iestrādi un tā kalpošanu. Ieteiktu iepazīties ar iegādātā materiāla aprakstu....

Hidroizolācija

Kādas sekas var būt, ja skursteņa galu nenosedz ar jumtiņu?
Labdien!

Lieta tāda, ka mājā samainīju cietā kurināmā apkures katlu uz granulu. Viss bija ļoti labi, līdz brīdim, kad 2-3 nedēļas pēc uzstādīšanas otrajā stāvā, uz skursteņa sienas parādījās darvas pleķi, kas redzami cauri tapetēm. Izsaucu skurstenslauķi, kas iztīrīja skursteni un, protams, apstiprināja, ka skurstenī iekšā ir kondensāts. Tad nu, saprotot situāciju un ņemot vērā skursteņslauķa ieteikumus, ieliku skurstenī čaulu, ko ieteica kā vislabāko variantu.

Bet radies jautājums. Vecajam skurstenim meistari ar plāksni-jumtiņu augšu ciet neiztaisīja. Vai tas var radīt kādas turpmākās sekas, ja uznāk spēcīgi lieti, liels aukstums vai jebkas cits? Vai labāk atstāt tieši vaļā un lai tur notiek gaisa cirkulācija un viss lai žūst nost? Skursteņa augstums apmēram 7 m.

Un kā labāk darīt ar iekšdarbiem? Saprotu, ka jākaļ apmetums nost līdz skurstenim, bet kā labāk tālāk rīkoties? Apmest sienu vienkārši pa jaunam vai nepieciešama kāda hidroizolācija, vai kas cits?

Paldies Jums!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Skursteņa jumtiņš nav nepieciešams obligāti. Jumtiņu liek tikai ķieģeļu daļai, lai mitrums neiet iekšā starp skursteni un čaulu. Gāzes katliem čaulai jumtiņu vispār vairs nedrīkst uzstādīt. Dūmvada čaulai obligāti ir jābūt apakšā pēdai ar kondensāta izvadu. Ar cieņu,...

Apkure

Vai korķa materiāls ir piemērots skaņas izolācijai griestiem un sienām?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, vai korķa materiāls ir piemērots skaņas izolācijai griestiem un sienām? Ja ir, tad kā un apvienojumā ar kādiem materiāliem to pareizāk stiprināt, kādi darbi pirms tam jāveic?

Paldies!
Atbild:
A. Pužulis
Labdien! Eļļotas, mazākā mērā lakotas korķa dekoratīvās flīzītes jūtami uzlabos telpas akustiskos rādītājus, novēršot atbalss rašanos tajā. Ja mērķis ir apturēt gaisa skaņu no blakus telpas, tad šis nebūs īstais risinājums, lai arī kaut kādā mērā situācija, iespējams, uzlabosies. Gaisa skaņas mazināšanai izmanto korķa apakšklāju 3-6mm biezumā kopā ar "Knauf" smago reģipsi "Diamant". Ar parketa vai linoleja līmi korķi pielīmē pie reģipša un tālāk visu šo kompzītmateriālu ar minerālo līmi (Piemēram,...

Būvmateriāli

Kādiem jābūt turp un atpakaļgaitas cauruļu diametra pareiziem izmēriem pašteces apkures sistēmā?
Labdien!

Kādiem jābūt turp un atpakaļgaitas cauruļu diametra pareiziem izmēriem pašteces apkures sistēmā? Mājai ir divi stāvi, platība - 120 kv. m., katla jauda - 25 kw, kurinām galvenokārt ar malku.

Cik lielu vajag akumulācijas tvertni?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Pie katla turpgaitai un atpakaļgaitai jābūt vismaz DN 50 2''. Ar cieņu,...

Apkure

Kāpēc no radiatoriem un trubām dzirdama skaļa dūkoņa?
Labdien!

Dzīvoju daudzdzīvokļu nama 3. stāvā. Pirms divām nedēļām pieslēdza centrālo apkuri, un kopš tā laika no radiatoriem un trubām parādījās skaļa dūkoņa visas diennakts garumā. Vēlos uzzināt, vai tas varētu būtno siltumsūkņa, un kā atrisināt šo problēmu?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Skaņa var nākt arī no kāda radiatora termoventiļa vai apkures cirkulācijas sūkņa, vai jebkuras citas armatūras. Ja caurules ir metāla, tad skaņa var tālu nodoties un būt dzirdama. Ar cieņu,...

Santehnika

Vai zem lamināta apakšklāja uz betona jāliek vēl kāds izolācijas slānis?
Labdien!

Dzīvoju 602.sērijas mājas pirmajā stāvā. Grīda šobrīd ir pirms 25 gadiem ieliets betons, uz kura plānoju likt zaļo apakšlāju un pa virsu laminātu.

Man ir divi jautājumi:

1. Vai zem zaļajām plāksnēm uz betona vēl ir jāliek kāds izolācijas slānis?
2. Kādu apakšklāju labāk likt, lai būtu lielāka siltumizolācija (nebūtu vēss lamināts)?

Paldies!
Atbild:
KĀGO grīdas segumi
Labdien! Uz betona pamatnes vispirms ieteicams uzklāt tvaika izolācijas plēvi. Pēc tam var klāt jebkuru zemsegumu, piemēram, putu plēvi, "Izopor" plāksnes, korķa granulātu "UZIN RR 188" u. c. Jo biezāks un siltumietilpīgāks zemsegums, jo lielāka siltumizolācija. Ar cieņu,...
Atbild:
anitra@anitra.lv
Labdien! Mums nav komentāru par zaļo apakšklāju, jo paši tādu neizmantojam. Aicinām iepazīties ar apakšklāja tehniskajiem rādītājiem un tad pieņemt lēmumu. Tāpat arī var noskaidrot no zaļā apakšklāja pārdevējiem, vai nepieciešama PE izolācijas membrāna....

Koka grīdas

Kā ievilkt lauku mājā telefonlīniju?
Labdien!

Vēlētos ievilkt privātmājā telefonlīniju. Māja atrodas laukos, un citām mājām jau ir ievilkts kabelis, bet man nav. Un līdz pieslēguma vietai ir kādi 300 m. Gribētu zināt, kā man rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Pāvels Losevs, inženieris
Labdien! Visdrīzāk, būs jāvelk līnija 300 m. Bet - vai tas ir tik nepieciešams vilkt telefoniju mūsu laikā? Ir taču bezvadu tehnoloģijas. Ar cieņu,...

Elektromontāža

Kāpēc, beidzot kurināt, pa skursteni caur apkures katlu dzīvoklī nāk smaka no skursteņa?
Labdien!

Man ir centrālapkures katls, kam ir izvads ārā no mājas. Skurstenis - parasts metāla, nesiltināts.

Dažreiz novērojama problēma, ka, beidzot kurināt, pa skursteni caur apkures katlu iekšā telpā nāk gaisa pieplūde, kā rezultātā visas smakas no skursteņa un krāsns nonāk dzīvoklī.

Kāpēc novērojama šāda parādība un kā ar to cīnīties?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Saprotu, ka runa ir par malkas katlu. Visdrīzāk, problēma ir nesiltinātajā dūmvadā, jo dūmvada ārējā daļa ātri atdziest un pazūd vilkme. Ārējam dūmvadam ir jābūt siltinātam, kā arī telpai ir jābūt svaiga gaisa pieplūdei. Ar cieņu,...

Apkure

Ko darīt, lai gāzes apkures katls spētu uzsildīt visu māju?
Labdien!

Man ir problēmas ar apkuri privātmājā, platība 120 m2. Apkure - gāzes, katls - "Viessmann Vitopend 100". Mājās ir 9 radiatori, kā arī siltā grīda gan vannas istabā (6 m2), gan koridorā (4 m2). Ir arī apkures kontroles pults, ar kuru var uzstādīt nepieciešamo temperatūru. Problēmu pamanīju jau pagājušā ziemā, taču risinājumu tā arī neatradu. Tāpēc jau laikus, pirms ziemas sākuma, vēlētos zināt, kur ir problēma.

Respektīvi - nav iespējams piesildīt visu māju/radiatorus. Varbūt tas tāpēc, ka katls pārāk švaks? Ko darīt, lai katls spētu piesildīt visu māju?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Jums jāgriežas pie apkures katla uzstādītāja / ieregulētāja. Uz kādu jaudu katls ir ieregulēts? To var viegli noteikt pēc gāzes patēriņa. 120 m2 ir maza platība un būtu pa spēkam jebkuram gāzes katlam. Var būt arī ir problēmas ar hidrauliku. Ar cieņu,...

Apkure

Kāds būtu vislabākais risinājums grīdas nomaiņai?
Labdien!

Esošai mājai vēlos nomainīt visu grīdu. Plānota grants, koka sijas, divas kārtas ar OSB, korķis un lamināts. Vai tas ir vislabākais variants?

Paldies!
Atbild:
anitra@anitra.lv
Labdien! Jā, šāds risinājums ir iespējams. Jānovērš iespēja, ka sijas no pamatnes saņem/uzsūc mitrumu....

Koka grīdas

Vai koka grīdu var likt uz flīzēm?
Labdien!

Dzīvojamās mājas 1. stāvā ir siltās grīdas (ūdens), ieklātas flīzes. Ir vēlme pēc koka grīdām. Vai tās var likt uz flīzēm?

Paldies!
Atbild:
KĀGO, grīdas segumi
Labdien! Ja esošās flīzes turas stingri un stabili, tad teorētiski var klāt pa virsu. Ieteicams izmantot UZIN parketa ieklāšanas sistēmu (izolējoša grunts, izlīdzinošā masa, spriegumus amortizējošs zemsegums un līme). Ja esošās flīzes neturas, kustas u.tml., tad tās ir jādemontē. Lūdzu, ņemiet vērā, ka jo biezāks ir grīdas pīrāgs virs apsildāmās grīdas, jo ilgāks laiks būs nepieciešams, lai siltums sasniegtu virspusi. Ar cieņu,...

Koka grīdas

Vai, trīs fāžu elektrību sadalot pa fāzēm, varēs palikt esošie drošinātāju automāti?
Labdien!

Sakarā ar nepieciešamību palielināt strāvas spriegumu dzīvoklī no vienas fāzes uz trīs, vai, trīs fāžu elektrību sadalot pa fāzēm, varēs palikt esošie drošinātāju automāti (ja tagad ir 16 A B līkne un būs trīs fāžu elektrība arī ar 16 A kā arī noplūdes automāts)? Vai jābūt citādākiem automātiem, kur rakstīts 230/400 v, bet uz noplūdnieka ir tikai 230v?

Paldies!
Atbild:
Pāvels Losevs, inženieris
Labdien! Labs jautājums. Taču uz to nav viennozīmīgas atbildes, jo ir dažādas situācijas. Atkarīgi no situācijas Jums būs vai nu jāmaina automāti vai nu tikai jāpārslēdz automāti citā saslēgumā, piemēram, nomainot kopni....
Atbild:
Aleksandrs Suhihs
Labdien! Jā, var palikt esošie automātslēdži, jo parasti dzīvokļos ir tikai 1-fāžu patērētāji - t.i. 230V. Pārejot uz 3-fāžu pieslēgumu, vajag izmantot 5-dzīslu kabeli no pieslēguma vietas līdz dzīvokļa galvenajam sadalnim. Sadalnes iekšā jāpārslēdz dažādus 1-fāžu automātslēdžus no dažādām fāzēm. Automātslēdžus 230/400V izmantot nav nepieciešams, ja nav 400V - 3 fāžu patērētāju!...

Elektromontāža

Kā pareizi rīkoties, ievelkot jaunu elektroinstalāciju dzīvoklī?
Labdien!

Vai varat, lūdzu, ieteikt, kā pareizi rīkoties, ievelkot jaunu elektroinstalāciju dzīvoklī?

1) Cik biezu vadu ir jāvelk no kāpņu telpas sadales kastes uz dzīvoklī izveidoto sadales kasti ar drošinātājiem?
2) Kā pareizi izmērīt patērētājus, un kā pareizi pēc patērētājiem noteikt, kāds vads ir nepieciešams uz katru rozeti vai apgaismojumu?
3) Piemēram, ja virtuvē paredzētas 3 rozetes, un 2 no tām ar lieliem patērētājiem - vai no sadales kastes ir jāvelk uz katru rozeti atsevišķs vads?
4) Varbūt varat sniegt vēl kādus ieteikumus par elektrības ievilkšanu dzīvoklī?

Paldies!
Atbild:
Aleksandrs Suhihs
Labdien! 1. Kabeļa biezums un īpaši dzīslu skaits atkarīgs no esošā pieslēguma parametriem. 3 fāžu pieslēgumiem es ieteiktu NYM-5x4mm2 tipa kabeli, 1 fāžu pieslēgumam - NYM 3x4mm2 tipa kabeli. 4mm2 izmanto līdz 20A pieslēgumiem; ja 25-32A, tad jāpaņem 6mm2 kabelis. 2. Parasti kontaktligzdām izmanto NYM 3x2, 5mm2 tipa kabeli, automātslēdzi 1B16A jeb 1B20A. Apgaismojumam izmanto NYM 3x1, 5mm2 tipa kabeli, automātslēdzi 1B10A jeb 1B16A. 3. Ja ir zināms, ka no kontaktligzdas barojas lielas slodzes...

Elektromontāža

Kādas durvju slēdzenes ir visdrošākās pret uzlaušanu?
Labdien!

Diemžēl gadījies tā, ka man tika uzlauzts dzīvoklis, taču nelaimi izdevās novērst, pateicoties kaimiņam. Tagad gribu mainīt durvis, visticamāk, metāla, pievēršot īpašu uzmanību arī slēdzenei. Vēlos zināt - kādas durvju slēdzenes ir visdrošākās pret uzlaušanu? Zinu, ka slēdzenes ir dažādu veidu - ar ko tās atšķiras? Un cik drošas ir tās slēdzenes, kas jau ietilpst jaunu durvju furnitūrā?

Paldies!
Atbild:
"Raed Lock"
Labdien! Mēs esam durvju furnitūras ražotāja ABLOY autorizētie dīleri. 15 gadu pieredzes laikā esam aprīkojuši daudzus objektus, tai skaitā arī Iekšlietu ministriju uz Čiekurkalna līnijas 1, kur bija prasīti augstas drošības noteikumi. Ja ir interese aprīkot durvis ar drošu furnitūru, zvaniet uz tālruni 26590059, Edgars....

Logi un durvis

Kā nopakot vecus koka logus uz ziemu?
Labdien!

Dzīvojam dzīvoklī ar vecajiem koka logiem. Ja ārā pamatīgi līst, tad iekštelpās uz palodzēm ir peļķes - vienmēr jāatceras salikt dvieļus. Ja ārā ir liels vējš, tad no logiem ļoti pūš. Ar esošajiem logiem jāiztur vēl viena ziemas sezona, tad plānots tos mainīt. Vai varu nopakot logus, aizpūšot spraugas ar celtniecības putām? Daži logi jau savērpušies - grūti aizvērt, citiem aizveras tikai apakša un augša nē. Nedomāju, ka ielīmējamās gumijas ko līdzētu, jo neesmu pārliecināta, ka tad pat izdotos logus aizvērt.

Vai mana ideja par putām ir ok? Jo nav svarīgi, kā vizuāli logi izskatīsies, kamēr putas būs, vai nākošajā vasarā, kad tās nokasīs, logus varēs atkal atvērt? Vai arī ir kāds labāks variants?

Paldies!
Atbild:
Kaspars Zihmanis, logu un durvju speciālists
Labdien! Putas izmantot jau var, taču - kā Jūs tās dabūsiet ārā? Tas var būt pagrūti. Tomēr, ja citu variantu nav, tā darīt varat....

Logi un durvis

Vai dzelzs ārdurvīm privātmājai nepieciešams termopārrāvums?
Labdien!

Vai dzelzs ārdurvīm privātmājai nepieciešams termopārrāvums? Esmu dzirdējusi, ka tādā gadījumā durvis nesalst ciet un neveidojas kondensāts. Vai obligāti nepieciešama MDF plāksne?
Kādi vēl ir nosacījumi, lai ar dzelzs durvīm nebūtu problēmu?

Paldies!
Atbild:
Dimitrijs Verbickis, metāla durvju eksperts
Sveicināti! Paldies par jautājumu! Privātmāju ārdurvju komplektācija un tehniskā uzbūve ir atkarīga no Jūsu konkrētā gadījuma un uz šo jautājumu jāskatās kompleksi. Lai saprastu, cik siltas tās durvis, Jums nepieciešams saprast vairākus momentus: - vai šīs ir galvenās ieejas durvis, un cik bieži tās lietos? - vai aiz šīm durvīm ir neapkurināms tamburs - priekštelpa? - vai pēc šīm durvīm seko vēl vienas durvis? kādā attālumā? Zinot šos un vairākus citus momentus, varēsim sniegt Jums konkrētu...

Logi un durvis

Ar kādiem virsmu aizsardzības līdzekļiem būtu jāapstrādā metāla mēbeles?
Labdien!

Pienākot rudenim, vēlētos apstrādāt savas dārza mēbeles, lai tās pasargātu no apkārtējās vides negatīvās ietekmes.

Sakiet, lūdzu, ar kādiem virsmu aizsardzības līdzekļiem būtu jāapstrādā metāla mēbeles?

Paldies!
Atbild:
Guntis Kalsnavs
Labdien! Dārza mēbelēm koka virsmas atjaunošana ir atkarīga no esošā pārklājuma stāvokļa. Ja pārklājums lobās nost, tad to ir jānoslīpē. Savukārt, ja esošais pārklājums ir tikai 'izdilis', tad virsmu attīra no netīrumiem, nomazgājot ar koka virsmas attīrīšanas līdzekli, kas ir nopērkams veikalos. Lielāku netīrumu gadījumā virsmu viegli noslīpē ar 120 grauda smilšpapīru, attīrā no putekļiem ar mitru lupatu un ļauj tai nožūt. Tad veic virsmas pārklāšanu, sekojot krāsas ražotāja instrukcijām uz iepakojuma....

Mēbeles

Kā pareizāk ievilkt centrālapkuri divstāvu privātmājā, kur granulu apkures katls atrodas pagrabstāvā?
Labdien!

Kā pareizāk ievilkt centrālapkuri divstāvu privātmājā (200 m2), kur granulu apkures katls atrodas pagrabstāvā? Kādu saslēguma shēmu labāk izmantot? Un cik ir nepieciešami cirkulācijas sūkņi - viens vai divi? Kāda diametra caurules pareizāk izmantot? Pirmā un otrā stāva radiatoru izvietojums ir vienāds.

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš
Labdien! Jums jāgriežas pie apkures iekārtu projektētāja, kurš izrēķinās ēkas siltuma zudumus, lai noteiktu apkures katla jaudu, radiatoru lielumu katrai telpai un cauruļvadu diametrus. Ar cieņu,...

Apkure

Kādai ir jābūt siltā ūdens temperatūrai padevei siltajās grīdās?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, kādai ir jābūt siltā ūdens temperatūrai padevei siltajās grīdās? Un kādam jābūt caurules diametram līdz regulācijas mezglam, ja pati sistēma ir 16 mm diametrā?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Padeves temperatūra pie viszemākās āra gaisa temperatūras var būt pat līdz 45-50 grādiem. Atkarīgs no reģiona, ēkas siltuma zudumiem un silto grīdu soļa. Caurules diametrs līdz regulācijas mezglam ir atkarīgs no silto grīdu cilpu skaita. Parasti tas ir Dn 25 1''. Ar cieņu,...

Apkure

Vai ir kādas "speciālas" siltā gaisa caurules, ko liek zem grīdām un kuras izmanto apkurei no kamīna?
Labdien!

Vai ir kādas "speciālas" siltā gaisa caurules, ko liek zem grīdām un kuras izmanto apkurei no kamīna? Vai arī der parastās gofrētās caurules?

Paldies!
Atbild:
Raitis Bērtiņš, valdes loceklis
Labdien! Zemgrīdas apkurei no kamīna drīkst izmantot tikai metāla (skārda) caurules. Gofrētās caurules ir paredzētas ventilācijai ar temperatūru līdz max +30 grādiem. Ar cieņu,...

Apkure

Vai prātīgi daudzdzīvokļu mājā nomainīt vecās koka grīdas uz putuplastu, rīģipsi un linoleju/laminātu?
Labdien!

Vai ir pietiekoši un pareizi daudzdzīvokļu mājā, mainot vecās koka grīdas, uz betona likt putuplastu 50 mm, tad grīdas rīģipsi viena kārtā un pa virsu linoleju vai laminātu? Vai izturēs un kā būs ar mitrumu?

Paldies!
Atbild:
anitra@anitra.lv
Labdien! Citāts no "Knauf" mājaslapas par rīģipsi: "Sistēmas apraksts: "Knauf" sauso grīdu elementus "Knauf BROWN" klāj 2 kārtās uz sausa grīdas pabēruma vai izolācijas kārtas. Ar šīs grīdas palīdzību var izveidot līdzenu pamatni grīdas nobeiguma segumam, kā arī uzlabot pārseguma skaņas un siltumizolāciju. Sausās grīdas var izmantot dzīvojamās mājās, birojos, viesnīcās, tirdzniecības un ražošanas ēkās ar sausu un normālu temperatūras un mitruma režīmu, vietās, kur nav agresīva vide, ir zema un...

Grīdas