abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
2018. gada tendences mājokļa iekārtošanā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

2018. gada tendences mājokļa iekārtošanā

2018. gada tendences mājokļa iekārtošanā

Pagājušajā gadā mājoklī ienesām jaunus telpaugus, veidojām krāsu kombinācijas, centāmies piešķirt dabas klātesamību iekštelpām, taču, kas būs aktuāls telpu dizainā šajā gadā, un kam pievērst uzmanību iekārtojot mājokli? Par 2018.gada mājas iekārtojuma tendencēm stāsta u/v "Debenhams" mājas nodaļas vadītāja Ilze Vēvere.

Spilgtas krāsas

Pelēkais joprojām daudziem būs pirmā un vienīgā krāsu izvēle interjeram, taču šogad krāsas var būt drosmīgākas, pelēkais tonis izteiksmīgāks, bet detaļās dominēt varētu arī kāds spilgtāks tonis, piemēram, šī gada top krāsa - violetais, vai dūmakaini zaļais un smaragdzaļais. Ja jūsu mājoklis ir gatavs pārmaiņām, tad pamēģiniet nokrāsot vienu sienu drosmīgākā tonī un piemeklējiet atbilstošas krāsas paklāju, atpūtas krēslu vai žurnālgaldiņu. Ja bail no lielām pārmaiņām, tad drosmīgos toņus var ienest mājoklī arī ar maziem akcentiem – samta spilveniem, vāzēm, svečturiem.

Gaišo koku nomaina tumšais

Banner 280x280

Pateicoties pēdējo gadu vadošajai Skandināvu tendencei, interjeros dominēja balināta koka mēbeles, taču šogad aktualitāti iegūs tumšas krāsas koka mēbeles un detaļas. Tumša koka mēbeļu apdarei lieliski piestāvēs metāla (zelta, misiņa) rokturi un kājas. Koka un metāla vai melnās krāsas un marmora sajaukums piešķirs jūsu mājokļa interjeram augstākas kvalitātes pieskārienu.

Āfrikas ietekme

Ceļojums, piemēram, uz Maroku vienmēr ietekmēs ceļotāja mājokļa interjeru, jo praktiski 90% tūristi uz mājām aizvedīs kādu priekšmetu. Šogad aktualitāti iegūst māla, terekota un okera toņi, materiāli un tekstilizstrādājumi ir viscaur dabiski, neapstrādāti. Mīksto mēbeļu un keramikas izstrādājumi ir apdrukāti ar tradicionāliem rakstiem.

"Ļoti daudz var panākt, vienkārši spēlējoties ar tekstūrām un materiāliem. Pītas mēbeles, makramē spilveni vai marmora sajaukšana ar metālu! Novērtē iespējas un izmato dažādu faktūru sajaukumu arī savā mājoklī," norāda eksperte.

Tropu ietekme

Joprojām ļoti spēcīga tendence, kas savu aktualitāti nezaudē jau kopš pagājušā gada – palmu lapu apdruka, ananāsi un ziedi! Šie motīvi lieliski iederēsies ikvienā no jūsu mājokļa telpām – paradīzes putnu apdruka gultas veļā un dinamiskā sienu mākslā, flamingo svečturi, zeltīti ananāsi uz dekoratīvajiem spilveniem, krāsainas juvelierizstrādājumu kastītes – vienkārši, bet efektīvi papildinājumi, lai apvienotu tropiskās greznības elementu jebkurā telpā.

Metāla akcenti

Šogad lielu lomu spēlēs metāla apdares izvēle, īpaši misiņš! Misiņš šobrīd ir vismodernākais metāls krāsu paletē. Misiņa akcenti mēbelēs, spoguļos un aksesuāros padarīs greznāku ikvienu telpu. Maigi rozā un smaragdzaļais lieliski izcels misiņa toni. Gaismas objekti, svečturi un citi mazie aksesuāri ir ideāls veids kā injicēt šo tendenci telpā, neieguldot lielas finanses.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Krāsas, lakas, līmes, ķīmija":