abc.lv skaitļos

Lietotāji online42
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Informēs par 2016.gada būvizstrādājumu tirgus un būvniecības procesa uzraudzības rezultātiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Informēs par 2016.gada būvizstrādājumu tirgus un būvniecības procesa uzraudzības rezultātiem

Informēs par 2016.gada būvizstrādājumu tirgus un būvniecības procesa uzraudzības rezultātiem

Rīga, 20.febr., LETA. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) un Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) preses konferencē informēs par 2016 gada uzraudzības datiem, problēmām, secinājumiem un risinājumiem, kā arī pašreizējo situāciju būvizstrādājumu un būvniecības jomā, aģentūru LETA informēja PTAC pārstāve Sanita Gertmane.

Preses konference notiks plkst.12 Elizabetes ielā 55, Rīgā. Tajā piedalīsies PTAC direktore Baiba Vītoliņa, BVKB vadītājs Pēteris Druķis, kā arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Valantis.

Banner 280x280 Banner 280x280

PTAC pērn, veicot pārbaudes būvizstrādājumu tirdzniecības vietās, ražotnēs, uz robežas un būvlaukumos, īpašu uzmanību pievērsa slodzi nesošajām konstrukcijām (metāla, dzelzsbetona konstrukcijām), kur konstrukciju jomā vairākos objektos tika konstatētas neatbilstības. 2016.gadā PTAC pirmo reizi veica plašas uzraudzības aktivitātes arī būvizstrādājumu tirdzniecības interneta vietnēs, kur pilnīgi visās konstatētas nepilnības un pārkāpumi.

BVKB pērn kopumā veicis pārbaudes 756 sabiedriski nozīmīgās ēkās un sastādījis 998 atzinumus. Atklāts, ka 53% no pārbaudītajām ēkām ir teicamā vai labā stāvoklī, 41% gadījumu drošība jāuzlabo, savukārt 6% gadījumu ekspluatācija daļēji vai pilnībā aizliegta. Lai pārliecinātos par būvdarbu izpildījuma kvalitāti sabiedriski nozīmīgās būvēs, 2016.gadā BVKB veicis 523 būvdarbu kontroles, ekspluatācijā pieņemot 78 sabiedriski nozīmīgas būves. Veiktajās pārbaudēs katrā otrajā objektā konstatēti pārkāpumi. Visvairāk pārkāpumu konstatēts jaunbūvēs, visbiežāk - būvdarbu veikšana neatbilstoši būvprojektam un normatīvo aktu prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.