abc.lv skaitļos

Lietotāji online73
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
"Sakret" padomes priekšsēdētājs Vanags kļuvis par Kučinska ārštata padomnieku : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Sakret" padomes priekšsēdētājs Vanags kļuvis par Kučinska ārštata padomnieku

"Sakret" padomes priekšsēdētājs Vanags kļuvis par Kučinska ārštata padomnieku

Rīga, 24.apr., LETA. Būvmateriālu ražošanas kompānijas AS "Sakret Holding" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags no šodienas sācis pildīt Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) ārštata padomnieka pienākumus nozaru sadarbības jautājumos, aģentūru LETA informēja Ministru kabinetā.

Vanaga uzdevumos ietilps sadarbības veicināšana starp publisko sektoru un nozarēm privātajā sektorā, lai kopīgiem spēkiem mazinātu ēnu ekonomikas īpatsvaru valstī, šobrīd īpaši akcentējot nepieciešamību paātrināt nepieciešamo normatīvo regulējumu izstrādāšanu un pieņemšanu būvniecības nozarē.

Kučinskis norāda, ka jau pagājušā gada maijā valdības un būvniecības nozares pārstāvji parakstīja memorandu par ēnu ekonomikas samazināšanu nozarē, un tagad ir pienācis laiks šo procesu intensificēt.

"Būvniecības sektorā Latvijā strādā daudz uzņēmumu, kuri ir apvienojušies dažādās sabiedriskās organizācijās. Tāpat valsts līmenī ir dažādas iestādes, organizācijas, kas ir atbildīgas par būvniecības sektora sakārtošanu valstī, kā arī par nodokļu iekasēšanu. Ir nepieciešams panākt, lai visas šīs puses efektīvi sadarbotos savā starpā viena kopīga mērķa vārdā - ēnu ekonomikas samazināšana," sacīja premjers.

Banner 280x280

Uzņēmējs Vanags šim uzdevumam izvēlēts, ņemot vērā viņa lielo pieredzi gan uzņēmējdarbībā, gan arī nevalstiskajā sektorā. No 2003.gada Vanags vada būvmateriālu ražošanas kompāniju "Sakret", bet no 2013.gada viņš ir "Sakret Holding" padomes priekšsēdētājs. Viņa darba pienākumos ietilpst holdingā esošo uzņēmumu - SIA "Sakret", OÜ "Sakret", UAB "Sakret LT", SIA "Sakret Plus" valdes darbības uzraudzīšana un stratēģisko lēmumu pieņemšana un apstiprināšana, kā arī citi pienākumi atbilstoši kompānijas statūtiem.

Tāpat jaunais Ministru prezidenta ārštata padomnieks ir domnīcas "Certus" padomes priekšsēdētājs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Padomnieku konventa loceklis.

Sadarbības memorandu ar būvniecības nozari 2016.gada 31.maijā no valdības puses parakstīja Ministru prezidents, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Savukārt Būvniecības nozares vārdā kopā ar Latvijas Būvuzņēmēju partnerību sadarbības memorandu parakstīja 11 vadošās nozares organizācijas. Memorands paredz uzdevumu trīs gadu laikā ēnu ekonomikas īpatsvaru nozarē samazināt uz pusi, vienlaikus stimulējot kvalitatīvas, drošas un ilgtspējīgas būvniecības nozares attīstību Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai