abc.lv skaitļos

Lietotāji online103
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Latvijas Būvniecības asociācija : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Latvijas Būvniecības asociācija

Latvijas Būvniecības asociācija
{IMAGE}Latvijas Būvnieku asociācija (LBA) ir biedrība, būvniecības nozarē darbojošos juridisko un fizisko personu apvienība, kuras mērķi ir:{BREAK} * saskaņot un aizsargāt savu biedru intereses būvniecības nozares darba tirgū, ekonomikas jautājumos, attiecībās starp darba devējiem un darba ņēmējiem, kā arī attiecībās ar pasūtītājiem; * sekmēt kvalificētu speciālistu sagatavošanu būvniecībā, kvalifikācijas pilnveidošanu atbilstoši sabiedrības vajadzībām; * sekmēt biedru ētisko izaugsmi un estētisko zināšanu papildināšanu. LBA uzdevumi: * biedrības biedru interešu pārstāvēšana un aizsardzība valsts varas un pārvaldes orgānos, attiecībās ar citām juridiskām un fiziskām personām; * sniegt palīdzību un konsultācijas biedrības biedriem; * biedrības biedru aizsardzība pret negodīgu konkurenci; * aktīva piedalīšanās nozares attīstības koncepcijas un stratēģijas priekšlikumu izstrādāšanā; * piedalīšanās nozares normatīvo aktu, tajā skaitā būvniecības konkursu noteikumu sagatavošanā, pilnveidošanā, kā arī sekot to izpildei, cik tālu atļauj likumdošana; * priekšlikumu izstrādāšana Būvniecības Padomei par valstiski svarīgu būvju projektēšanas, būvniecības un finansēšanas organizēšanu; * aktīva piedalīšanās nozares speciālistu profesionālās sagatavošanas sistēmas un stratēģijas izstrādāšanā un pilnveidošanā; * ražošanas un saimnieciskās darbības progresīvās pieredzes sistematizācija un rekomendāciju sniegšana biedrības biedriem; * nozares tirgus izpētes organizēšana un attiecīgu ieteikumu izstrādāšana; * piedalīšanās dažādos pasākumos, lai popularizētu Biedrības biedru darbu un celtu to prestižu Latvijā un ārzemēs. Asociācijas augstākā lēmējinstitūcija ir biedru Kopsapulce. Pastāvīgi funkcionējošā vadības institūcija ir Valde, kas sastāv no četrpadsmit valdes locekļiem, tajā skaitā septiņiem filiāļu vadītājiem. Asociācijas saimnieciskās un finansiālās darbības revidējošā institūcija ir revīzijas komisija. Informācijas avots: LBA mājaslapa www.lba.building.lv
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.