abc.lv skaitļos

Lietotāji online99
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
"Cēsu siltumtīklu" jaunās katlumājas būvniecību veiks Lietuvas uzņēmums "Axis Industries" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Cēsu siltumtīklu" jaunās katlumājas būvniecību veiks Lietuvas uzņēmums "Axis Industries"

"Cēsu siltumtīklu" jaunās katlumājas būvniecību veiks Lietuvas uzņēmums "Axis Industries"

SIA "Cēsu siltumtīkli" jaunās katlumājas būvniecību veiks Lietuvas uzņēmums AB "Axis Industries" - tas noskaidrots uzņēmuma izsludinātajā iepirkumā - sarunu procedūrā, aģentūra LETA uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Uzņēmums veiks katlumājas būvprojekta izstrādi, autoruzraudzību, ēkas būvniecību, siltumenerģijas ražošanas tehnoloģisko iekārtu iegādi un montāžu, dūmgāžu kondensācijas ekonomaizera uzstādīšanu, kopējās automātikas un vizualizācijas izbūvi, režīmu programmēšanu, dokumentācijas izstrādi un apmācības, labiekārtošanu.

Kopējā darbu līgumcena bez pievienotās vērtības nodokļa ir 1 907 500 latu.

Banner 280x280 Banner 280x280

LETA jau ziņoja, ka divu gadu laikā SIA "Cēsu siltumtīkli" pilsētā uzbūvēs jaunu katlumāju. Projekts "Atjaunojamo energoresursu siltumavota līdz 8 MW jaunbūve Rūpniecības ielā 13a, Cēsīs, Cēsu novadā" tiek līdzfinansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda.

Kā liecina Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā pieejamā informācija, šī projekta mērķis ir paaugstināt siltumapgādes sistēmu energoefektivitāti. Projektā ir paredzēta katlumājas Rūpniecības ielā 13a modernizācija, uzstādot divus jaunus šķeldas apkures katlus - ar jaudu pieci megavati (MW) un divi MW - un ekonomaizeru ar jaudu viens MW. Šāda iekārtu komplektācija ļaus samazināt pašreizējo gāzes patēriņu par 78% un nodrošināt katlumājas darbību, izmantojot atjaunojamo energoresursu kurināmo 231 dienu gadā.

Jaunie katli ar šķeldu nodrošinās ar siltumenerģiju patērētājus visu ārpus apkures sezonas laiku, bet apkures sezonā - kamēr āra gaisa temperatūra būs augstāka par 30 grādiem virs nulles. Katlumājas Rūpniecības ielā 13a rekonstrukcija, pārejot uz atjaunojamo energoresursu - biomasas kurināmo -, samazinās CO2 emisiju par 11 449 tonnām gadā.

Valmiera, 9.nov., LETA. 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.