abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Darba drošība: izplatītākie savainojumi strādājot ar instrumentiem : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Darba drošība: izplatītākie savainojumi strādājot ar instrumentiem

Darba drošība: izplatītākie savainojumi strādājot ar instrumentiem

Šajā rakstu sērijā iemācīsim strādāt ar elektro un pneimatiskajiem instrumentiem pareizi. Tā, lai pirksti netiktu nozāģēti, rokas pienaglotas pie dēļa un žoklis būtu vesels. Lai nesanāk kā jokā par pieciem aliem gatera džekiņiem.

Visizplatītākie kaitnieki ir četri instrumenti – stacionārie ripzāģi, rokas ripzāģi, naglu pistoles un naži. Raksta tapšanā palīdzēs mūsu kolēģis Miervaldis, kas attēlos parādīs kā vajag darīt pareizi un kā nekļūt par negadījumu statistiku.

 

Padoms – neizmantot stacionāro ripzāģi šķērszāģēšanai

Miervaldis attēlā demonstrē vienu no bīstamākajiem veidiem, kā zāģēt ar stacionāro ripzāģi – šķērseniski, atbalstot dēļa galu pret sāna atduri. Miervaldis liek galvu ķīlā, ka tikko dēlis būs pārzāģēts, tas iestrēgs starp zāģa ripu un atduri, un zāģripas mests, lidos viņam sejā. Šādā veidā var iegūt dažādus apbalvojumus – lauzts īkšķis, ribu plīsumi, plēstas brūces vai pat izdurtas acis, ja zāģētājs bijis neapdomīgāks par Miervaldi un nav uzvilcis brilles.
Puse no ievainojumiem ar galda ripzāģi tiek iegūti šādā veidā, bet desmit procenti no visiem, kas dabūjuši ar dēli pa galvu, paliek slimnīcā uz ilgāku laiku.
 

Banner 280x280

Kas Miervaldim būtu jāņem vērā?

– Nezāģēt ar stacionāro ripzāģi neko šķērseniski. Tam ir šķērszāģis, vai rokas ripzāģis - sliktākajā gadījumā

– Nezāģēt mitru vai savērpušos koksni

– Nestāvēt precīzi aiz asmens. Censties stāvēt vienā vai otrā malā

– Padzīt ārā visus, kas zāģēšanas laikā grib stāvēt aiz muguras

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai