abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
"Depo" būvniecības ieceri Jelgavā būvvalde izskatīs mēneša laikā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Depo" būvniecības ieceri Jelgavā būvvalde izskatīs mēneša laikā

"Depo" būvniecības ieceri Jelgavā būvvalde izskatīs mēneša laikā
Foto: STOCK.XCHNG.

Igaunijas fondam "EfTEN Capital" piederošās SIA "Auras centrs" būvniecības ieceri lielveikala "Depo" būvniecībai Jelgavā pašvaldības būvvalde izskatīs likumā noteiktajā - mēneša - laikā, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību un mārketinga galvenā speciāliste Ilze Ķuse.

Viņa informēja, ka pašvaldībā saņemts būvniecības iesniegums un būvprojekts minimālā sastāvā "Tirdzniecības ēkas būvniecībai Cukura ielā 2, Jelgavā". Ķuse atgādināja, ka saskaņā ar Būvniecības likumu būvniecības ieceri izskata viena mēneša laikā.

Pašvaldības pārstāve gan nekomentēja, kāds pašlaik ir pašvaldības viedoklis saistībā ar būvnieku ieceri.

Jau ziņots, ka Igaunijas fondam "EfTEN Capital" piederošā SIA "Auras centrs" Jelgavas pilsētas būvvaldei iesniedza būvniecības ieceri tirdzniecības centra projektam Cukura ielā, kura paredzētais objekta nomnieks ir veikals "Depo", aģentūru LETA informēja "EfTEN" pārstāvji.

Banner 280x280 Banner 280x280

"Auras centra" valdes loceklis Uldis Sproga novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Jelgavas domi un pauda cerību, ka arī turpmāk tā būs konstruktīva un lietišķa.

"Būvniecības iecere pilnībā atbilst visām likuma prasībām un nodrošinās tieši Jelgavas pilsētai veidotu un arhitektoniski augstvērtīgu objektu," uzsvēra Sproga.

Tāpat ziņots, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana pret lielveikala "Depo" būvniecību iepretim Jelgavas pilij, šo zonu nosakot par pils aizsardzības zonu. Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Gaitis Grūtups.

Parakstus plānots iesniegt Kultūras ministrijai, lai steidzamības kārtā noteiktu likumā "Par kultūras pieminekļu aizsardzību" paredzēto Jelgavas pils aizsardzības zonu. Tai būtu jāietver pils ainava tās parādes pusē ievērojami vairāk nekā 100 metru apkārtnē, kā tas saskaņā ar minēto likumu ir tad, ja aizsardzības zona nav īpaši noteikta.

Savukārt "EfTEN Capital Latvia" vadītājs Viktors Savins stāstīja, ka, izmantojot fotomontāžu, tiek radīts maldīgs priekšstats par šo projektu, tā atrašanās vietu un arhitektūru. Konkurējošo uzņēmumu telpās tiek veikta parakstu vākšana pret objekta iecerētā nomnieka - "Depo" - ienākšanu Jelgavā.

"EfTEN Capital Latvia" vadītājs informēja, ka iecerētais projekts atrodas Rīgas ielas kreisajā pusē virzienā no Rīgas, nevis labajā pusē - pļavā pretim pilij. Fotomontāžās sabiedrības maldināšanai tiek norādīta patiesībai neatbilstoša tirdzniecības centra atrašanās vieta.

"Tāpat fotomontāžās tiek izmantots "Depo" veikalu standarta risinājums, lai gan plānotajam centram ir radīta augstvērtīga un neitrāla arhitektūra, kas integrēta apkārtējā vidē," skaidroja Savins.

LETA

2016.gada 28.novembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.