abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
Ietvju un celiņu kopšanai vislabāk noder sniega instrumenti : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ietvju un celiņu kopšanai vislabāk noder sniega instrumenti

Ietvju un celiņu kopšanai vislabāk noder sniega instrumenti
Ziemas mainīgā temperatūra īpaši veicina gājēju celiņu apledošanu, kas kļūst bīstami gājējiem. Lai izvairītos no šāda veida apledojuma,veikalu tīkla "K-rauta" dārza kategorijas vadītājs Ingus Laumanis iesaka izmantot kaisāmo maisījumu, ledus lauzni un slotu.

Ziemā laika apstākļi ir ļoti mainīgi, temperatūrai noslīdot zem nulles, sniegs ātri pārvēršas peļķēs, bet temperatūrai atkal paaugstinoties, ielas kļūst kā slidotavas. Gājējiem ir jābūt ļoti piesardzīgiem, bet namīpašniekiem čakliem un jāparūpējas, lai ietves būtu drošas.

No ledus kārtas uz celiņiem vislabāk izvairīties izdosies, ja tūliņ pēc snigšanas celiņus notīrīs ar lāpstu. "Ir lāpstas, kas paredzētas gan sniega stumšanai, gan celšanai. Lielu laukumu tīrīšanai pieejamas arī šķūres, kuras iespējams stumt divatā. Lāpstas veidu ir jāizvēlas atbilstoši savām vajadzībām, tomēr lielākā uzmanība jāpievērš lāpstas kātam, lai tas būtu kvalitatīvs un izturīgs," stāsta veikalu tīkla "K-rauta" dārza kategorijas vadītājs Ingus Laumanis. No trepēm, lieveņa un taciņām vieglu sniegu var notīrīt arī ar slotu. Sniega slotām ir biezāki sari, kas ērti aizslaucīs vieglu sniegu no bruģa un flīzēm, iztīrot arī flīžu spraugas.

Ja sniegu laikus nav izdevies notīrīt un ir izveidojusies ledus kārta, izmantojot kaisāmos līdzekļus, tas nebūs tik slidens. Kaisīšanai var lietot sāls, smilšu un šķembu maisījumus. Ledu izšķīdinās sāls, bet smiltis un šķembas padara to neslidenu. Veikalu tīkla "K-rauta" piedāvājumā sāls pieejama 3 kg, 25 kg un 10 kg iepakojumos, kā arī nopērkama sāls un smilšu maisījums 25kg iepakojumā. Ja ledus kārta ir izveidojusies pavisam bieza, un kaisāmie līdzekļi nespēj to novērst, vislabāk noder ledus cirtņi.

Publicitātes foto
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai