abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Jaunā Ventspils peldbaseina skiču projektu meklēs atkārtotā konkursā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jaunā Ventspils peldbaseina skiču projektu meklēs atkārtotā konkursā

Jaunā Ventspils peldbaseina skiču projektu meklēs atkārtotā konkursā

Ventspils, 15.febr., LETA. Jaunā Ventspils peldbaseina, rehabiltācijas centra un viesnīcas kompleksa skiču projektu konkurss ir noslēdzies bez rezultāta, tāpēc tiks izsludināts atkārtots konkurss, šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Skiču projekta konkursā bija iesniegti divi darbi, taču konkursa komisija nevienu no tiem nav atzinusi par uzvarētāju.

"Bija daudz problēmu, sākot jau ar elementārāko - kvadratūra baseinam bija par 1000 kvadrātmetriem lielāka. To mēs nevaram atļauties, un tādas vajadzības arī nav. Tieši otrādi - pēc manām domām, kvadrātmetri "jāīsina", nevis jāliek klāt," sacīja Lembergs, piebilstot, ka atkārtota konkursa rīkošana diemžēl nozīmē pazaudētu laiku.

Banner 280x280

Jau ziņots, ka Ventspilī plānots būvēt jaunu peldbaseinu. Strādājot pie peldbaseina projekta, Ventspils domes Attīstības komisijā nolemts, ka 50 metrus garajam baseinam būs astoņi celiņi. Baseinu būs iespējams sadalīt uz pusēm ar bīdāmām starpsienām, nepieciešamības gadījumā iegūstot 16 celiņus ar celiņa garumu 25 metri.

Vienlaikus ar baseinu vienotā kompleksā plānots izbūvēt arī rehabilitācijas centrs dažādu, tai skaitā sporta traumu ārstēšanai. Pie rehabilitācijas centra būs arī mazais baseins. Tāpat plānots uzbūvēt viesnīcu ar 40 vietām. Atkarībā no projekta izmaksām, viesnīcas būvniecība, iespējams, varētu tikt īstenota projekta otrajā kārtā.

Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvā "Sports" Ventspilij plānots novirzīt 1,55 miljonus eiro. Kā iepriekš skaidroja Lembergs, šie līdzekļi nepieciešami jaunam peldbaseinam, jo Ventspilī ir tikai viens četru celiņu peldbaseins pie 6.vidusskolas. Tas ir skolas baseins un, pēc pašvaldības domām, neatbilst Ventspils vajadzībām. Pilsētas vienīgajā baseinā sacensību laikā trūkstot sēdvietu, bet ģērbtuves esot piemērotas drīzāk skolas baseinam, nevis visas pilsētas sporta infrastruktūras objektam.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai