abc.lv skaitļos

Lietotāji online87
Aktīvie uzņēmumi25218
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Jēkabnieku, Vircavas un Bērvircavas kultūras namos īstenos rekonstrukcijas otro kārtu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Jēkabnieku, Vircavas un Bērvircavas kultūras namos īstenos rekonstrukcijas otro kārtu

Jēkabnieku, Vircavas un Bērvircavas kultūras namos īstenos rekonstrukcijas otro kārtu
Banner 280x280 Banner 280x280

Turpinot kultūras namu rekonstrukcijas īstenošanas ieceres Jelgavas novadā, pašvaldība plāno sākt otro kārtu Jēkabnieku, Vircavas un Bērvircavas tautas namu rekonstrukcijas projektiem.

Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone aģentūru LETA informēja - lai veiksmīgi piesaistītu ES finansējumu, nepieciešamo projektu realizācijai plānots ņemt vidēja termiņa aizdevumu no Valsts kases 197 482 latu apmērā. Šādu lēmumprojektu Jelgavas novada dome, to akceptējot 17.augusta apvienotajā komiteju sēdē, virza uz novada domes sēdi 24.augustā.

Līdztekus apspriešanai domē jau tiek veikti iepirkumi minēto rekonstrukcijas projektu īstenošanai, aģentūra LETA uzzināja Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB).

Jelgavas novada pašvaldības iepirkumā par Vircavas tautas nama rekonstrukcijas 2.kārtu trīs pretendentu konkursā uzvarējusi SIA "Gate L" no Saldus ar 60 561 lata līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina IUB dati.

Jelgavas novada pašvaldība jau pērn īstenoja vairāku kultūras namu rekonstrukcijas - Vilces, Vircavas, Sesavas tautas namu, Līvbērzes, Jaunsvirlaukas,  Lielplatones kultūras namu rekonstrukciju, Nākotnes kultūras namu labiekārtošanu. Šogad vairākiem kultūras namiem gaidāmi apjomīgi rekonstrukcijas darbi konkursu 2.kārtā, turpinot būvdarbus un noslēdzot labiekārtošanu. Visiem šiem projektiem piesaistīts ES finansējums no Eiropas lauksaimniecības fonda lauku atbalstam (ELFLA), skaidroja Kaņepone.

Sesavas pagasta pārvalde 2009.gadā jau realizēja ELFLA projektu, rekonstruējot Sesavas tautas namu. Tā gaitā tika nomainīts jumta segums, veikts zāles remonts (skatuves un zāles grīdas nomaiņa, elektroinstalācijas nomaiņa, ventilācijas sistēmas uzlabošana), iekštelpu remonts, durvju nomaiņa, ārējo kāpņu atjaunošana un pandusa uzbūve.

Toties tagad Bērvircavas tautas nama rekonstrukcijas projekta laikā plānots veikt skatuves pārbūvi, daļēju siltuma apgādes rekonstrukciju, telpu savienošanu, kāpņu telpas remontu, otrā stāva kāpņu telpas grīdas seguma nomaiņu, durvju nomaiņu, zāles un skatuves apgaismojuma instalācijas nomaiņu. Visās rekonstruējamās telpās paredzēts veikt telpu kosmētisko remontu. Projekta "Bērvircavas tautas nama rekonstrukcijas 2.kārta" īstenošanai nepieciešams ņemt aizņēmumu 62 452 latu apmērā, informēja pašvaldības pārstāve.

Projekts "Jēkabnieku kultūras nama rekonstrukcijas 2.kārta" ļaus Svētes pagasta kultūras namam noslēgt vēl 2009.gadā sāktos būvdarbus 1.kārtā, kad tika veikta logu un durvju maiņa, ēkas siltināšana un siltumapgādes izveide. Toties šogad plānots visus rekonstrukcijas darbus noslēgt, telpas labiekārtot, kopumā ieguldot 66 722 latus.

Tāpat 2.kārtu rekonstrukcijas darbiem piedzīvos Vircavas tautas nams, kas pēc vērienīgas renovācijas iekštelpās šogad piedzīvos pārvērtības fasādē, namā ierīkos drenāžu un lietusūdeņu kanalizāciju, tādējādi risinot tautas nama pagrabtelpu sarežģīto stāvokli. Šo darbu veikšanai novada pašvaldība gatavojas ņemt 68 309 latu aizņēmumu no Valsts kases.

"Pēc novadu reformas apzinot visus 13 pagastus, kur katrā ir gan vērienīgi kultūras, saieta, tautas nami un daudzos no tiem prasījās pēc nopietniem remontiem, brīžam šķita, ka ceļam nepaceļamo. Tomēr straujā tempā esam jau nepilnu divu gadu laikā rekonstruējuši, labiekārtojuši lielākās un vērienīgākās publisko pasākumu vietas, lai pagastos varētu turpināt darboties un arī veidoties jauni pašdarbības kolektīvi, būtu iespēja organizēt izrādes, aicināt pie sevis tuvus un tālus ciemiņus uz pasākumiem. Pēc rekonstrukcijas tie visi iemanto daudz omulīgāku un patīkamāku vidi, un arī līdz šim labās lietas pagasta kultūras sadzīvē tiek paplašinātas," skaidroja Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Tračuma (ievēlēta no LPP/LC).

LETA jau ziņoja, ka beigušies Jelgavas novada pašvaldības iepirkumu konkursi par kultūras nama rekonstrukcijas 2.kārtu Sesavas pagasta Bērvircavā un Svētes pagasta Jēkabniekos, kas ar Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzfinansējumu kopumā izmaksās 119 944 latus.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publiskotie dati, Jelgavas novada pašvaldības iepirkumā par Bērvircavas tautas nama rekonstrukcijas 2.kārtu četru pieteikumu konkursā uzvarējusi SIA "Alvima" no Jelgavas ar 57 217 latu līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Savukārt Svētes pagasta Jēkabnieku kultūras nama rekonstrukcijas 2.kārtas iepirkuma konkursā starp diviem pieteikumiem uzvarējusi SIA "Uzars Celtniecība" no Ozolnieku novada ar 62 727 latu līgumcenu, neskaitot PVN.

LETA jau ziņoja, ka Jelgavas novadā šogad projektu realizācijas gaitā norisināsies vairāki apjomīgi kultūras namu rekonstrukcijas darbi septiņos novada pagastos, iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Kaņepone.

Jau 2009. un 2010.gadā vairākos projektos tika veikta kultūras namu rekonstrukcijas pirmā kārta, bet šogad gaidāma otrā kārta, turpinot būtiskus būvdarbus un noslēdzot labiekārtošanas darbus.

Kā ziņots iepriekš, janvārī Jelgavas novadā pabeigta Vircavas tautas nama rekonstrukcijas 1.kārta un svinīgā tautas nama atklāšana notika 21.janvārī.

Kā centrālā kultūras iestāde pagasta teritorijā un kā ēka Vircavas pagasta tautas nams iekļauts Vircavas muižas ansamblī un ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis.

No 1922.gada šī ēka vienmēr pulcējusi dažādu pasākumu apmeklētājus - sākotnēji tur bijis Jaunatnes savienības nams, vēlāk Aizsargu nams, taču arvien tai piemitušas kultūras dzīves funkcijas.

Iepriekš projekts "Vircavas pagasta tautas nama rekonstrukcija" ar kopējām izmaksām 169 400 latu apmērā noritēja ELFLA aktivitātes "Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem" gaitā.

Rekonstrukcijas pirmajā kārtā ēkai nomainīts jumta segums, nesošās konstrukcijas, mansarda pārbūve, veikts fasādes remonts ar logu nomaiņu, ūdens, kanalizācijas, siltumapgādes un elektroinstalācijas nomaiņa, skatītāju zāles un skatuves kapitālais remonts, visa grīdas nomaiņa, ieklājot jaunu parketu, papildu tualešu, aizkulišu telpu izbūve, skatuves apgaismojuma uzstādīšana, tāpat izveidots panduss pie ieejas kāpnēm un tualete cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām.

Jelgava, 19.aug., LETA
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":