abc.lv skaitļos

Lietotāji online56
Aktīvie uzņēmumi25219
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Laikraksts: Būtiski kavējas Bauskas Valsts ģimnāzijas remonts : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Laikraksts: Būtiski kavējas Bauskas Valsts ģimnāzijas remonts

Laikraksts: Būtiski kavējas Bauskas Valsts ģimnāzijas remonts

Būtiski kavējas Bauskas Valsts ģimnāzijas remonts, šodien vēsta laikraksts "Diena".

Bauskas novada pašvaldības priekšsēdētājs Raitis Ābelnieks (VL!-TB/LNNK) laikrakstam atzinis, ka būvfirma izvēlēta, neņemot vērā tās slikto reputāciju, pieredzes un kapacitātes trūkumu, kā dēļ pilsētas lielākajā skolā un blakus korpusā esošajā Bauskas sākumskolā - pamatīgi iekavējušies remontdarbi.

Remontdarbu iepirkumā uzvarēja SIA "Starbag". Kā raksta "Diena", šis uzņēmums, piedāvājis zemāko cenu. Iepirkumu uzraudzības biroja dati liecina, ka tik apjomīgus pasūtījumus uzņēmums līdz šim nebija veicis. To apstiprinājis arī uzņēmuma izpilddirektors Uģis Strupulis. Tagad skolā notiekošais liek secināt, ka uzņēmums pats sevi iedzinis lamatās - kvalificētu strādnieku trūkuma dēļ darbi nesokas, daudz ko nākas pārveidot atbilstoši kvalitātes prasībām, taču, kamēr tas nav izdarīts, dome naudu nemaksā, tāpēc izveidojies apburtais loks.

Kāds strādnieks, kas vēlējās palikt anonīms, "Dienai" atklājis, ka objektā strādājis bez darba līguma, viņam nav izmaksāta arī alga. "Vadība lūgusi aicināt uz objektu radus, paziņas - vienalga, ar pieredzi celtniecībā vai bez - galvenais, lai ir darba rokas. Līgumus neslēdza ar daudziem un arī parādā palika ne man vienīgajam." Strupulis šos pārmetumus noliedz. Zemgales reģionālajā Valsts darba inspekcijā (VDI) atklāj, ka SIA "Starbag" darbinieki lūguši konsultācijas par darba likumdošanas un aizsardzības jautājumiem. Paņemtas arī iesnieguma veidlapas, lai aizpildītu mājās, taču tā arī nav atnestas. Savukārt augusta sākumā VDI saņēmusi anonīmu sūdzību par darba samaksu, un patlaban lieta esot procesā.

Banner 280x280 Banner 280x280

Virkne sūdzību no SIA "Starbag" bijušajiem darbiniekiem atrodamas arī internetā. Turpat lasāms, ka, izvēloties šī uzņēmuma pakalpojumus, iegrābusies ne tikai Bauskas novada dome, bet arī bērnudārzs Liepājā, internātpamatskola Gaujienā.

Bauskas Valsts ģimnāzijas direktors Raimonds Žabovs informējis laikrakstu, ka vieglāk uzskaitīt, kas ir izdarīts, nekā to, kas neizdarīts. Abos skolu korpusos trūkst daudzu durvju, logu, grīdu, ventilācijas šahtu, gaiteņi un vairāki mācību kabineti ir puspabeigtā pelēkā apdarē, daļā skolas nav ierīkota elektroapgāde, izjaukta stāv siltumapgādes sistēma, līdz galam nav pabeigts arī ēdināšanas bloks. Viņam pašam esot jārisina gan mācību procesa organizēšana un jāmierina skolotāji, gan jāpilda sava veida būvuzrauga pienākumi.

Rīga, 27.aug., LETA.

Foto: Lita Krone / LETA

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":