abc.lv skaitļos

Lietotāji online55
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Latvijas un ASV militārie inženieri veiks renovāciju Naujenes bērnunamā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Latvijas un ASV militārie inženieri veiks renovāciju Naujenes bērnunamā

Latvijas un ASV militārie inženieri veiks renovāciju Naujenes bērnunamā

ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā un Daugavpils novada domi šajā mēnesī uzsāks civilmilitārās sadarbības projektu Naujenes bērnunamā.

Kā aģentūru LETA informēja ASV vēstniecībā, ASV Gaisa spēku Nacionālās gvardes karavīri no Kanzasas, Pensilvānijas un Misūri kopā ar Latvijas Bruņoto spēku militārajiem inženieriem veiks renovācijas darbus ēkā, kur dzīvo Naujenes bērnunama pusaudži. Daugavpils novada domes izvēlētajam civilmilitārās sadarbības projektam finansiālu atbalstu 183 000 ASV dolāru apmērā ir piešķīrusi ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā.

"Šādi projekti sniedz gan apmācību iespējas mūsu karavīriem, gan taustāmu labumu vietējiem iedzīvotājiem. Karavīri līdz ar dažādu spēju pilnveidošanu gūst starptautisku pieredzi, strādājot kopā ar sabiedrotajiem no Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem," sacīja pulkvežleitnants Rodžers L. Boumens, ASV vēstniecības Latvijā Aizsardzības sadarbības biroja vadītājs.

Kvalitātes pārbaudi saskaņā ar Latvijas Būvniecības likumu nodrošinās konkursa kārtībā izvēlētais vietējais apakšuzņēmējs SIA "Ditton būve", kas veic arī sākotnējos demontāžas un projekta sagatavošanas darbus, nodrošinās materiālu piegādi un tehnisko ekspertīzi. Projektu iecerēts pabeigt līdz šī gada jūlija beigām. Savukārt projekta atklāšanas ceremonija norisināsies 8.jūnijā plkst.13.

Banner 280x280 Banner 280x280

ASV vēstniecības Latvijā Aizsardzības sadarbības birojs 2013. un 2014.gadā ir realizējis jau trīs civilmilitārās sadarbības projektus: logu nomaiņu Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijā, Ogres 1.vidusskolas ēkas jumta nomaiņu un siltināšanu, kā arī žoga uzstādīšanu Ādažu vidusskolā.

Iepriekš Daugavpils novadā Aizsardzības sadarbības birojs ir organizējis saimniecības lifta rekonstrukciju bērnu sociālās aprūpes centrā "Kalkūni", kā arī ēkas rekonstrukcijas darbus bērnu un jaunatnes centrā "Vabolīte".

LETA

Foto: Ieva Lūka / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.