abc.lv skaitļos

Lietotāji online166
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1282
Ekspertu atbildes3041
Liepājas Garnizona kapsētas rekonstrukcijas darbus turpinās "AD Būve" : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Liepājas Garnizona kapsētas rekonstrukcijas darbus turpinās "AD Būve"

Liepājas Garnizona kapsētas rekonstrukcijas darbus turpinās "AD Būve"
Tiesības slēgt līgumu par Liepājas Garnizona kapsētas rekonstrukcijas darbu turpināšanu atklātā konkursā ieguvusi SIA "AD Būve", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

"AD Būve" piedāvājusi viszemāko līgumcenu - 293 970 eiro, ieskaitot finanšu rezervi 5% apmērā.

Ar "AD Būvi" tiks slēgts līgums par Garnizona kapsētas rekonstrukcijas piektās kārtas īstenošanu atbilstoši SIA "BM-Projekts" izstrādātajam tehniskajam projektam, kas paredz veikt rakšanas un zemes pārvietošanas darbus, nožogojuma uzstādīšanu un ceļu seguma būvdarbus. Līguma izpildes termiņš ir 180 dienas.

Konkursā par tiesībām turpināt Garnizona kapsētas rekonstrukciju piedalījās kopumā pieci pretendenti, tostarp arī SIA "A-Land", kas šogad veica kapsētas rekonstrukcijas pirmo četru kārtu būvdarbus.

Kā ziņots, Liepājas būvvaldes komisija šoruden ekspluatācijā pieņēmusi paplašināto Garnizona kapsētu Ģenerāļa Baloža ielā Liepājā. Kapsētas teritorija no līdzšinējiem 0,7 hektāriem paplašināta līdz 3,9 hektāriem, aģentūru LETA informēja būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Banner 280x280 Banner 280x280

Kapsētā ir izveidotas jaunas zaļās teritorijas ar 200 apbedījumu vietām, izbūvēti ceļi un laukumi un radīti priekšnoteikumi, lai tuvākajos gados paplašinātajā kapsētā pie Ģenerāļa Baloža, Spīdolas un Laboratorijas ielām būtu iespējams uzbūvēt jaunus ieejas vārtus, auto stāvvietas, atkritumu savākšanas laukumu, ūdens ņemšanas urbumus, mazos celiņus un citus infrastruktūras objektus. Nākotnē Garnizona kapos ir paredzēts būvēt arī kapliču un administrācijas ēku.

Apbedīšana jaunajā kapsētas teritorijā varētu sākties nākamgad, kad būs pietiekami nosēdusies no jauna pievestās un izlīdzinātās grunts kārta.

Kā norādīja Štāls, kapu vecajā daļā pēdējos gados vairs nebija brīvu vietu. To kā lielu neērtību savu tuvinieku bēru gadījumā izjuta Zaļās birzs, Tosmares, Karostas un Laumas rajona iedzīvotāji, jo bija spiesti ceremoniju organizēt pilsētas otrā galā, Dienvidu kapsētā.

2011.gada 15.decembrī Liepājas dome pieņēma lēmumu par pilsētas kapsētu attīstības variantiem, izvēloties Garnizona kapu paplašināšanu. Tā īstenošanai tika atsavināti un pievienoti blakus esošie zemesgabali un pasūtīts rekonstrukcijas tehniskais projekts.

Projekts paredz izmaiņas veikt pavisam 11 būvdarbu kārtās sešu gadu laikā, radot ne tikai jaunas apbedījumu vietas, bet izveidojot mūsdienīgu kapsētas labiekārtojumu. Saskaņā ar projektētāju aprēķiniem darbu kopējā summa ir 1,9 miljoni eiro.

2014.gada sākumā pašvaldība piešķīra nepieciešamo finansējumu pirmajām trim projekta kārtām. Tā kā iepirkuma rezultātā darbu izmaksas samazinājās, šogad papildus izdevās finansēt arī ceturtās kārtas būvdarbus.

Šogad, īstenojot pirmās četras būvdarbu kārtas, ir nojauktas uz pievienotajiem zemesgabaliem esošās caurlaides punkta kazarmas, štāba un darbnīcas ēkas un dažādas palīgbūves, aizbērtas tukšās būvbedres. Pārcelti augstsprieguma kabeļi, demontēts neizmantojamais mūra žogs, inženierkomunikācijas un neizmantojamo ceļu segums. Nozāģēti slimie un likvidējamo koki, krūmi. Pēc celmu un sakņu izņemšanas ierīkoti zālieni. Apzāģēti augošo koku zari, veidojot to vainagus.

Būvniecības kopējās izmaksas pirmajās četrās kārtās bija 266 368 eiro.

Ventspils, 25.dec., LETA.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ uzsāks vēsturiskā “Saktas” nama uzraksta atjaunošanas darbus

VNĪ uzsāks vēsturiskā “Saktas” nama uzraksta atjaunošanas darbus

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNI) noslēgusi cenu aptauju par “Saktas” nama izkārtnes joslas un uzrakstu atjaunošanas darbiem. Šī projekta ietvaros divu telpisko neona uzrakstu “Sakta” projektēšanas un uzstādīšanas darbus vēsturiskajā fontā un lielumā veiks SIA “Eltex”, atklāj VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.