abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
LLU aicina skolēnus uz Jauno būvinženieru skolu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

LLU aicina skolēnus uz Jauno būvinženieru skolu

LLU aicina skolēnus uz Jauno būvinženieru skolu
Pirmo reizi Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) darbu sāks "Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skola", kas paredzēta 10.-12.klašu skolēniem, lai iepazīstinātu ar darba iespējām būvniecībā un daudzveidīgajām profesijām šajā nozarē, būvniecības portālu abc.lv informē Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārstāve  Lana Janmere.

Turklāt trīs labākie skolēni pēc dalības skolā iegūs iespēju studēt no valsts budžeta finansētā vietā studiju programmā "Būvniecība".

Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolā jaunieši varēs iegūt zināšanas par būvmateriāliem, likumdošanas aktualitātēm, projektiem un to dokumentāciju, konstrukciju projektēšanu, būvmašīnām, būvuzraudzības mērinstrumentiem, būvdarbu organizēšanu un projektu vadīšanu, kā arī nostiprināt zināšanas eksaktajos priekšmetos, kuras ļaus ar lielāku pārliecību sākt studijas universitātē.

Augstskolas speciālistu vadībā ikviens gūs priekšstatu par būvinženiera, būvdarbu vadītāja, būvuzrauga un būvkonstrukciju projektētāja profesiju specifiku, turklāt atklās šī darba nozīmīgumu un atbildību, jo kvalitatīvai un drošai būvei ir jākalpo 50, 100 vai pat vairāk gadus.

Plānots, ka nodarbības notiks Lauku inženieru fakultātē un tās apkārtnē (Akadēmijas iela 19, Jelgava) divas reizes mēnesī, sestdienās no plkst.12.00-16.00 martā, aprīlī un maijā. Dalība skolas nodarbībās ikvienam vidusskolēnam ir bez maksas.

Kopumā jaunajiem būvinženieriem paredzētas 8 nodarbības, kurās viņi iegūs punktus, un labākie pirmo trīs vietu ieguvēji pēc sekmīgas vidusskolas absolvēšanas varēs studēt valsts budžeta finansētās vietās profesionālajā bakalaura studiju programmā "Būvniecība".

Banner 280x280 Banner 280x280

Skolā nodarbības organizēs LLU Lauku inženieru fakultātes Arhitektūras un būvniecības un Būvkonstrukciju katedru mācībspēki un studenti. Tiem jauniešiem, kas ir izlēmuši pēc vidusskolas absolvēšanas sākt studijas programmā "Būvniecība", Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skola ir lieliska iespēja brīvā un nepiespiestā gaisotnē iepazīt studiju vidi, mācībspēkus un sagatavoties studijām. Taču tie, kas vēl nav izlēmuši, ko vēlas studēt, skolas nodarbībās varēs pārliecināties par savu atbilstību šīm profesijām.

Pieteikšanās Jauno būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un projektētāju skolas nodarbībām notiek līdz 17.martam, sazinoties ar vadītāju Sandru Gustu pa tālr. 29586012 vai rakstot uz e-pastu: sandra.gusta@llu.lv.

Jāpiebilst, ka LLU līdz 4.martam notiek pieteikšanās arī Jaunos zemes ierīkotāju un mērnieku skolai, par kuru plašāka informācija pieejama LLU portālā http://www.llu.lv/aktualitates?op=raksts&id=11915.

Foto: Ieva Čīka/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.