abc.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Par gandrīz četriem miljoniem Jelgavā plāno rekonstruēt Lietuvas šosejas posmu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Par gandrīz četriem miljoniem Jelgavā plāno rekonstruēt Lietuvas šosejas posmu

Par gandrīz četriem miljoniem Jelgavā plāno rekonstruēt Lietuvas šosejas posmu
Banner 280x280 Banner 280x280

Jelgavas pilsētas domes ārkārtas sēdē deputāti šodien apstiprināja gandrīz četrus miljonus latu vērta projekta iesniegšanu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumam, kas paredz rekonstruēt Lietuvas šosejas posmu.

Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta aģentūru LETA informēja, ka dome nolēma iesniegt projektu "Lietuvas šosejas rekonstrukcija posmā no Miera ielas līdz Rūpniecības ielai" projektu konkursā ERAF aktivitātē "Tranzītielu sakārtošana pilsētu teritorijās".

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir 3 921 000 latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. ERAF līdzfinansējums plānots 2 491 380 latu apmērā, pašvaldības līdzfinansējums - 1 429 620 lati, kurā iekļauta arī plānotā valsts budžeta dotācijas summa.

Projekta apstiprināšanas gadījumā nepieciešamās projekta ieviešanas izmaksas paredzēts iekļaut Jelgavas pilsētas pašvaldības budžetā, sadalot tās pa gadiem: 2012.gadā - 980 299 lati (ieskaitot pašvaldības līdzfinansējumu 357 454 latu apmērā un 622 845 latu priekšfinansējumu), 2013.gadā - 2 940 701 lats (ieskaitot pašvaldības līdzfinansējumu 1 072 166 latu apmērā un 1 868 535 latu priekšfinansējumu).

Kā liecina projekta tehniskā informācija, plānots rekonstruēt Lietuvas šosejas posmu no rotācijas apļa Jelgavas dzelzceļa stacijas apkaimē līdz krustojumam ar Miera ielu, kas Jelgavu savieno ar apvedceļu Rīga-Lietuvas robeža. Šajā posmā ietilpst arī pār dzelzceļu vedošā gaisa tilta brauktuve.

Šajā projektā netiks rekonstruēts Lietuvas šosejas posms no Miera ielas līdz pilsētas robežai un Lietuvas šoseja ārpus Jelgavas robežām.

Visā rekonstruējamā Lietuvas šosejas posmā no Rūpniecības ielas līdz Lietuvas šosejas, Miera ielas un Platones ielas krustojumam tiek paredzētas četras braukšanas joslas, pa divām katrā virzienā. Plānoti arī gājēju celiņi un veloceliņi, tiks rekonstruētas autobusu pieturas un ierīkota luksofora regulēta gājēju pāreja pār Lietuvas šoseju.

Projektā plānota arī dzelzceļa pārvada braucamās daļas virskārtas atjaunošana, gājēju ietvju atjaunošana un gaisa tilta deformācijas šuvju izbūve.

Šī projekta ietvaros paredzēts izbūvēt jaunus lietus kanalizācijas tīklus ar gūlijām. Paredzēts visus Lietuvas šoseju šķērsojošos ūdensvadus nomainīt uz jauniem atbilstoša diametra ūdensvadiem.

Tāpat projekta ietvaros ir paredzēts visos gājēju celiņos iebūvēt joslu ar vadlīniju seguma struktūru, lai nodrošinātu iespēju cilvēkiem ar redzes traucējumiem, orientēties gājēju celiņa virzienos. Jaunizbūvējamo luksoforu Lietuvas šosejas un Savienības ielas krustojumā, kā arī rekonstruējamo luksoforu Lietuvas šosejas, Miera ielas un Platones ielas krustojumā paredzēta gājēju zaļā signāla aprīkošana ar skaņas signāliem.

Šis bija viens no diviem šodien skatītajiem jautājumiem Jelgavas pilsētas domes ārkārtas sēdē.

LETA jau ziņoja, ka dome šodien arī pieņēma saistošos noteikumus par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) piemērošanu, paredzot, ka kopumā Jelgavas pilsētas teritorijā tiek saglabāts 25% NĪN pieauguma ierobežojums.

Paredzēts aplikt ar NĪN arī privātas maksas autostāvvietas. Jaunajos noteikumos paredzēts noteikt par NĪN objektu inženierbūves - laukumus, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi.

Cita starpā Jelgavas pilsētas dome paredz aplikt ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi trīs procentu apmērā (līdzšinējo 1,5% vietā) no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves.

Jelgava, 10.janv., LETA. 

2012.gada 10.janvārī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.