abc.lv skaitļos

Lietotāji online47
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Pērn atjaunoti 297 kilometri meža ceļu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pērn atjaunoti 297 kilometri meža ceļu

Pērn atjaunoti 297 kilometri meža ceļu
Pagājušajā gadā AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) struktūrvienība "Meža infrastruktūra" uzbūvējusi jaunus un rekonstruējusi jau esošos meža autoceļus 297 kilometru garumā, kas par 40 kilometriem pārsniedz plānoto darbu apjomu, aģentūru LETA informēja LVM pārstāvji.

Pagājušā gada laikā kopumā uzbūvēti 115 jauni meža autoceļi, no kuriem 177 kilometri ir jaunbūvēti, bet 120 kilometri - rekonstruēti jau esošie ceļi.

Visvairāk objektu uzbūvēts Dienvidkurzemē - 57 kilometri.

Kā norāda "Meža infrastruktūras" Ekonomikas daļas vadītājs Matīss Bičevskis, pagājušais gads esot pierādījis, ka paaugstinās būvnieku disciplīna. Atsevišķos objektos vēl atlikuši pēdējie darbi, kas tiks pabeigti 2015.gada pirmajā pusē, un ceļi būs pieejami kokmateriālu transportam.

"Šo gadu sākam ar 100% noslēgtiem ceļu būvniecības līgumiem, kas ar optimismu ļauj lūkoties arī šajā gadā. Kopumā meža autoceļu darbus veikuši 38 būvnieki vai būvnieku apvienības, no kurām lielākās pēc uzbūvēto objektu apjoma ir SIA "Rubate", SIA "Zemgales meliorācija" un SIA "Auto Alianse"," atzina Bičevskis.

Banner 280x280

Viņš arī norādīja, ka kopējais būvniecības apjoms turpmāk gaidāms stabils - no 250 līdz 300 kilometriem gadā. Tāpat tiks turpināti arī ceļu seguma atjaunošanas darbi, kuru mērķis ir sasniegt ceļu blīvumu 1,5 kilometri uz katriem 100 hektāriem, nodrošinot stabilas piegādes kokmateriālu pircējiem.

LVM struktūrvienības "Meža infrastruktūra" galvenie uzdevumi ir meža autoceļu un tiltu būvniecība, pārraudzība un uzturēšana, meža meliorācijas sistēmu atjaunošana.

Kā ziņots, katru gadu LVM atjauno aptuveni 20 000 hektāru meža un izkopj 40 000 hektāru jaunaudžu, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

Uzņēmumam pieder 1,62 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,59 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,35 miljoni hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Kā ziņots, LVM 2013.gadā strādāja ar 259,89 miljonu eiro apgrozījumu un 60,49 miljonu eiro peļņu, kas ir pieaugums par attiecīgi 3% un 23%, salīdzinot ar 2012.gadu, liecina "Firmas.lv" dati. LVM apgrozījums 2012.gadā bija 253,39 miljoni eiro, bet peļņa - 54,85 miljoni eiro.

Rīga, 12.febr., LETA.

Foto: Stock.XCHNG.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai