abc.lv skaitļos

Lietotāji online55
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1279
Ekspertu atbildes3041
"Pillar": Situācija dzīvojamo platību tirgū patlaban nav pati spožākā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Pillar": Situācija dzīvojamo platību tirgū patlaban nav pati spožākā

"Pillar": Situācija dzīvojamo platību tirgū patlaban nav pati spožākā
Situācija dzīvojamo platību tirgū patlaban nav pati spožākā un to ir ietekmējuši daudzi aspekti, intervijā aģentūrai LETA sacīja ABLV grupas nekustamo īpašumu uzņēmuma "Pillar" izpilddirektore Ieva Valtere.

"Pirmais ceturksnis vispār bija tāds diezgan stīvs, jo bija lielas neskaidrības par termiņuzturēšanās atļauju programmu, kreditēšanu, par Maksātnespējas likumu, tāpat arī sarežģītā ģeopolitiskā situācija pasaulē. Faktiski bija apstājies gan vietējais tirgus, gan nerezidentu tirgus," stāstīja Valtere.

Viņa sacīja, ka patlaban situācija vietējā tirgū normalizējas, darījumu ir vairāk, jo "nolikto atslēgu" princips definēts kā izvēles iespēja, līdz ar to bankas atgriezušās pie saprātīgām kreditēšanas programmām ar pircējiem saprotamiem un adekvātiem nosacījumiem.

"Ja runājam par sērijveida dzīvokļu tirgu, cenas nekrītas, tās ir stabilas ar minimālu paaugstināšanās tendenci. "Pillar" patlaban jau ir iztirgojis gandrīz visu pārņemto dzīvojamo segmentu, arī katrā no "Pillar" attīstītajiem jaunajiem projektiem nepārdoti palikuši tikai daži dzīvokļi. Tā ir absolūti normāla situācija visiem attīstītājiem, ka katrā no projektiem ir divi trīs nepārdoti dzīvokļi," skaidroja Valtere.

Runājot par to tirgus segmentu, kurā lielākā pircēju daļa bija termiņuzturēšanās atļauju pieprasītāji, Valtere atzina, ka šajā segmentā situācija ir ļoti bēdīga.

Banner 280x280

"Ir ļoti liela neskaidrība, pieprasījums pēc mājokļiem ir ļoti neliels, varētu teikt, ka tā nav nemaz. Ir darījumi, kas notiek, bet šos pircējus mazāk interesē uzturēšanās atļauja, tā vairāk ir brīvo līdzekļu izvietošana. Protams, paralēli tam šie pircēji nokārto arī uzturēšanās atļaujas, bet salīdzinoši maz. Pēdējā mēneša vai pusotra laikā ir vērojamas dažas pozitīvas tendences arī šajā segmentā. Ja pirmajā ceturksnī pircēju intereses nebija vispār, tad otrajā ceturksnī tā nedaudz ir parādījusies," sacīja Valtere.

"Pillar Holding Company", kas izveidota 2008.gadā, pieder lielākajai Latvijas privātbankai - "ABLV Bank" - un apvieno ABLV grupas uzņēmumus, kuru darbības virziens ir nekustamo īpašumu attīstīšana, pārvaldīšana un tirdzniecība.

"Pillar" pieder viens no lielākajiem nekustamā īpašuma portfeļiem Latvijā: daudzdzīvokļu nami, atsevišķi dzīvokļi, privātmājas, zeme un komercobjekti. Kopumā "Pillar" pārraudzībā atrodas aptuveni 680 nekustamie īpašumi par kopējo vērtību aptuveni 59 miljoni eiro. Uzņēmums līdz šim īpašumu rekonstrukcijā kopumā ieguldījis 15 miljonus eiro.

Gada pirmajā ceturksnī "Pillar" grupa noslēgusi 88 pārdošanas darījumus, kas ir uz pusi mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Kopējā darījumu summa pirmajā ceturksnī sasniedza 2,9 miljonus eiro.

Joprojām lielākā klientu aktivitāte novērojama sērijveida dzīvokļu tirgū, kur "Pillar" šogad noslēdzis 68 pārdošanas darījumus - 37 dzīvokļi Rīgā un 31 dzīvoklis ārpus Rīgas. Jaunajos projektos noslēgti pieci darījumi, kā arī pārdotas deviņas privātmājas, viens zemes gabals un viens komercobjekts.

"Pillar" rekonstruēto īpašumu attīstības portfelī ir tādi projekti kā "Elizabetes Park House", "Saules rasa", "Pine Breeze", "Mārtiņa nams 2", "Liesmas Apartment House", "Dārza Apartment House", "Lielezeres Apartment House" un citi. Lielākā daļa no tiem jau ir izpārdoti.

LETA

Foto: flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai