abc.lv skaitļos

Lietotāji online92
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Plāno vērienīgu Liepājas tramvaja līnijas rekonstrukciju : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Plāno vērienīgu Liepājas tramvaja līnijas rekonstrukciju

Plāno vērienīgu Liepājas tramvaja līnijas rekonstrukciju

Liepājas dome izsludinājusi iepirkumu par tiesībām veikt tehniskā projekta izstrādi un autoruzraudzību tramvaja līnijas un tai pieguļošās teritorijas kompleksa rekonstrukciju Liepājā, projektā papildus paredzot arī Tramvaja tilta paplašināšanu uz abām pusēm, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Projektēšanas uzdevums paredz veikt tramvaja sliežu ceļa un tramvaja kontakttīklu rekonstrukciju Kaiju ielā, Rīgas ielas un Jaunās ostmalas krustojumā, uz Tramvaja tilta, Jūras ielas, K.Zāles laukuma un Lielās ielas krustojumā un Lielās ielas posmā no Jūras ielai līdz F.Brīvzemnieka ielai.

Viens no būvprojekta pamatuzdevumiem ir novērst Tramvaja tilta tālāku tehniskā stāvokļa pasliktināšanos un paaugstināt satiksmes drošību. Projektā papildus paredzēta tilta paplašināšana uz abām pusēm, veicot nepieciešamos konstrukciju aprēķinus un paredzot papildu platību gājēju ietvēm un veloceliņiem. Lai paaugstinātu tilta satiksmes drošību, tehniskajā projektā jārisina SIA "Inženierbūve" 2009.gada Tramvaja tilta inspekcijas tehniskā atskaitē norādītie galvenie pasākumi tilta klātnes rekonstrukcijai un bojājumu novēršanai laidumu konstrukcijām un balstiem.

Banner 280x280 Banner 280x280

Piedāvājumi iesniedzami Liepājas pilsētas pašvaldībā līdz 1.oktobrim. Liepājas pilsētas būvvaldē akceptēts tehniskais projekts iesniedzams pasūtītājam ne vēlāk kā 266 kalendāro dienu laikā pēc līguma parakstīšanas. Saskaņā ar iepirkuma nolikumu izpildītājs apņemas ne vēlāk kā 95 kalendāro dienu laikā pēc līguma parakstīšanas prezentēt un iesniegt Liepājas pilsētas būvvaldē skices, tilta rekonstrukcijas variantus un to tehniski-ekonomisko salīdzinājumu saskaņošanai un ne vēlāk kā līdz 2015.gada 3.martam iesniegt pasūtītājam tāmi ar provizoriskām tilta rekonstrukcijas būvdarbu izmaksām sadalījumā pa kārtām.

Ventspils, 2.sept., LETA.

Foto: Edijs Pālens / LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.