abc.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Plānoti vērienīgi apkaimes labiekārtošanas darbi Ziepniekkalnā : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Plānoti vērienīgi apkaimes labiekārtošanas darbi Ziepniekkalnā

Plānoti vērienīgi apkaimes labiekārtošanas darbi Ziepniekkalnā
Rekonstruējot Dižozolu ielu Ziepniekkalnā, iecerēts veikt vērienīgus piegulošās apkārtnes labiekārtošanas darbus.

Dižozolu iela tiks pilnībā pārbūvēta, veidojot to par promenādi ar prioritāti gājējiem un velosipēdistiem, ietvi un brauktuvi izvietojot vienā līmenī. Zaļajā zonā tiks iestādīti koki un izveidotas puķudobes un zālieni. Ielas galā, kur tā pieslēdzas Valdeķu ielai, paredzēta jau esošās sabiedriskā transporta pieturvietas labiekārtošana un ielas profila pārbūve. Apkārtnē tiks izveidotas autonovietnes, izbūvēts jauns apgaismojums. Pašreiz nojaukto betona karkasu vietā, kas atradās starp mājām, plānoti jaunu tirdzniecības un pakalpojumu vietu apjomi.

Ziepniekkalns ir apkaime ar 35 tūkstošiem iedzīvotāju, kas atbilst vidējas Latvijas pilsētas iedzīvotāju skaitam. Taču pašlaik Ziepniekkalna centrs ir nesakārtots, tajā ir dubļaini izbraukti iekšpagalmi, nepabeigtas ēkas un grausti, trūkst apstādījumu.

"Dižozolu iela ir nosacītais Ziepniekkalna centrs, tā ir ērti sasniedzama no visām apkaimes daļām, savieno abus Ziepniekkalna tirgus laukumus, kā arī nozīmīgākās sabiedriskā transporta pieturvietas, uz tās atrodas divi moderni bērnudārzi un vairāki mazi veikaliņi. Sakārtojot šo vietu, Dižozolu iela būs pirmais solis pilsētvides uzlabošanai visā Ziepniekkalnā. Kā savdabīgu Ziepniekkalna vides objektu iecerēts visā ielas garumā izvietot labiekārtojuma elementu – garāko soliņu Rīgā, lai veidotu šo apkārtni kā sabiedrisku centru, kur sakārtotā vidē labprāt uzturas apkaimes iedzīvotāji. Taču garākais soliņš ir tikai viens no labiekārtojuma elementiem; daudz vērienīgāki būs ielas pārbūves, apgaismojuma uzlabošanas, apzaļumošanas darbi," norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Banner 280x280 Banner 280x280

Projekta ideja tika izstrādāta "Radi Rīgu" programmas ietvaros, kur ārzemju eksperti pilsētvides attīstības jomā sadarbībā ar Latvijas arhitektiem, teritorijas plānotājiem, ainavu arhitektiem, satiksmes plānotājiem un citiem jomu speciālistiem, uzklausot iedzīvotāju viedokļus, radīja priekšlikumus dažādu Rīgas apkaimju attīstībai.

No pilsētas infrastruktūras fonda Dižozolu ielas pārbūves skiču un tehniskā projekta, kā arī tehniski ekonomiskā pamatoju izstrādei piešķirti 167 000 latu. Projekta īstenošanai plānots piesaistīt Eiropas savienības finansējumu.

Informāciju sagatavoja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis
Vadims Jerošenko/ Foto: LETA

2012.gada 2.augustā
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.