abc.lv skaitļos

Lietotāji online68
Aktīvie uzņēmumi25223
Nozares raksti1280
Ekspertu atbildes3041
Rīgas ielu remontos šogad ieguldīs vēl pusmiljonu latu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Rīgas ielu remontos šogad ieguldīs vēl pusmiljonu latu

Rīgas ielu remontos šogad ieguldīs vēl pusmiljonu latu
Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā šodien akceptēts 519 721 lata finansējums pašvaldības ielu segumu remontiem.

Kā ziņots, valdība šā gada budžeta grozījumos 12.jūnijā piešķīra papildu 4 267 000 latu, lai nodrošinātu pašvaldības autoceļu un ielu neatliekamos uzturēšanas darbus 2012.gadā. Rīgas pilsētai no šī finansējuma piešķirti 915 126 lati.

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti aģentūrai LETA atzina, ka ielas Rīgā ir sliktā stāvoklī, tāpēc ar Satiksmes un transporta lietu komitejas atbalstu transporta būvju uzturēšanai finanšu līdzekļu piešķīrumi jau ir veikti 395 405 latu apmērā. Šie darbi ir sākti un ir attiecināmi uz pašvaldību autoceļu un ielu neatliekamiem uzturēšanas darbiem, tāpēc no valsts papildu piešķirtās summas ielu remontiem sadalāms 519 721 lats.

Ar komitejas lēmumu pašvaldības budžeta programma "Pilsētas transportbūvju uzturēšana" papildināta par 500 000 latu, bet finansējums pilsētas ceļu horizontālā apzīmējuma uzturēšanai - par 19 721 latu.

214 211 lati tiks izlietoti ielu segumu remontam, veicot asfaltbetona vienlaidus ieklāšanu Kārļa Ulmaņa gatvē pie krustojuma ar Liepājas ielu, Krasta ielā, Maskavas ielā, 13.janvāra ielā, Avotu ielā, Stūrmaņu ielā, Gobas ielā, Kapteiņu ielā, Lielajā ielā, Aizkraukles ielā, Skanstes ielā, Bruņinieku un Krišjāņa Valdemāra ielas krustojumā, Aleksandra Čaka ielā, Krišjāņa Barona ielā, Lugažu ielā, Viestura prospektā, Vecāķu prospektā, Jaunciema gatvē, Duntes ielā, Hanzas ielā, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā un Eksporta ielā.

Ietvju remontam plānots izlietot 96 787 latus, lai atjaunotu trotuāra segumu Rostokas ielā, Zasulauka ielā, Līvciema ielā, Meža prospektā, Viestura prospektā, Lugažu ielā, uz satiksmes pārvada Altonavas ielā, uz tilta pār Mārupīti Kārļa Ulmaņa gatvē, uz tilta pār Kīleveina grāvi Mūkusalas ielā, uz satiksmes pārvada pār Krasta ielu, kā arī Juglas ielā, Emiļa Melngaiļa ielā un Krišjāņa Barona ielā.

Tiltu un pazemes tuneļu remontdarbiem paredzēti 75 732 lati, par kuriem tiks veikts Tīraines gājēju tuneļa grīdas seguma remonts, satiksmes pārvada Brasas ielā augsto bortakmeņu atjaunošana, satiksmes pārvada Friča Brīvzemnieka ielā margu atjaunošana, gājēju tuneļa pie Preses nama atbalsta sieniņas remonts, kā arī Vanšu tilta neparedzētie uzturēšanas darbi.

Par 42 486 latiem tiks veikta šķembu, grants vai grunts seguma profilēšana, papildinot ar jaunu materiālu Gaviezes ielā, Mūkupurva ielā, Čuguna ielā, Beberbeķu ielā un Dārziņu līnijās.

29 175 lati paredzēti plaisu aizliešanai asfaltbetona segumos ar bitumena mastiku Ulmaņa gatvē, Maskavas ielā, Jaunciema gatvē, Mīlgrāvja ielā un Kanāla ielā.

Par 40 484 latiem tiks veikts lietus ūdens pieņēmēju tīrīšana un remonts dažādās vietās Rīgā, par 1125 latiem remontēs ielu brauktuves remonts Āgenskalna ielā, savukārt 19 721 lats paredzēts ceļu horizontālo apzīmējumu atjaunošanai Rīgas ielās, kurās veikti remonti.

Satiksmes departamenta speciālisti skaidroja, ka līdzekļu izlietojuma apstiprinājums nepieciešams pirms 2012.gada Rīgas pilsētas pašvaldības budžeta rudens grozījumiem, ar kuriem budžetā jāiekļauj palielinājums, lai savlaicīgi veiktu tos uzturēšanas darbus, kuru kvalitatīva izpilde saistīta ar ceļu remontdarbiem atbilstošiem laika apstākļiem.

Rīga, 7.aug., LETA.
Foto: Pilseta24.lv

2012.gada 7.augustā

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Celtniecības un remonta darbi":