abc.lv skaitļos

Lietotāji online60
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
"Rīgas namu pārvaldnieks" sācis iedzīvotāju drošību apdraudošo namu apzināšanu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Rīgas namu pārvaldnieks" sācis iedzīvotāju drošību apdraudošo namu apzināšanu

"Rīgas namu pārvaldnieks" sācis iedzīvotāju drošību apdraudošo namu apzināšanu
Turpmākā pusotra mēneša laikā pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) speciālisti apsekos visas tās apsaimniekotās mājas ar neapmierinošu tehnisko stāvokli, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē deputātus informēja RNP vadītājs Ivo Lecis.

Lecis pastāstīja, ka RNP pārstāvji jau sākuši apdraudēto namu apzināšanu. Informācija par dzīvojamiem namiem, kuriem piešķirams grausta statuss, jau ir iesniegta Rīgas domes Īpašuma departamentā, informēja Lecis. Pašlaik tiekot apzināti citi nami, kuri ir avārijas stāvoklī vai kuriem tāds varētu draudēt.

Lecis arī skaidroja, ka pēc apdraudēto ēku apzināšanas RNP sasauks konkrēto māju iemītnieku kopsapulces, kurās iedzīvotājus informēs par neatliekamajiem ēkas remontdarbiem, kas nepieciešami iespējamās avārijas situācijas novēršanai nākotnē, kā arī šo remontdarbu izmaksām, aicinot nama kopīpašniekus vienoties ar RNP par šo darbu veikšanu.

Komitejas deputāti sēdē uzdeva RNP valdei uzreiz pēc apdraudēto namu apsekošanas sniegt ziņojumu komitejas sēdē par apdraudēto namu skaitu un to tehnisko stāvokli.

Opozīcijas deputāts Valdis Gavars (V) sēdē deputātus iepazīstināja ar fotogrāfijām no iebrukušā nama teritorijas un lūdza komentēt notikušo RNP pārstāvjiem.

Banner 280x280 Banner 280x280

RNP valde atzina, ka situācija ar namu ir neapmierinoša, tādēļ līdzīgu gadījumu novēršanai nākotnē tiks apzināti citi neapmierinošā tehniskā stāvoklī esošie nami.

RNP arī informēja par situāciju Buru ielā 9 pašlaik un veiktajiem avārijas seku novēršanas darbiem. Patlaban ir līdz pusei demontēta iebrukusī ārsiena, norobežota blakusesošā māja Buru ielā 11, kā arī norobežota iebrukušās ēkas teritorija. Teritorijā nodrošināta arī apsardze - līdz brīdim, kad nama kopīpašnieki lems par turpmāko rīcību ēkas sakarā un paņems teritorijā atstāto kustamo mantu.

Iebrukušās ēkas dzīvokļu īpašnieku kopsapulce, kurā iedzīvotājiem būs jāvienojas par rīcību ar iebrukušo ēku turpmāk, notiks pirmdien, 23.martā. Lecis informēja, ka dažreiz nodrošināt visu konkrētās mājas dzīvokļu īpašnieku dalību sapulcē ir apgrūtinoši, jo atsevišķu dzīvokļu īpašnieki šīs telpas neapdzīvo, līdz ar to neuzskata par nepieciešamu ierasties uz kopsapulcēm.

Pašlaik iebrukusī ēka ir norobežota. Tās iedzīvotāji ir tiesīgi vērsties pašvaldībā ar dzīvojamās telpas pieprasījumu, ja viņiem tāda ir nepieciešama. Pašlaik pēc šādas palīdzības pašvaldībā joprojām vērsusies tikai viena ģimene no iebrukušā nama, aģentūrai LETA pastāstīja domes Mājokļu un vides departamenta Apsaimniekošanas pārvaldes priekšniece Ingrīda Mutjanko. Ģimenei piedāvāti dzīvojamo telpu varianti.

Jau ziņots, ka ārkārtas kopsapulce, kurā kopīpašniekiem bija plānots vienoties par iebrukušās ēkas nākotni, notika vakar, tomēr gala lēmums tajā netika pieņemts kvoruma trūkuma dēļ, aģentūru LETA informēja RNP preses pārstāve Santa Vaļuma.

Iedzīvotājiem sapulcē bija iespēja nobalsot par trīs variantiem - mājas atjaunošanu, konservāciju vai nojaukšanu. Saskaņā ar likumu lēmums par mājas atjaunošanu var tikt pieņemts, ja par to nobalso vairāk nekā puse īpašnieku, taču par šo variantu iemītnieki nevienojās. Savukārt, lai varētu lemt par mājas nojaukšanu vai konservāciju, atbilstoši normatīvajiem aktiem nepieciešama 100% visu īpašnieku piekrišana, tādēļ vakar lēmums par ēkas turpmāko nākotni netika pieņemts.

Vaļuma skaidroja, ka konservācija no visiem minētajiem variantiem izmaksātu vislētāk, bet visdārgāk - mājas atjaunošana. Ja iemītnieki izvēlētos māju iekonservēt, tad objekts netiktu nojaukts, bet nostiprināts, taču ēka nebūtu derīga dzīvošanai, tāpat kā demontāžas gadījumā.

RNP aktualizēs apdraudēto māju sarakstu, aģentūrai LETA iepriekš solīja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). RNP valdes priekšsēdētājs Ivo Lecis aģentūrai LETA apstiprināja, ka mērs ir uzdevis RNP aktualizēt šo sarakstu.

LETA

Foto: Ieva Čīka/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.