abc.lv skaitļos

Lietotāji online141
Aktīvie uzņēmumi25222
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
"Rīgas siltums" par 1,5 miljoniem latu rekonstruēs siltumtīklu posmus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Rīgas siltums" par 1,5 miljoniem latu rekonstruēs siltumtīklu posmus

"Rīgas siltums" par 1,5 miljoniem latu rekonstruēs siltumtīklu posmus
Piesaistot Eiropas Savienības līdzfinansējumu, investēs siltumapgādes drošības palielināšanā un siltuma zudumu samazināšanā, rekonstruējot siltumtīklu posmus Prūšu ielā un A.Čaka ielā.

AS "Rīgas siltums" padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko: "Mums ir ļoti svarīgi turpināt siltuma zudumu minimizēšanu siltumenerģijas pārvadē, lai uz siltumtīkliem rīdzinieki neredzētu zaļojam zālīti! Tam mēs ik gadu atvēlam lielus finanšu līdzekļus. Diemžēl visus tīklus, kuru stāvokli nepieciešams uzlabot, finansiālu apsvērumu dēļ uzņēmums uzreiz nespēj nomainīt.

Šī projekta realizācijai mums ir izdevies piesaistīt arī Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir nedaudz virs 1,5 milj. latu, no tām vairāk nekā 439 tūkst. latu līdzfinansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds."

Siltumtīklu posmi izvēlēti, izvērtējot siltumtīklu stāvokli, kur konstatēti būtiski siltuma zudumi, ārējo cauruļvadu un metālkonstrukciju korozija. Pateicoties rekonstrukcijai, siltuma zudumi tiks samazināti par aptuveni 1750 MWh gadā.

Kopējais siltumtīklu posmu garums, ko paredzēts rekonstruēt, ir 975 metri. Esošie cauruļvadi tiks nomainīti ar jauniem 700 mm un 500 mm rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kas izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā.

Janvārī AS "Rīgas siltums" noslēdza līgumu ar valsts aģentūru "Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra" par projekta "Siltumtīklu maģistrāļu M-22 un M-4 posmu rekonstrukcija" īstenošanu.
Darbus plānots sākt pēc apkures sezonas beigām un pabeigt 2013.gada rudenī, līdz jaunās apkures sezonas uzsākšanai.

Pateicoties plānveidīgai un racionālai līdzekļu investēšanai siltumtīklu siltumizolācijas un siltumtīklu posmu nomaiņai, AS "Rīgas siltums" izdevies būtiski samazināt siltuma zudumus siltumenerģijas pārvadē. Šobrīd siltuma zudumi ir aptuveni 2,5 reizes mazāki nekā 1996.gadā.

Informāciju sagatavoja Linda Rence, AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja
Foto: Foto: Lita Krone/ LETA

Publicēts: 14.02.2013
 

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai