abc.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1281
Ekspertu atbildes3041
Talsu pašvaldība meklē investorus Stendes industriālā parka izveidei : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Talsu pašvaldība meklē investorus Stendes industriālā parka izveidei

Talsu pašvaldība meklē investorus Stendes industriālā parka izveidei
Foto: Pixabay.com

Talsu novada pašvaldība meklē potenciālos investorus industriālās teritorijas izveidei Stendē. Ieceres popularizēšanai izveidots informatīvs buklets krievu un angļu valodās, un informācija par šo ieceri izvietota Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā, kā arī izplatīta Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada domē.

Stendes dzelzceļa stacijas apkārtnē ir degradēta teritorija, kur savulaik notikusi rūpnieciska darbība. Inženieru un konsultāciju pakalpojumu sniedzējs "Firma L4" Stendē veicis tirgus izpēti, apzinot iespējas izveidot loģistikas punktu, kur no dzelzceļa vagoniem tiktu organizēti kravu pārvadājumi, un teritorijā blakus dzelzceļam veidot angārus loģistikas, ražošanas, fasēšanas un pārstrādes uzņēmumiem.
 
Šo ieceri pašvaldībai būtu iespēja īstenot par pieejamo Eiropas Savienības (ES) finansējumu specifiskā atbalsta mērķim, kas paredz degradēto teritoriju revitalizāciju, taču projekts tiks īstenots tikai tādā gadījumā, ja izdosies piesaistīt uzņēmējus, kuri gatavi šajā teritorijā darboties, piemēram, izveidojot ražotni vai nomājot platību loģistikas vajadzībām.
 
Banner 280x280
Kā skaidroja pašvaldībā, šajā ES plānošanas periodā paredzēts ievērojams atbalsts komercdarbības stimulēšanai reģionos. Talsu novadā lielākie plānotie objekti komercdarbības stimulēšanai ir Talsu tirgus halles un ražošanas ēku teritoriju labiekārtošana, Raiņa ielas pārbūve, kā arī industriālās teritorijas izveide Stendē. Talsu tirgus un Raiņa ielas projekti pašlaik jau ir projektēšanas posmā, savukārt industriālas teritorijas izveide Stendē būs atkarīga no pašu uzņēmēju atsaucības, atzina pašvaldībā.
 
Talsu novada pašvaldība pašlaik aktīvi meklē potenciālos investorus, kuri būtu ieinteresēti darboties šādā centrā. Jau pārrunāta iespējama sadarbība ar Mērsraga ostas vadību, kas būtu ieinteresēta šāda loģistikas punkta izveidē, jo ostu no Stendes šķir vien 35 kilometri.
 
LETA
 
2016.gada 30.decembrī

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai