abc.lv skaitļos

Lietotāji online34
Aktīvie uzņēmumi25220
Nozares raksti1283
Ekspertu atbildes3041
Ulmaņa gatves pārvadam izbūvēs prettrokšņu barjeras : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ulmaņa gatves pārvadam izbūvēs prettrokšņu barjeras

Ulmaņa gatves pārvadam izbūvēs prettrokšņu barjeras
Rekonstruējot Ulmaņa gatves satiksmes pārvadu, tiks veikta pārvada siju rekonstrukcija, balstu remonts, hidroizolācijas izbūve, brauktuves seguma izbūve, kā arī gājēju ietvju un prettrokšņu sienu ierīkošana.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsvēra: "Esmu gandarīts, ka satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcija izmaksas ir mazākas nekā tika prognozēts saskaņā ar tehnisko projektu. Tāpat jānorāda, ka pēc rekonstrukcijas būtiski uzlabosies ne tikai braukšanas apstākļi transportlīdzekļu vadītājiem, bet tiks nodrošināta ērta gājēju un velobraucēju kustība, jo tiks paplašinātas ietves abās pārvada pusēs. Savukārt apkārtējo māju iedzīvotāju necietīs no satiksmes intensitātes radītā trokšņa, jo pārvads tiks aprīkots ar prettrokšņu sienām."

Šobrīd aktīvākie rekonstrukcijas darbi notiek uz brauktuves pilsētas centra virzienā, kur pabeigti pārvada ietvju, hidroizolācijas un bojāto laiduma konstrukciju demontāžas darbi, ir uzsākta laiduma konstrukciju stiegrošana un betonēšana. Atbildīgie būvnieki norādīja, ka saglabājoties būvdarbiem piemērotiem laika apstākļiem, augusta otrajā pusē plānots uzsākt rekonstrukciju brauktuvei virzienā uz Jūrmalu.

Banner 280x280 Banner 280x280

Iepirkuma konkursa rezultātā rekonstrukcijas darbus veic SIA Tilts, darbu kopējās izmaksas sastādīs 2,4 miljonus latu. Rekonstrukcijas darbu projekta autors ir SIA Rīgas tilti.

Otrdien, 2.jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs kopā ar Satiksmes departamenta amatpersonām iepazinās ar satiksmes pārvada pār dzelzceļu Kārļa Ulmaņa gatvē rekonstrukcijas gaitu. Būvnieku pārstāvji apliecināja, ka objekta rekonstrukcija norit pēc grafika - objektu ekspluatācijā plānots nodot šī gada 30.novembrī.

Informāciju sagatavoja Una Ahuna-Ozola, Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste
Foto: Gints Ivuškāns
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.