abc.lv skaitļos

Lietotāji online197
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1282
Ekspertu atbildes3041
Valmierā par atkritumu apsaimniekošanu nav pārmaksāts : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Valmierā par atkritumu apsaimniekošanu nav pārmaksāts

Valmierā par atkritumu apsaimniekošanu nav pārmaksāts
Valmieras pilsētas pašvaldība uzsver, ka Valmieras pilsētā nav notikusi pārmaksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece.

Valsts kontrole savā ziņojumā nav vērtējusi atkritumu dalīto vākšanu, tās izmaksas un izmaksu ietekmi uz kopējo atkritumu apsaimniekošanas maksu. Valmieras pilsētas pašvaldība piekrīt, ka valstī nav vienotas metodikas un izpratnes par cenas/tarifa veidošanu sadzīves atkritumu apsaimniekošanai, uz ko Ziemeļvidzemes pašvaldības ir norādījušas jau kopš 2011.gada, aicinot maksas apmēra regulējumu paredzēt normatīvajos aktos.

Pašvaldība piekrīt, ka ar atbilstošas likumdošanas palīdzību ir nepieciešams izstrādāt visiem atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem vienotu atkritumu savākšanas maksas metodiku, kas iedzīvotājiem neatkarīgi no dzīvesvietas nodrošinātu gan pakalpojuma kvalitāti, gan veicinātu atkritumu šķirošanu un samazinātu poligonos noglabājamo atkritumu apjomu.

Ieviešot vienotu atkritumu savākšanas sistēmu Valmierā, ir izskaustas nelegālās izgāztuves pilsētas dabas teritorijās un uzlabojusies pilsētas tīrība. Lai iedzīvotājiem būtu iespēja samazināt atkritumu apjomu, par kuru tiem jāmaksā, Valmieras pilsētas pašvaldība atbalsta iedzīvotājus, ik gadu apmaksājot atkritumu izvešanu lapu akcijas, zaru šķeldošanas un lielgabarītu atkritumu akciju laikā. Savukārt SIA "ZAAO" ikdienā sniedz iespēju iedzīvotājiem samazināt sadzīves atkritumu apjomu, piedāvājot bez maksas nodot šķirotos atkritumus divos eko laukumos un vairākos eko punktos pilsētā, kopš 2010.gada privātmāju iedzīvotājiem - arī ekosomās.

Banner 280x280 Banner 280x280

Valmieras pilsētas pašvaldība, veicot iedzīvotāju aptauju, ik gadu noskaidro arī iedzīvotāju apmierinātību ar atkritumu savākšanas pakalpojuma kvalitāti. 2013.gadā 61% aptaujāto respondentu atkritumu savākšanas kvalitāti ir novērtējuši kā labu, 17% kā ļoti labu, 17% ir apmierināti, taču vēlētos pakalpojuma uzlabojumus. 2014.gada iedzīvotāju aptaujas rezultāti vēl tiek apkopoti.

Valmieras pilsētas pašvaldība atzinīgi novērtē atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "ZAAO" ieguldījumu, realizējot vides izglītības programmas un aktivitātes videi draudzīgas rīcības veicināšanā.

Valmierā tikai pāris procentiem mājsaimniecību nav noslēgti līgumi ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu. Lai situāciju risinātu, ir piesaistīta Pašvaldības policija un kopā ar "ZAAO" izveidota jauna datu apmaiņas sistēma, kas ļaus vēl operatīvāk kontrolēt situāciju, lai to personu, kuras nepilda pašvaldības saistošos noteikumus, sadzīves atkritumu maisi nenonāktu atkritumu urnās pilsētas sabiedriskajās vietās, sabiedriskā transporta pieturās, šķiroto atkritumu punktu teritorijās un konteineros, daudzdzīvokļu namu sadzīves atkritumu konteineros, konteineros pie veikaliem un mežos.

Valmiera, 13.febr., LETA.

Foto: Stock.XCHNG.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

KEM: Vistiešāko labumu vēja parku tuvumā gūs iedzīvotāji un pašvaldības

KEM: Vistiešāko labumu vēja parku tuvumā gūs iedzīvotāji un pašvaldības

Latvijā mēs patērējam 53% atjaunīgās elektroenerģijas, kamēr lietuvieši – 26%, bet igauņi – 29%. Lai Latvija sasniegtu 100% atjaunīgo elektroenerģiju, nepieciešami 1,5-2 GW vēja enerģijas, kas gadā vidēji saražo ap 3,6-4,9 TWh. Šāds saražotais vēja enerģijas apjoms sniedz iespēju mums aizstāt gan elektroenerģijas importu, gan elektroenerģijas ražošanā esošo fosilo kurināmo, kā arī nodrošināt Latvijas eksporta potenciālu.

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.