abc.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Valmierā uzsākti ielu atjaunošanas darbi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Valmierā uzsākti ielu atjaunošanas darbi

Valmierā uzsākti ielu atjaunošanas darbi
Valmierā šā gada ielu rekonstrukcijas prioritāte ir Brīvības iela, kur aizvadītajā gadā tika pabeigta maģistrālā ūdensvada un atsevišķā posmā arī kanalizācijas izbūve, būvniecības portālu abc.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Kristīne Melece.

Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Rita Jemšika informē, ka Brīvības ielas rekonstrukcijas projekta ietvaros tiks izbūvēta lietusūdens savākšanas un novadīšanas sistēma, atrisinot virsūdens aizplūšanas problēmu Vienības un Brīvības ielas krustojumā pie veikala "Top", kā arī Brīvības ielas galā - krustojumā ar Jaunzemju un Pilātu ielu - labākai un drošākai satiksmes organizācijai tiks izbūvēts rotācijas aplis. Brīvības ielas rekonstrukcijas darbi ietver arī brauktuves konstruktīvā - nesošā pamata izveidi un asfalta seguma ieklāšanu. Darbus plānots uzsākt aprīļa beigās vai maija sākumā. Par izmaiņām sabiedriskā transporta kustības maršrutā iedzīvotāji tiks informēti pirms remontdarbu sākšanās Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā www.valmiera.lv.

Rekonstrukcijas darbi turpināsies arī Andreja Upīša ielas posmā no Rubenes ielas līdz Valmieras pilsētas administratīvajai robežai. Šobrīd, kad lielākie apakšzemes komunikāciju izbūves darbi šajā posmā ir pabeigti, ir uzsākta ielas seguma izbūve, no jauna izveidojot gājēju ietves un rekonstruējot ielas apgaismojumu. Jemšika piebilst, ka sliktā tehniskā stāvoklī esošā Andreja Upīša ielas posma no Beātes ielas līdz Rubenes ielai rekonstrukcija šogad netiks veikta, taču ielas posmā tiks veikts plānveida bedrīšu remonts.

Šovasar nelielas neērtības būs SIA "Vidzemes slimnīca" apmeklētājiem. Ir plānota stāvvietu izveide gar Alvila Freimaņa ielu 60 automašīnām, jo šobrīd mašīnas tiek novietotas uz ceļa nomales. Tāpat plānots atjaunot ielas segumu un no jauna izveidot gājēju celiņu. Remontdarbu laikā aicinām iedzīvotājus rēķināties ar neērtībām un, dodoties uz pieņemšanu pie ārstiem, ieplānot mazliet vairāk laika, un iepriekš padomāt par automašīnas novietošanu.

Kā informē Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes būvinženiere Inese Kokenberga, pilsētā pēc ziemas sezonas notiek bīstamāko bedrīšu likvidēšana, taču tiklīdz paaugstināsies vidējā gaisa temperatūra tiks uzsākta arī plānveida asfaltēto ielu labošana. Šim mērķim Valmieras pilsētas pašvaldība budžetā ir paredzējusi 150 tūkstošus eiro.

Lai uzlabotu ielu tehnisko stāvokli, Valmieras pilsētas pašvaldība 2014.gadā pirmo reizi grantēto Mālu ielu apstrādāja ar šķembām un saistvielu - bitumena emulsiju. Šogad ielai plānots garantijas remonts, jo tehnoloģijas problēmu dēļ tajā tomēr ir izsistas bedres. Šogad šādu tehnoloģiju plānots izmantot uz divām grantētajā ielām - Strazdu ielai un Beverīnas ielas posmā no Valkas ielas līdz caurtekai pie Brīvības ielas, kā arī atjaunojot ielas virsmu divām asfaltētajām ielām - Jumaras ielā no iebrauktuves slimnīcas teritorijā līdz apvedceļam un Cēsu ielā abās joslās no Kauguru ielas līdz pilsētas robežai.

Banner 280x280 Banner 280x280

Pārējās grantētās ielas tiks apstrādātas ar pretputekļu absorbentu. I.Kokenberga atzīst, ka ielās ar vājāku satiksmes intensitāti efekts var saglabāties visu sezonu, taču noslogotākās ielās, īpaši tajās, kas pildīs apvedceļa funkciju ielu rekonstrukcijas darbu laikā, apstrāde būs nepieciešama vairākas reizes sezonā.

Valmieras pilsētas pašvaldība arī šogad plānojusi attīstīt gājēju-velosipēdistu ceļu infrastruktūru, par 1,9 km pagarinot 11 km garo gājēju-velosipēdu ceļu garumu pilsētā. Gājēju-velosipēdu ceļu izbūve plānota gar Rubenes ielas 34 namu - 130 metru, Andreja Upīša ielā no Rubenes ielas līdz Patversmes ielai - 800 metru, Raiņa ielā no Rubenes ielas krustojuma līdz apvedceļam aptuveni 400 metru garumā, pie Valmieras 2.vidusskolas aptuveni 200 metru un Dīvaliņa ielā posmā no Palejas ielas līdz Atpūtas parkam 400 metru garumā.

Savukārt Pārgaujā gājēju celiņi tiks rekonstruēti Linarda Laicena ielas posmā no SIA "Valmieras Mēbeles" līdz Rūpniecības ielai un Rūpniecības ielā no Cēsu ielas līdz Linarda Laicena ielai.

Foto: Lita Krone/LETA

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.