abc.lv skaitļos

Lietotāji online39
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Ventspilī rekonstruēs divus centrālos laukumus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Ventspilī rekonstruēs divus centrālos laukumus

Ventspilī rekonstruēs divus centrālos laukumus
Ventspils pašvaldība ir saņēmusi Eiropas Savienības finansējumu pilsētas sabiedriskā centra infrastruktūras rekonstrukcijai. Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 2,5 miljoni latu, un lielākā daļa no tām - 85% - ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļi.

Pilsētas centrs pilda gan reprezentatīvo funkciju, gan ir arī dažādu pasākumu rīkošanas vieta. Ventspilī tas ir Lielais laukums un arī Jaunpilsētas laukums, kurš 20.gs. 30.gados veidojies kā pilsētas apstādījumu zona. Savukārt Lielais laukums, kurš izveidots 70. gadu pirmajā pusē, nojaucot veco apbūvi, ir vieta, kur ventspilnieki tradicionāli sagaida Jauno gadu, kur notiek koncerti, govju parādes un citi pasākumi.

Gan Lielā laukuma, gan ar to kompleksi un funkcionāli saistītā tuvējo ielu infrastruktūra ir fiziski un morāli novecojusi, tā nespēj apmierināt pilsētas augošās vajadzības pēc kvalitatīvas un funkcionālas vides. Par problēmu ir kļuvusi auto stāvvietu nodrošināšana, kad pilsētas centrā tiek organizēti lieli pasākumi.

Tādēļ ir paredzēts veikt Lielā laukuma rekonstrukciju, labiekārtojot teritoriju, izbūvējot celiņus, izveidojot apgaismojumu un veicot apzaļumošanas darbus. Plānots arī sakārtot ar Lielo laukumu saistīto vidi, tostarp rekonstruēt Jaunpilsētas laukumu, daļu no Lielā prospekta, Kuldīgas un Sporta ielu, rekonstruēt automašīnu stāvvietas Reņķa dārzā.

Banner 280x280 Banner 280x280

Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktores vietniece Sandra Cakule: "Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā, sekmējot tūrisma piedāvājumu klāsta paplašināšanos, - aiz šīm projekta pieteikuma vispārīgajām frāzēm slēpjas konkrētas precīzi aprēķinātas un izplānotas aktivitātes. Vienošanos par šā apjomīgā projekta īstenošanu ar Ventspils domi esam parakstījuši 14.martā. Ventspilij ir atzīstama projektu realizēšanas pieredze, tādēļ esmu pārliecināta, ka veiksies arī ar šā realizāciju un jau nākamā gada decembrī, kā plānots, varēsim novērtēt rezultātu."

Plānotais projekta "Ventspils publiskās infrastruktūras attīstība un kvalitātes uzlabošana, pilnveidojot uzņēmējdarbības vidi pilsētā" ieviešanas laiks ir 19 mēneši. Projekta kopējās izmaksas ir 2 414 250 lati, tai skaitā ERAF finansējums 2 052 112 lati, valsts budžeta dotācija 54 320 latu un pašvaldības līdzfinansējums 307 818 lati. Projekts tiek realizēts aktivitātē "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai".

Plašāka informācija par VRAA administrētajām ES fondu aktivitātēm pieejama mājas lapā www.vraa.gov.lv.

Informāciju sagatavoja Valsts reģionālās attīstības aģentūras pārstāvis
Foto: Pilseta24.lv
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.