abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Būvmateriālu sertifikācija, testēšana : abc.lv

Būvmateriālu sertifikācija, testēšana

Rīgā atklāta jauna sagraujošās testēšanas laboratorija

Inspicēšanas, testēšanas un sertificēšanas uzņēmums AS "Inspecta Latvia" atklājis jaunu sagraujošās testēšanas laboratoriju, kas ļaus veikt visaptverošas kvalitātes pārbaudes metāla izstrādājumiem, kuri tiek izmantoti būvniecībā, metālapstrādē, mašīnbūvē, kā arī citās tautsaimniecības nozarēs.

PTAC: Būvmateriālu atbilstības jānovērtē pirms izvietošanas tirgū

Būvmateriālu atbilstība jānovērtē pirms tie tiek laisti tirgū - saražoti vai importēti, norāda Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), komentējot pēc Zolitūdes traģēdijas publiskajā vidē izskanējušos dažādos viedokļus un apgalvojumus par darbībām būvmateriālu atbilstības novē...

"Inspecta Latvia" paplašina akreditācijas jomu būvmateriālu testēšanā

AS "Inspecta Latvia" ("Inspecta") testēšanas laboratorija saņēmusi Latvijas Nacionālā akreditācijas biroja (LATAK) akreditāciju četrām dažādām betona konstrukcijas nesagraujošajām testēšanas metodēm, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Inspecta" pārstāve Līga Bērziņa.

FIBO bloku ražošanas procesu novērtē ar atbilstības sertifikātu

SIA maxit piederošā FIBO rūpnīca ieguvusi Ražošanas procesa kontroles EC (European Commission) atbilstības sertifikātu, kas nosaka, ka rūpnīca un tās ražotie FIBO keramzīta izstrādājumi atbilst visām deklarētajām īpašībām un ir izturējuši Eiropas standarta EN 771-3+A1 noteiktās prasības.