abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25214
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Nodos sabiedriskajai apspriešanai Skanstes apkaimes lokālplānojumu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Nodos sabiedriskajai apspriešanai Skanstes apkaimes lokālplānojumu

Nodos sabiedriskajai apspriešanai Skanstes apkaimes lokālplānojumu
Rīgas dome otrdien, 4.novembrī, nodeva sabiedriskajai apspriešanai pēc pašvaldības pasūtījuma izstrādāto lokālplānojumu 228 hektārus plašai Skanstes apkaimei, būvniecības portāls abc.lv uzzināja Rīgas domē.

Lokālplānojuma teritorija atrodas starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, Emiļa Melngaiļa ielu un Hanzas ielu.

Lokālplānojumā paredzēts, ka galvaspilsētas centram blakus esošā tikpat kā neapbūvētā teritorija nākotnē tiks ievērojami attīstīta un kļūs par 21.gadsimta Rīgas jauno vizītkarti. Kā pamats teritorijas attīstībai paredzētas plašas apstādījumu teritorijas, dažādu akcentu apbūve un jauni transporta risinājumi, piemēram, pieslēgums pie Ziemeļu transporta koridora, jauna tramvaja līnija un iespēja izmantot dzelzceļu. Tāpat ir domāts par skolām, bērnudārziem, ilgtspējīgu lietusūdeņu novades sistēmu, turpmāko rīcību ar esošajiem mazdārziņiem, iespējamām jaunām sabiedriski nozīmīgām ēkām.

Izstrādātajā lokālplānojuma pašreizējā redakcijā piedāvāts apkaimes centrālajā daļā ap Skanstes ielu noteikt maksimālu apbūves augstumu deviņi stāvi, kāpinot augstumu Skanstes ielas un Zirņu ielas rajonā līdz maksimums 15 stāviem, bet apkaimes perifērijas kvartālos, kontekstā ar apkārtējām apkaimēm, būvēt līdz sešiem stāviem augstas ēkas. Paredzēts, ka, veicot vizuālās ietekmes analīzi un izvēloties arhitektūras risinājumu konkursa kārtībā, iespējams veidot atsevišķus vertikālos akcentus, piemēram, Pētersalas ielas un Sporta ielas krustojuma rajonā, Hanzas ielas un Skanstes ielas krustojumā.

Papildus teritorijas plānojumā noteiktajiem parkiem un skvēriem (trīs objekti ar 4,3 hektāru kopējo platību) apkaimē plānoti pieci nelieli parki ar dažādām funkcijām. Pēc to izveidošanas parku un skvēru kopējā platība apkaimē būs 18 hektāri. Parki un skvēri izvietoti tā, lai nodrošinātu vajadzīgo teritorijas pārklājumu. Piemēram, lokālplānojuma iecerēts ilgtermiņā pārveidot par parku vēl palikušos preču stacijas sliežu atzarus paralēli Ganību dambim. Tas būs lielākais jaunais parks teritorijā - 5,7 hektāri. Šajā teritorijā paredzēts ierīkot arī jaunu ūdensobjektu aptuveni 1,5 hektāru platībā lietusūdeņu savākšanai.

Banner 280x280

Lokālplānojumā teritorijas attīstība paredzēta vairākās kārtās līdz 2050.gadam, pakāpeniski palielinot apbūves platību no pašreizējiem 0,6 miljoniem kvadrātmetru līdz 2,6 miljoniem kvadrātmetru, tādējādi gan ievērojami palielinot iedzīvotāju skaitu apkaimē, gan radot tūkstošiem jaunu darbavietu.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs uzsver, ka šāda plānojuma izstrāde radīs priekšnoteikumus ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, kā arī sniegs risinājumus zemes īpašnieku un sabiedrības interešu sabalansēšanai. M.Tolstojs arī norāda, ka iedzīvotājiem lokālplānojuma izstrādes gaitā ir iespējams izteikt savus priekšlikumus, tāpēc ikviens tiek aicināts piedalīties savas apkaimes attīstības veidošanā.

Lai veiktu lokālplānojuma izstrādi, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludināja iepirkuma konkursu, kurā piedāvājumu iesniedza divi pretendenti - SIA "Metrum" un apvienība SIA "Grupa93" un SIA "Nams". Izvērtējot piedāvājumus atbilstoši kritērijiem, kas iekļauti iepirkuma procedūras dokumentos, tika izvēlēts apvienības SIA "Grupa93" un SIA "Nams" piedāvājums ar līgumcenu 59 930 latu bez pievienotās vērtības nodokļa un 2013.gadā noslēgts līgums par lokālplānojuma redakciju izstrādi.

Ilustratīvs foto/ Foto: Ieva Lūka/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai