abc.lv skaitļos

Lietotāji online47
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Valmierā aktīvi izbūvē apakšzemes komunikācijas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Valmierā aktīvi izbūvē apakšzemes komunikācijas

Valmierā aktīvi izbūvē apakšzemes komunikācijas
Ik nedēļu Valmieras pilsētas transporta norise tiek pārkārtota, ņemot vērā SIA "Valmieras ūdens" un tā nolīgto būvnieku pieprasījumus pēc konkrētu ielu posmu slēgšanas plānoto remontdarbu dēļ. Tas saistīts ar jaunu apakšzemes komunikāciju izbūvi un vēlāko ceļa seguma atjaunošanu, realizējot vērienīgu, 22 mēnešus ilgu projektu pilsētas ūdenssaimniecības attīstībai. Tāpēc iedzīvotāji aicināti būt pacietīgiem un ievērot ceļa zīmju norādes, sekojot līdzi aktuālākajai informācijai par remontdarbu norisēm.

Apakšzemes komunikāciju izbūves procesu var iedalīt divās lielās jomās atkarībā no darbiem, kādi tiek veikti konkrētajā vietā. Aktīvo būvdarbu laikā izveido ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, savukārt pārbaužu ciklā būvniecība nenotiek, bet tiek dažādos režīmos pārbaudītas izveidotās komunikācijas pirms nodošanas ekspluatācijā.

Apakšzemes komunikāciju izveide sākas ar būvlaukuma apsekošanu, kam seko plānotās ūdensvada un kanalizācijas trases nospraušana dabā. Tāpat arī saskaņo ūdensvada un kanalizācijas mājas pieslēgumu vietas, bet aktīvie būvdarbi sākas ar ielas seguma demontāžu. Pēc apakšzemes komunikāciju izbūves sākas otrais etaps – izveidoto sistēmu pārbaudes pirms ceļa seguma pilnīgas atjaunošanas. Kopumā runa ir par vairāk nekā desmit dažādu specifikāciju testiem, kas ļauj pārliecināties par izveidoto komunikāciju kvalitāti un spēju sekmīgi pildīt tam uzticētās funkcijas. Šajā procesā tiek meklētas atbildes un apstiprinājumi trīs galvenajiem jautājumiem:

* vai būvniecības procesā izmantotie materiāli un izveidotās sistēmas atbilst prasībām un izstrādātajam projektam – lai pārliecinātos par ūdensvada un kanalizācijas sistēmu darbību, tās tiek pakļautas paaugstinātai noslodzei, variējot ar režīmiem, lai redzētu, vai izbūvētās komunikācijas darbojas precīzi;

* vai iegūtā pakalpojuma kvalitāte būs atbilstoša prasībām – pēc sākotnēji veiktas sistēmu dezinfekcijas tiek noskaidrota iedzīvotājiem piegādātā ūdens kvalitāte, veicot laboratoriskos pētījumus;

Banner 280x280

* vai komunikāciju izbūvē izveidotā grunts spēs izturēt noslodzes pēc asfalta seguma uzklāšanas – mērķis ir nodrošināties pret situācijām, lai ūdensvada un kanalizācijas sistēmu izbūve neietekmētu vēlāk ceļa seguma kvalitāti un tas būtu drošs transporta kustībai.

Minētais pārbaužu kopums ir laikietilpīgs process, kas var ilgt vairākas nedēļas, un galvenais mērķis ir pārliecināties par komunikāciju funkcionalitāti pirms ceļa seguma pilnīgas atjaunošanas. Šajā periodā visbiežāk ceļa segums tiek izbūvēts līdz pagaidu stadijai un nodots lietošanā līdz pilnīgu pārbaužu rezultātu saņemšanai. Taču šādu soļu ievērošana būvniecības laikā ir vienīgais veids, kā garantēt izbūvēto komunikāciju un ceļa posmu ilgtermiņa efektīvu lietošanu.

SIA "Valmieras ūdens" valdes priekšsēdētājs Ivars Ķiksis: "Būvdarbi vienmēr saistās ar zināmām neērtībām sabiedrībai. Mūsu mērķis ir paplašināt SIA "Valmieras ūdens" pakalpojumu pieejamību, tāpēc aicinām iedzīvotājus būt iecietīgus, jo projekts vērsts uz dzīves kvalitātes uzlabošanu. Būvdarbi noris ik gadu, bet šovasar darbības mērogs ir krietni plašāks, ņemot vērā Kohēzijas fonda līdzfinansētā ūdenssaimniecības attīstības projekta realizāciju. Apzināmies, ka ir problēmas būvniecības procesā, kas to negatīvi ietekmē – nepietiekams cilvēku resurss brigādēm, tāpat arī materiālu piegādes kavēšanās. Taču "Valmieras ūdens" aktīvi seko līdzi norisēm objektos, kam domātas katras nedēļas otrdienā notiekošās sanāksmes ar būvniekiem. Kopējiem spēkiem meklējam labākos risinājumus, lai varētu objektus nodot lietošanā iedzīvotājiem plānotajos termiņos."

"Valmieras ūdens" parakstījusi divus līgumus par ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstību Valmieras pilsētā ar realizācijas termiņu – 22 mēneši. SIA "Ostas celtnieks" veic apakšzemes komunikāciju izbūvi Palejas ielas rajonā, Burkānciema rajonā un J.Ziemeļnieka ielas rajonā, centra daļas, Rūpniecības ielas rajonā, Kārlienas rajonā un Savariņas ielas rajonā. Tiks rekonstruētas un izbūvētas komunikācijas kopumā 17 kilometru garumā un radītas 220 jaunas pieslēguma vietas maģistrālajam ūdensvadam un 183 pieslēguma vietas centralizētai notekūdeņu savākšanai sistēmai. Līgumā uzticētos darbus uzņēmējs apņēmies veikt 3 680 821,03 LVL (tai skaitā PVN) apmērā.

Tikmēr SIA "Binders" strādā Jāņparka rajonā, Putriņu meža rajonā, Mūrmuižas rajonā un Kaugurmuižas rajonā. Līgumā uzticēti darbi 2 904 000,00 LVL (tai skaitā, PVN) apmērā. Tiks rekonstruētas un izbūvētas komunikācijas kopumā 12,9 kilometru garumā un radītas 160 jaunas pieslēguma vietas maģistrālajam ūdensvadam un 280 pieslēguma vietas centralizētai notekūdeņu savākšanai sistēmai. Būvuzraudzību abu kārtu ietvaros veic SIA "Geo Konsultants".

Aktuālāko informāciju par SIA "Valmieras ūdens" remontdarbu aktualitātēm un slēgto ielu posmu apbraucamajiem ceļu posmiem var iegūt interneta vietnē www.valmierasudens.lv, kā arī sekojot sociālajā tīklā Twitter kontam @valmierasudens.

Informāciju sagatavoja Ingrīda Kraukle, SIA "Valmieras ūdens" Sabiedrisko attiecību speciāliste
Publicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai