abc.lv skaitļos

Lietotāji online86
Aktīvie uzņēmumi26081
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Pētījums: Hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas apgrūtina cilvēku plānus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Pētījums: Hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas apgrūtina cilvēku plānus

Pētījums: Hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas apgrūtina cilvēku plānus
Rīga, 14.sept., LETA. Kopumā 39% nekustamā īpašuma portāla "City24" apmeklētāju prognozējuši, ka hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas apgrūtinās viņu plānus, aģentūru LETA informēja portāla pārstāvji. Sākot no šā gada 12.jūnija, komercbankas un līzinga pakalpojumu sniedzēji aizdevumus var izsniegt, tikai vadoties pēc klientu oficiālajiem ienākumiem. To paredz grozījumi Kredītiestāžu likumā un Patērētāju tiesību aizsardzības likumā. Likuma grozījumi ir daļa no valdības inflācijas apkarošanas plāna. Lai noskaidrotu patērētāju viedokli, kā šīs izmaiņas varētu ietekmēt nekustamā īpašuma tirgu kopumā, "City24" veica aptauju ar jautājumu "Kā hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas ietekmē nekustamā īpašuma tirgu?". Lielākā daļā portāla apmeklētāju jeb 39% prognozē, ka kreditēšanas politikas izmaiņas apgrūtinās viņu plānus. 29% uzskata, ka līdz ar to tiks apturētas spekulantu aktivitātes. Uz "City24" aptauju 16% respondentu atbildēja, ka tā ir tikai kārtējā liekā birokrātija. 10% nav domājuši par šo jautājumu vai nezina, kā hipotekārās kreditēšanas politikas izmaiņas varētu ietekmēt nekustamo īpašumu tirgu. Bet 6% uzskata, ka izmaiņas viņus neietekmēs. "City24" valdes loceklis Māris Ozoliņš aptaujas rezultātus komentēja kā loģiskus, kas ir atbilstoši reālajai situācijai tirgū. Hipotekāro kredītu atteikumu skaits privātpersonām pieaug, un tagad ir daudz grūtāk nopirkt izvēlēto nekustamo īpašumu. "Nepatīkamā situācijā šobrīd ir tie cilvēki, kas vairākus mēnešus atpakaļ veica pirmās iemaksas un rezervēja dzīvokļus jaunajās mājās. Rezervētie dzīvokļi tiek nodoti lietošanai, bet jaunajiem īpašniekiem bankas ir spiestas atteikt kredītu, jo oficiālie ienākumi neatbilst kredīta lielumam," noradīja Ozoliņš.
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai