abc.lv skaitļos

Lietotāji online31
Aktīvie uzņēmumi26081
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
TM: Kadastra vērtību masveida pārrēķins uz 2009.gada 1.janvāri nav nepieciešams : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

TM: Kadastra vērtību masveida pārrēķins uz 2009.gada 1.janvāri nav nepieciešams

TM: Kadastra vērtību masveida pārrēķins uz 2009.gada 1.janvāri nav nepieciešams
Rīga, 23.sept., LETA. Nekustamo īpašuma tirgus darījumu skaits sarūk, bet pētījumi neuzrāda strauju cenu līmeņa samazināšanos, tāpēc kadastra vērtību masveida pārrēķins uz 2009.gada 1.janvāri nav nepieciešams, uzskata Tieslietu ministrijas (TM) speciālisti, kas izstrādājuši šodien valdībā izskatīto informatīvo ziņojumu par nekustamo īpašumu kadastrālo vērtību pārrēķināšanas iespējām nākamgad. Kā aģentūru LETA informēja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Vineta Sprugaine, valdība šodien uzdeva TM līdz nākamā gada sākumam sagatavot un iesniegt Ministru prezidentam ziņojumu par kadastrālās vērtēšanas sistēmas pilnveidošanas iespējām, kurā būtu izvērtēta normatīvo aktu grozījumu lietderība, paredzot iespēju reaģēt uz straujām pārmaiņām nekustamo īpašumu tirgū, ieviešot kadastrālo vērtību samazinošu koeficientu. Analizējot iespējas kadastrālās vērtības pārrēķināšanai, reaģējot uz nekustamā īpašuma tirgus cenu svārstībām, TM speciālisti konstatējuši, ka kadastrālo vērtēšanu regulē Nekustamā īpašuma valsts kadastra likums, kā arī kadastrālās vērtēšanas noteikumi. Vērtību bāze tiek izstrādāta pa nekustamā īpašuma grupām visā valsts teritorijā. Ir noteiktas četras nekustamā īpašuma grupas, kuru vērtību aktualizē reizi četros gados. Informatīvajā ziņojumā norādīts, ka esošā normatīvā bāze neparedz efektīvu mehānismu kadastrālo vērtību aktualizācijai, reaģējot uz strauju cenu kritumu nekustamo īpašumu tirgū. Speciālisti norāda, ka kadastrālās vērtības iespējams masveidā pārrēķināt divējādi - veicot bāzes vērtību aktualizāciju vai pieņemot kadastrālo vērtību korekcijas koeficientu. Pirmais ir laikietilpīgs un neefektīvs risinājums strauju tirgus izmaiņu gadījumā. Ziņojuma autori iesaka noteikt kadastrālo vērtību korekcijas koeficientu, kas būtu spēkā līdz jaunas vērtību bāzes izstrādei vai tās aktualizācijai. Lai to veiktu, nepieciešams veikt grozījumus normatīvajos aktos. Korekcijas koeficienta ieviešanas gadījumā Valsts zemes dienestam arī nepieciešams finansējums atbilstošas programmatūras izstrādei, norāda informatīvā ziņojuma autori.
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

EM: Ēnu ekonomikas mazināšanai plānots arī mazākos būvlaukumos ieviest elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas

EM: Ēnu ekonomikas mazināšanai plānots arī mazākos būvlaukumos ieviest elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas

Atbalstot grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", Ministru kabinets š.g. 8. oktobra sēdē lēma pilnveidot regulējumu ēnu ekonomikas mazināšanai būvniecības nozarē, lai efektīvāk kontrolētu darbinieku darba laiku un uzskaiti arī mazākos būvniecības objektos, padarot grūtāku nereģistrētu darbinieku skaita vai nostrādātā laika slēpšanu, tādējādi samazinot aplokšņu algu maksājumus darbības.

Izstāsti Latvijai