abc.lv skaitļos

Lietotāji online14
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
papildināta - Izbeidz celtniecības materiālu ražotāja "Kolle beton" maksātnespējas procesu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

papildināta - Izbeidz celtniecības materiālu ražotāja "Kolle beton" maksātnespējas procesu

papildināta - Izbeidz celtniecības materiālu ražotāja "Kolle beton" maksātnespējas procesu
(Pievienota 3.-5.rindkopa.) Rīga, 25.febr., LETA. Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šonedēļ izbeigusi 2009.gadā sākto keramzīta un betona bloku ražošanas rūpnīcas īpašnieka SIA "Kolle beton" maksātnespējas procesu. Kā aģentūru LETA informēja "Kolle beton" administrators advokāts Aldis Gobzems, tiesa lēmumu par uzņēmuma maksātnespējas procesa izbeigšanu pieņēmusi ceturtdien, 24.februārī, un ar šo lēmumu ir atjaunota "Kolle beton" maksātspēja. "Šis ir viens no nedaudzajiem piemēriem Latvijā, kad uzņēmumam ir izdevies atgūt finansiālo stabilitāti un veiksmīgi turpināt darbību arī pēc maksātnespējas procesa uzsākšanas," biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja maksātnespējas administrators Aldis Gobzems. Viņš uzsvēra, ka SIA "Kolle beton" maksātnespējas lieta vēlreiz apliecina, ka arī pēc maksātnespējas procesa sākšanas uzņēmumam ir iespējas stabilizēt savu finanšu darbību un veiksmīgi atrisināt radušās finansiālās problēmas. "Uzskatu, ka šī lieta būs pozitīvs stimuls citiem finansiālās grūtībās nonākušiem uzņēmumiem cīnīties par to maksātspējas atjaunošanu. Vienlaikus šī ir laba ziņa arī sabiedrībai, jo uzņēmuma maksātspējas atjaunošana nozīmēs, ka tas turpinās maksāt nodokļus valsts kasē un nodrošinās darbavietas darbiniekiem," piebilda Gobzems. LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 2009.gada 2.septembrī pēc ražošanas komercfirmas SIA "M2" pieteikuma atzina "Kolle beton" maksātnespēju. 2005.gadā reģistrētais uzņēmums piedāvāja visa veida rūpnieciskā betona ražošanu, kā arī dažāda veida, tostarp bruģakmeņu, ceļu segumu ražošanu. Pēc "Firmas.lv" datiem, 90% "Kolle beton" pieder Igaunijā reģistrētai sabiedrībai "Kolle", bet 10% īpašnieks ir Aleksandrs Kravčenko, kurš ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Uzņēmuma valdē darbojas Guntis Vilsons, bet Gobzems pilda administratora pienākumus.
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.