abc.lv skaitļos

Lietotāji online68
Aktīvie uzņēmumi25845
Nozares raksti1317
Ekspertu atbildes3041
Gerhards: Nākamie trīs gadi ceļu būves nozarei būs smagi : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Gerhards: Nākamie trīs gadi ceļu būves nozarei būs smagi

Gerhards: Nākamie trīs gadi ceļu būves nozarei būs smagi
Rīga, 24.aug., LETA. Nākamie trīs gadi Latvijas ceļu būves nozarē būs smagi, šodien atklājot 27.Starptautisko Baltijas ceļinieku konferenci, atzina satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK). Gerhards norādīja, ka ekonomiskās krīzes apstākļos valsts finansējums ceļu būvei, salīdzinot ar 2008.gadu, ir samazinājies pat divas reizes, bet vienlaicīgi ir samazinājušās arī būvniecības izmaksas, kas ļauj turpināt plānoto projektu attīstību, samazinot to izmaksas. Viņš arī solīja, ka līdz 2015.gadam Latvijā tiks noasfaltēti 330 kilometri reģionālo ceļu, kā arī tiks īstenoti vairāki liela mēroga projekti un pabeigta jau esošo projektu realizācija. Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Tālis Straume norādīja, ka vairāk nekā 50% no visiem Latvijas ceļiem un ielām ir sliktā stāvoklī, no kuriem 10-15% ir katastrofālā stāvoklī un nelietojami. Viņa skatījumā, zemais valsts finansējums ceļu būves projektiem atspoguļojas ceļu kvalitātē. Straume uzsvēra, ka pašlaik galvenais uzdevums ir uzlabot ceļu kvalitāti, kas arī ļautu palielināt satiksmes drošību un infrastruktūras attīstību. Pasaules Ceļu asociācijas ģenerālsekretārs Žans Fransuā Kortē konferences atklāšanā uzsvēra, ka investīcijas ceļu nozarē ir svarīgas, jo tās ļaus attīstīties ekonomikai un radīs jaunas darbavietas. Viņa skatījumā, globalizācijas apstākļos ir nepieciešama kooperācija starp nozarē strādājošajiem uzņēmumiem un organizācijām, lai rastu jaunus risinājumus un iespējas, kas ļautu strādāt veiksmīgāk un efektīvāk. Pasaules Ceļu asociācijas ģenerālsekretārs sacīja, ka "ekonomiskā krīze dos mums jaunu pieredzi un zināšanas, kā rīkoties šādos apstākļos. Mums vienam no otra ir jāmācās, lai mēs spētu izpildīt un piemēroties sabiedrības prasībām". Ceļinieku konferences atklāšanā tās dalībnieki norādīja uz nepieciešamību veidot ciešāku starpvalstu sadarbību, lai uzlabotu satiksmes drošību, infrastruktūru un arī mazinātu klimatiskās izmaiņas, kā arī rastu jaunus risinājums un idejas nozares attīstībai. Jau ziņots, ka no šodienas līdz 26.augustam Ķīpsalā notiks Baltijas Ceļinieku asociācijas rīkota 27.Starptautiskā Baltijas ceļinieku konference, kas ir nozīmīgākais Baltijas reģiona ceļu būves nozares pasākums, aģentūru LETA informēja starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" mediju koordinatore Inese Libere. Vienlaikus ar konferenci notiks arī starptautiskā izstāde "Ceļu būve 2009", ko rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".
Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai