abc.lv skaitļos

Lietotāji online53
Aktīvie uzņēmumi25212
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
2018. gada gultas veļas tendences: Materiāls, krāsu gamma un dizains : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

2018. gada gultas veļas tendences: Materiāls, krāsu gamma un dizains

2018. gada gultas veļas tendences: Materiāls, krāsu gamma un dizains

Gultas veļa ir viens no svarīgākajiem elementiem guļamistabas interjerā, kas būtiski ietekmē telpas mājīguma sajūtu. Kvalitatīva gultas veļa ne tikai papildina telpas kopējo dizainu, bet arī uzlabo miega kvalitāti, un kas gan var būt labāks par mierīgu, komfortablu un veselīgu miegu?

Materiāls

Gultas veļu ieteicams izvēlēties no dabīgiem materiāliem – katūna (plāna kokvilnas auduma), lina auduma, bjaza (100% kokvilnas), zīda vai batista (puscaurspīdīgas kokvilnas). Plašu atzinību ir ieguvusi arī bambusa šķiedras gultas veļa, pateicoties elpojošam, pieskārienam patīkamam augstas kvalitātes materiālam. 

Krāsu gamma

Daudzi  interjera dizaineri iesaka izvēlēties gultas veļu ieturētos toņos, lai telpā radītu relaksējošu, miegam labvēlīgu atmosfēru. Pieļaujamas ir smalkas uzdrukas, kas nenovērš uzmanību no auduma pamata krāsas. 2018. gadā ir aktuāli gultas veļas komplekti vīna, tumši zilā, smaragda vai bordo krāsās, kā arī maigos un romantiskos pasteļtoņos – persiku, krēmīgā, bēšā, rozā, tirkizzilā un citos gaišos toņos.

Tāpat 2018. gada gultas veļas modei raksturīgas rotaļas ar kontrastiem – tumšas krāsas audumi ar gaišu uzdruku. 

Dizains

Banner 280x280

Liela nozīme guļamistabas interjerā ir gultas veļas dizainam. Piemēram, smalks raksts vai gaišas krāsas audums padarīs telpu vizuāli plašāku, savukārt apjomīga apdruka un tumšs tekstils tieši pretēji – to samazinās.

Vēl aizvien ir modē gultas veļa ar 3D apdruku. Trīsdimensionāli attēli ar dzīvnieku, augu un zemūdens valstību, dabas un pilsētu ainavām var kļūt par atsevišķu mākslas objektu un gaumīgu tavas guļamistabas rotājumu. Savukārt attēlu reālistiskums izraisa apbrīnu un dāvā pozitīvas emocijas.

Tāpat tekstila izstrādājumu vidū populāra ir gultas veļa ar etniskiem motīviem – hieroglifiem, indiešu rakstiem vai citām austrumnieciskām apdrukām. Izsmalcināti raksti un toņu daudzveidība ir galvenā šādas gultas veļa priekšrocība. Tāpēc, ja ir vēlēšanās piešķirt guļamistabai oriģinālu raksturu, izvēlies gultas veļu ar indiešu, ēģiptiešu un afrikāņu motīviem.

2018. gadā modē atgriežas gultas veļa ar ģeometriskām formām – kvadrātiem, trīsstūriem, apļiem vai  šo figūru kombinācijām, kā arī krāsainām dažāda platuma vertikālām, horizontālām vai diagonālām līnijām. Tāpat plašu atzinību ieguvuši audumi ar ziedu rakstiem – gultas veļa ar rožu vai pieneņu apdruku ļauj piešķirt guļamtelpai vasarīgu ziedu dārza noskaņu.

Gultas veļas modē šogad iezīmējas daudzslāņainība. Nu jau tas laiks, kad gultai vajadzēja būt rūpīgi un kārtīgi uzklātai, ir pagājis. Šodien uz tās var klāt dažādus pūkainus pledus un rupjus adījumus, rotāt gultu ar krāsainiem dažādu izmēru spilveniem (protams, ievērojot pareizas krāsu kombinācijas un ņemot vērā telpas interjeru), kā arī citiem aksesuāriem. Gultas veļas komplektus var pieskaņot, piemēram, aizkariem, mēbelēm vai sienu apdarei.

Gultas veļai jābūt harmonijā ar istabas interjeru. Piemēram, guļamistabā, kas iekārtota klasiskā stilā, iederēsies balta, krēmīgas vai persiku nokrāsas gultas veļa ar mežģīnēm vai izšuvumiem gar malām. 

Baroka stila guļamistabai piestāvēs gultas veļas komplekts ar augu motīviem. 

Kantrī stila interjerā harmoniski izskatīsies blīva kokvilnas auduma gultas veļa, kas rotāta ar izšūtiem vai uzdrukātiem ziediem. 

Interjeru modernajā lofta stilā lieliski izcels gultas veļa ar karoga vai avangardiska popārta apdruku, kam raksturīgas spilgtas krāsas un ar melnu līniju apvilkti objekti, piemēram, komiksu varoņi vai slavenības. 

Savukārt minimālisma stilā iekārtota guļamtelpa ļauj eksperimentēt ar visdažādākajiem gultas veļas komplektiem. Nomainot vienu gultas veļas komplektu uz citu, iespējams radikāli mainīt visas telpas raksturu. Īpaši labi minimālisma stila interjeru atsvaidzinās un izcels gultas veļa ar stingrām ģeometriskām formām vai abstraktiem zīmējumiem.

Atceries – kvalitatīva gultas veļa ir veselīga miega atslēga, tāpēc izvēlies dabīgus un elpojošus audumus un nepārspīlē ar košām krāsām un izteiksmīgiem rakstiem, kas var traucēt atslābināties pirms miega.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VNĪ: Nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Izstāsti Latvijai