abc.lv skaitļos

Lietotāji online79
Aktīvie uzņēmumi26081
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
"Ober Haus": Februārī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kritušās par 1,4% : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

"Ober Haus": Februārī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kritušās par 1,4%

"Ober Haus": Februārī sērijveida dzīvokļu cenas Rīgā kritušās par 1,4%
Rīga, 4.marts, LETA. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena Rīgas mikrorajonos februārī kritusies par 1,4%, sasniedzot 1441 eiro (1013 latus) kvadrātmetrā, liecina nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus" veiktais pētījums. Rīgas Zemesgrāmatu nodaļā 2008.gada februārī reģistrēto pirkuma līgumu skaits ir mazāks nekā janvārī. Februārī Zemesgrāmatā reģistrēto darījumu skaits arī iepriekšējos gados parasti ir bijis mazāks nekā janvārī, tādēļ par būtiskāko tirgus attīstības rādītāju kalpos marta rezultāti. Purvciemā un Pļavniekos pārdevēji arvien retāk samazina pārdošanas cenas. Pircēju interesi pašlaik var raksturot ar remontētiem divistabu dzīvokļiem, kuru cena nepārsniedz 75 000 eiro (52 710 latus), norāda "Ober Haus". Teikā, Mežciemā un Juglā februārī pircēju aktivitāte ir bijusi nedaudz zemāka, tomēr šeit vairāk tiek meklēti lielāki dzīvokļi. Piemēram, potenciālie Juglas īpašumu pircēji interesējās par trīsistabu dzīvokļiem "lietuviešu" projekta mājās, lai gan tā cena būtiski neatšķiras no citu rajonu analogiem piedāvājumiem. Vecmīlgrāvī un Sarkandaugavā piedāvājumā atrodami praktiski visi rajonā esošie dzīvokļu veidi. Arī cenas vienādiem dzīvokļiem ir plašā amplitūdā. Tas pircējiem, kuri izvēlas šo rajonu, dod iespēju atrast gan labā stāvoklī esošus, gan lētākus, bet savai gaumei atbilstoši iekārtojamus dzīvokļus, norāda "Ober Haus" eksperti. Pārdaugavā valda pircēju tirgus - tie aktīvi meklē labākos variantus, bet nesteidzas ar darījumu slēgšanu. Pircēji sagaida un pieprasa, lai neremontēta dzīvokļa cena būtu ievērojami zemāka par kvalitatīva piedāvājuma cenu. Februārī kopējo tirgus noskaņojumu ietekmējuši jau pierastie ziņojumi par augsto inflāciju, regulējamo cenu pieauguma apjomiem, naftas cenu rekordiem. Iedzīvotāji jau ir pārgājuši uz taupības režīmu savās mājsaimniecībās, par ko liecina mazumtirdzniecības dati. Šajā situācijā valdība paziņojusi par inflāciju ierobežojošo pasākumu saglabāšanu iepriekšējā līmenī, nepastiprinot kreditēšanas prasības. Šo jau var uzskatīt par labu ziņu, jo tieši stabilitāte ir svarīgākais nosacījums ilgtermiņa lēmumu pieņemšanai kā valstī un ekonomikā, tā ikvienā mājsaimniecībā, uzskata uzņēmuma speciālisti.
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

EM: Ēnu ekonomikas mazināšanai plānots arī mazākos būvlaukumos ieviest elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas

EM: Ēnu ekonomikas mazināšanai plānots arī mazākos būvlaukumos ieviest elektroniskās darba laika uzskaites sistēmas

Atbalstot grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", Ministru kabinets š.g. 8. oktobra sēdē lēma pilnveidot regulējumu ēnu ekonomikas mazināšanai būvniecības nozarē, lai efektīvāk kontrolētu darbinieku darba laiku un uzskaiti arī mazākos būvniecības objektos, padarot grūtāku nereģistrētu darbinieku skaita vai nostrādātā laika slēpšanu, tādējādi samazinot aplokšņu algu maksājumus darbības.

Izstāsti Latvijai