Vērtēs "MTK Construction" maksātnespēju

Vērtēs "MTK Construction" maksātnespēju
Rīga, 21.aug., LETA. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa, ņemot vērā pagājušajā nedēļā iesniegto SIA "Vides dizaina grupa" (VDG) pieteikumu, ierosinājusi kompānijas "MTK Construction" maksātnespējas lietu. Pēc Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamās informācijas, lieta ierosināta 14.augustā. Par administratoru apstiprināšanai tiesā ieteikts Valerijs Andrejevs. Kā aģentūru LETA informēja VDG pārstāvis Jānis Riņķis, VDG "MTK Construction" maksātnespējas pieteikumu iesniegusi 2111 latu dēļ, kurus kompānija ir atteikusies izmaksāt uzņēmumam. Parāda summa ir garantijas ieturējums par 2006.gadā pabeigtajiem bruģēšanas darbiem "Tomsona terasēs 2". Riņķis informēja, ka minētā prasība ir turpinājums abu būvniecības kompāniju ieilgušajam konfliktam saistībā ar darbiem, kas veikti, strādājot pie daudzdzīvokļu mājas "Dienvidu pakavs 1" projekta realizācijas. "MTK Construction", kuras nosaukums tolaik bija SIA "Kalnozols celtniecība", šajā objektā bija galvenais būvuzņēmējs. Savukārt VDG bija apakšuzņēmējs, kas veica bruģēšanas un labiekārtošanas darbus. Pēc projekta realizācijas "MTK Construction" atteikusies maksāt apakšuzņēmējam, norādot uz nesaskaņām ar pasūtītāju. Lai gan patlaban ģenerāluzņēmējs ar pasūtītāju SIA "Urban Art" ir noslēdzis izlīgumu, "MTK Construction" "līdz šim nav uzskatījis par vajadzīgu norēķināties ar VDG". Nemaksāšana arī kļuva par iemeslu abu būvnieku konfliktam, kā dēļ VDG iesniedza tiesā prasību par parāda piedziņu, skaidro Riņķis. Pēc VDG pirmās prasības šā gada februārī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa uzdevusi "MTK Construction" samaksāt apakšuzņēmējam 58 050 latu pamatparādu. "Atsaucoties uz formāliem iemesliem, "MTK Construction" ir pārsūdzējis spriedumu Rīgas apgabaltiesā," norāda Riņķis. Lietu pēc būtības plānots skatīt 2010.gadā. Pēc Riņķa teiktā, VDG valdes loceklis Aigars Krīgalis ir pārliecināts, ka ģenerāluzņēmējs cenšas apzināti novilcināt sprieduma izpildi un parāda atmaksu. Uzņēmējs nenoliedz, ka maksātnespēja pieteikta par salīdzinoši nelielu summu daļēji arī tāpēc, lai pasteidzinātu ģenerāluzņēmēju norēķināties par paveiktajiem darbiem. "Šī nav pirmā reize, kad "MTK Construction" mēģina izvairīties no maksāšanas. Cerēsim, ka maksātnespējas pieteikums viņus vedīs pie prāta," paudis Krīgalis.
Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

CSP: 2023. gadā saules un vēja elektrostacijās saražots par 92 % vairāk elektroenerģijas nekā 2022. gadā

CSP: 2023. gadā saules un vēja elektrostacijās saražots par 92 % vairāk elektroenerģijas nekā 2022. gadā

2023. gadā Latvijā saražoja 6 388 GWh elektroenerģijas (par 27,0 % vairāk nekā 2022. gadā), no tā 4 963 GWh no atjaunīgajiem energoresursiem (AER), liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Salīdzinājumā ar 2022. gadu saražotais apjoms no AER palielinājās par 30,0 % (par 1146 GWh). VES (vēja elektrostacijās) un SES (saules elektrostacijās) 2023. gadā saražots par 92,5 % vairāk elektroenerģijas nekā 2022. gadā.

Izstāsti Latvijai