abc.lv skaitļos

Lietotāji online95
Aktīvie uzņēmumi25872
Nozares raksti1318
Ekspertu atbildes3041
Okupācijas muzeju rekonstruēs; memoriāla un piebūves celtniecību atliek : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Okupācijas muzeju rekonstruēs; memoriāla un piebūves celtniecību atliek

Okupācijas muzeju rekonstruēs; memoriāla un piebūves celtniecību atliek
Rīga, 28.sept., LETA. Valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) 2011.gadā neveiks ieskaitījumu valsts budžetā no valsts īpašumu atsavināšanas gūtajiem ieņēmumiem 350 000 latu apmērā, tos novirzot Latvijas Okupācijas muzeja rekonstrukcijas darbiem, savukārt muzeja piebūves "Nākotnes nama" un Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošana Latviešu strēlnieku laukumā tiek atlikta uz vēlāku laiku. Šādu lēmumu šodien pieņēma Ministru kabinets. Kultūras ministrijai līdz 2012.gada 1.jūnijam sadarbībā ar Finanšu ministriju un VNĪ ir jāizvērtē optimālie būvniecības darbu finansēšanas modeļi un atkārtoti jāiesniedz Ministru kabinetā tiesību akta projekts ar priekšlikumiem par turpmāko rīcību jautājumā par Padomju okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksa īstenošanu Latviešu strēlnieku laukumā Rīgā. Īstenojot neatliekamos Okupācijas muzeja ēkas rekonstrukcijas darbus, Grēcinieku ielas inženiertīklu rekonstrukciju sākt nav nepieciešams, norāda Kultūras ministrija. Tikai pēc energoaudita rezultātu saņemšanas būs iespējams novērtēt, kādi pasākumi būtu veicami Okupācijas muzeja ēkā, lai samazinātu siltumenerģijas un elektroenerģijas patēriņu. Energoaudita atskaitē tiks norādīti pasākumi, kas veicami siltumenerģijas taupīšanai, to prognozētās izmaksas un paredzamais siltumenerģijas ietaupījums. Atkarībā no energoaudita rezultātiem tiks pieņemts lēmums par ēkas fasāžu, jumta un otrā stāva grīdas (virs pirmā stāvā neizbūvētās telpas) siltināšanas nepieciešamību. Uz energoaudita ieteikumu pamata nepieciešamajās vietās tiks veikta muzeja ēkas fasādes rekonstrukcija - fasādes apdares paneļu noņemšana, attīrīšana un nepieciešamības gadījumā to stiprinājuma pie ēkas sienas konstruktīvo elementu nomaiņa. Fasādes rekonstrukcijas laikā nepieciešams veikt logu, durvju un stikla fasādes rekonstrukciju. Veicama arī lietus ūdens novadīšanas sistēmas rekonstrukcija. Atbilstoši SIA "Rīgas ūdens" izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem paredzēts lietus ūdens kanalizācijas pieslēgums esošajiem tīkliem, veicot sistēmas iekšējās kanalizācijas rekonstrukciju. Ņemot vērā, ka patlaban ēkā nav apkures sistēmas, nepieciešams risināt jautājumu par apkures sistēmas izbūvi, nodrošinot iespēju apkures sistēmu pieslēgt Rīgas pilsētas siltuma tīkliem. Nepieciešams arī veikt esošā sanitārā mezgla rekonstrukciju un risināt jautājumu par pagraba griestu horizontālo hidroizolāciju, kas veicama pagraba telpām, kuras atrodas zem Strēlnieku laukuma, ņemot vērā, ka bojātās pagraba griestu hidroizolācijas dēļ lietus laikā pagrabos iekļūst ūdens. Ieguldot līdzekļus pagraba telpu griestu hidroizolācijas ierīkošanai, jāņem vērā, ka pagraba telpas atrodas ēkas daļā, kuru ēkas rekonstrukcijas gaitā paredzēts pārbūvēt. Līdz ar to, ja ēkas piebūvi paredzēts īstenot tuvāko piecu gadu laikā, šāda līdzekļu ieguldīšana pagraba griestu hidroizolācijas atjaunošanā var būt nelietderīga, skaidro ministrija. Orientējoši iepriekš minēto darbu prognozētās izmaksas ir 350 000 latu.
Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Teritoriju applūšanas mazināšanai Rīgas pašvaldība attīra meliorācijas sistēmas; aicina sadarboties privātīpašniekus

Teritoriju applūšanas mazināšanai Rīgas pašvaldība attīra meliorācijas sistēmas; aicina sadarboties privātīpašniekus

Lai mazinātu applūšanas risku, Rīgas pašvaldība savās teritorijās regulāri veic meliorācijas sistēmu tīrīšanas un uzturēšanas darbus. Tomēr, lai kopējās sistēmas labi funkcionētu un zemes neapplūstu, pašvaldība aicina iesaistīties arī privātīpašniekus, gan tīrot savā pārziņā esošos grāvjus, gan nodrošinot piekļuvi pilsētas pārziņā esošajām meliorācijas sistēmām.

Izstāsti Latvijai