abc.lv skaitļos

Lietotāji online125
Aktīvie uzņēmumi26081
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Dzīvojamā projekta "Park Side" izveidē investēti 9,9 miljoni eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Dzīvojamā projekta "Park Side" izveidē investēti 9,9 miljoni eiro

Dzīvojamā projekta "Park Side" izveidē investēti 9,9 miljoni eiro
Rīga, 21.nov., LETA. Bijušās rūpnīcas "Druva" kompleksa Rīgā, Rūpniecības ielā, pārbūvē par dzīvojamo un komercplatību ēku investēti 9,9 miljoni eiro (6,9 miljoni latu), šodien žurnālistus informēja nekustamo īpašumu kompānijas "Colliers International" pārstāvji. Projekta "Park Side" nodošana ekspluatācijā paredzēta nākamā gada pavasarī. Projekta attīstītājs ir "New View Estates Latvia", bet pārbūves projekta autors - arhitektu birojs "Arhis". Kā norāda "Colliers International", Rīgā ir realizēti vairāki industriālo ēku pārbūves un renovācijas projekti, pārveidojot vecās rūpniecības būves par dzīvojamām un biroju ēkām. Tomēr šis process ir tikai sākuma stadijā un joprojām eksistē neapgūts pirmskara un padomju laika industriālo būvju mantojums, kam nākamo desmit gadu laikā vajadzētu tikt aktīvi apgūtam. Industriālo ēku funkcionālā lietojuma maiņas pirmsākumi meklējami ASV, kur brīvmākslinieki iekārtoja savas darbnīcas un apmetās uz dzīvi pamestās rūpnīcu telpās. Šī tendence drīz vien tika pārņemta arī Eiropā, kā arī mainīja savu statusu, no lētām telpām kļūstot par individuālām un ekskluzīvām. Industriālo ēku pārprojektēšana ir izaicinājums arhitektiem, jo, izmantojot vēsturisko pamatu un vērtības, jārada funkcionāli jauna būve. Rūpnieciskajām ēkām nepašaubāmi ir savas priekšrocības - plašums, lieli logi, augsti griesti, interesantas detaļas, norāda eksperti. "Park Side" ēkas vēsturiskajā daļa rekonstruēta un pielāgota plašiem dzīvokļiem, kuru platība ir 256 kvadrātmetri un griestu augstums sasniedz pat četrus metrus. Jaunuzceltajā ēkas daļā atrodas mazāki dzīvokļi, kuru platība ir no 66 līdz 153 kvadrātmetriem. Savukārt ēkas pirmais stāvs - gan vecajā, gan jaunajā daļā - ir pilnībā atvēlēts komerciālām telpām. Nekustamo īpašumu kompānija "Colliers International" darbojas Baltijas valstīs kopš 2004.gada pavasara.
Banner 280x280 Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai