abc.lv skaitļos

Lietotāji online11
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Aizkraukles novada vidusskolas telpu paplašināšana izmaksās 3 202 500 eiro : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Aizkraukles novada vidusskolas telpu paplašināšana izmaksās 3 202 500 eiro

Aizkraukles novada vidusskolas telpu paplašināšana izmaksās 3 202 500 eiro

Jelgava, 12.febr., LETA. Aizkraukles novada pašvaldība piedalīsies Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu konkursā, īstenojot Aizkraukles novada vidusskolas piebūves izbūvi, kas izmaksās 3 202 500 eiro, lēmuši novada domes deputāti.

Lai uzlabotu vispārējās izglītības iestādes mācību vides kvalitāti novada skolu tīkla optimizācijas procesā izveidotajā Aizkraukles novada vidusskolā, deputāti vienbalsīgi nolēma piedalīties ERAF darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" projektu atlases konkursā ar projektu "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Aizkraukles novadā". Īstenojot ieceri, plānots veikt Aizkraukles novada vidusskolas ēkas Draudzības krastmalā 5 pārbūvi, paredzot celt ēkas piebūvi ar trīs virszemes stāviem un vienu pazemes stāvu.

Piebūvē atradīsies astoņas pilnībā aprīkotas mācību telpas, universālā zāle, kas paredzēta pasākumiem un nodarbībām, multifunkcionāla mācību telpa, koplietošanas un palīgtelpas, savienojošā mezgla ar veco korpusu izbūve, vecā korpusa gaiteņu pārbūve savienojuma nodrošināšanai ar piebūvi. Izmaksās ietvertas ne tikai būvdarbu, bet arī aprīkojuma un mēbeļu iegāde jaunizbūvētajām skolas telpām.

Plānotais projekta ilgums ir 27 mēneši - no 2018.gada vidus līdz 2020.gada vidum.

Banner 280x280

"Patlaban projekts iesniegts izvērtēšanai Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, kura to izskatīs apmēram divu līdz trīs mēnešu laikā. Šajā periodā saņemsim arī labojumus un izmaiņas, ja tādas būs nepieciešamas. Paralēli izskatīšanas procesam sāksim arī iepirkuma dokumentācijas gatavošanu, lai, saņemot atbildi, varam izsludināt iepirkumu. Tam būs nepieciešami vēl aptuveni trīs mēneši," Aizkraukles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Einārs Zēbergs (Vidzemes partija, LRA) prognozēja, ka reālu būvniecību varētu sākt septembrī.

Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Leons Līdums (Vidzemes partija, LRA) klāstīja, ka par piebūves celtniecību Draudzības krastmalā lemts jau iepriekšējā deputātu sasaukuma laikā, jo viens no mērķiem bija uzlabot mācību vides kvalitāti sākumskolas skolēniem, kuri pašlaik mācās nepiemērotajā pilsētas rūpnieciskajā zonā Rūpniecības ielā.

"Reģionālā attīstības centra statuss novadam un veiktā vispārējās izglītības sistēmas optimizācija, izveidojot Aizkraukles novada vidusskolu, deva iespēju iesaistīties konkursā par līdzekļu piesaisti ERAF programmā. Pašlaik projekta kopējās izmaksas lēšam ap 3 202 500 eiro, taču gala skaitlis būs zināms pēc iepirkuma procedūras noslēguma. Projekta apstiprināšanas gadījumā tā īstenošanai nodrošināsim novada domes līdzfinansējumu 1 569 206 eiro apmērā un priekšfinansējumu no avansa, starpposmu un aizdevuma līdzekļiem," informēja Līdums. Viņš piebilda, ka piebūves celtniecība nodrošinās kvalitatīvu mācību procesa īstenošanu un ergonomiskas mācību vides izveidi arī personām ar kustību traucējumiem.

Īstenojot projektu, tiks pabeigta Aizkraukles novada skolu tīkla optimizācija un izglītojamie varēs mācīties divās ēkās - Lāčplēša ielā 21 un Draudzības krastmalā 5. Uzbūvējot piebūvi mācību korpusam pie skolas ēkas Draudzības krastmalā 5, skolēniem no Rūpniecības ielas 10, kas atrodas pilsētas industriālajā teritorijā, būs iespējama pāriet uz skolas ēku Draudzības krastmalā 5. Tā tiks nodrošināta visu 1. līdz 4.klases skolēnu izglītošana vienā skolas ēkā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka vēsturiski pilsētā bija četras vispārējās izglītības iestādes, katra no tām atradās savā ēkā. Aizkraukles 1.vidusskola Draudzības krastmalā 5, Aizkraukles novada ģimnāzija Lāčplēša ielā 21 un Aizkraukles pilsētas sākumskola Rūpniecības ielā 10 reorganizētas, apvienojot Aizkraukles novada vidusskolā, kura joprojām turpina darboties trīs ēkās.

Ēka, kurā mācās kādreizējās sākumskolas bērni, atrodas novada rūpnieciskajā rajonā, un mazajiem aizkraukliešiem tur nav nedz droši, nedz patīkami uzturēties, taču bijušās novada ģimnāzijas un 1.vidusskolas ēkās nav tik daudz brīvu klašu telpu, lai visus sākumskolas skolēnus uzreiz izmitinātu, tāpēc pirms dažiem gadiem sākta pakāpeniska reorganizācija, pārceļot skolēnus uz novada ģimnāzijas telpām.

Plānots, ka mazākajām klasēm mācības notiks kādreizējās 1.vidusskolas telpās Draudzības krastmalā 5, taču, lai arī šī skola nav līdz galam noslogota, tai nav pietiekami daudz brīvu klašu telpu, lai visus šos skolēnus uzreiz uzņemtu, tāpēc pašvaldība gatavojas tai celt piebūvi.

Līdz ar mazāko skolēnu pārcelšanu no ēkas Rūpniecības ielā uz Draudzības krastmalas jauno piebūvi Aizkraukles novada vidusskola varētu atrasties tikai divās ēkās.

Tāpat ziņots, ka Aizkraukles 1.vidusskolas, Aizkraukles novada ģimnāzijas un Aizkraukles pilsētas sākumskolas reorganizācija, izveidojot Aizkraukles novada vidusskolu, pabeigta 2016.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai