abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Atsākti darbi pie Ogres upes dambja rekonstrukcijas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Atsākti darbi pie Ogres upes dambja rekonstrukcijas

Atsākti darbi pie Ogres upes dambja rekonstrukcijas

Lietus laikā darbi uz Ogres upes dambja tika apturēti, jo smagās tehnikas kustība pa lietū samirkušo dambi varētu tam radīt kaitējumu. Pēc lielajām lietusgāzēm radušās nepilnības - izskalojumi - ir novērsti, šobrīd darbi ir atsākti, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Komunālās nodaļas būvinženieris Elmārs Drātnieks informē, ka dambja rekonstrukcijas darbu pirmās trīs kārtas ir nobeiguma fāzē, šobrīd aktīvi notiek rekonstrukcijas ceturtās kārtas darbi.

Dambja būvdarbus uzrauga uzņēmuma "Jurēvics un partneri" būvuzraugi. Dambi ir apsekojuši arī pašvaldības speciālisti, un nav konstatēts, ka dambis varētu apdraudēt iedzīvotāju drošību vai ka tas varētu būt nedrošs. Dambja rekonstrukcijas darbus plānots pabeigt 2015.gada pavasarī.

Aizsargdambja rekonstrukcijas būvdarbi tika uzsākti 2013.gada augustā. Būvniecības process tika sadalīts četrās kārtās. Pirmo trīs kārtu laikā ir likvidēti izskalojumi, nostiprināta Norupītes gultne, uzbūvēta sūkņu stacija un aprīkota ar nepieciešamo iekārtu, lai pavasara plūdu gadījumā ūdens masu no Norupītes varētu pārsūknēt Ogres upē un lai no plūdiem neciestu ēkas, kas atrodas pie dambja.

Banner 280x280

Pagājušajā gadā Ogres novada pašvaldība dambja rekonstrukcijas darbu pirmo trīs kārtu veikšanai izlietojusi finansējumu no valsts un pašvaldība budžeta līdzekļiem, tika izmantoti arī kredītresursi. Kopumā izlietots 1 331 771 eiro, no kuriem 390 984 eiro ir kredītresursi, 930 558 eiro - valsts budžeta finansējums, savukārt 30.13% no summas ir pašvaldības budžeta līdzekļi.

Plūdu riska draudi, īstenojot tikai pirmās trīs kārtas, iedzīvotājiem negarantētu pilnīgu drošību, tāpēc pašvaldība pieņēma lēmumu veikt arī ceturtās kārtas darbus, to finansēšanai ņemot kredītu. Šī gada 25.jūlijā Ogres novada domes ārkārtas sēdē tika pieņemts lēmums ņemt kredītu aizsargdambja būvdarbu pabeigšanai. Pašvaldība ir noslēgusi līgumu ar Valsts kasi par 1 308 395 eiro uz 20 gadiem par Valsts kases noteikto 0,368% likmi ar kredīta pamatsummas atlikto maksājumu uz vienu gadu.

Valmiera, 28.okt., LETA.

Foto: Edijs Pālens/LETA.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai