abc.lv skaitļos

Lietotāji online130
Aktīvie uzņēmumi26038
Nozares raksti1322
Ekspertu atbildes3041
Auces novadā biogāzes elektrostacijas izveidē investē 2,5 miljonus : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Auces novadā biogāzes elektrostacijas izveidē investē 2,5 miljonus

Auces novadā biogāzes elektrostacijas izveidē investē 2,5 miljonus
Noslēdzies 2.5 miljonu latu vērtais biogāzes koģenerācijas elektrostacijas būvniecības projekts Rūpniecības ielā 2D, Bēnē, Auces novadā, kuru realizēja SIA "Zemgales enerģijas parks".

Viņa informēja, ka šobrīd turpinās stacijas ražošanas procesa ieregulēšanas darbi. Tuvākajā laikā tiek plānota elektroenerģijas pirmo saražoto kilovatu nodošana Latvijas energokompānijas "Latvenergo" tīklā, nodrošinot projekta izvirzīto mērķu sasniegšanu - oglekļa dioksīda (CO2) emisiju samazinājumu 5131,2 tonnas gadā.

Biogāzes koģenerācijas elektrostacijas būvniecība tika uzsākta 2012.gada augustā un pabeigta 2012.gada novembra beigās. Projekta veiksmīga realizācija šādā īsā termiņā bija iespējama, pateicoties sadarbībai ar konkursa rezultātā izvēlēto uzņēmēju ar ievērojamu pieredzi biogāzes koģenerācijas elektrostaciju būvniecībā Latvijā - SIA "Ecogen".

"Zemgales enerģijas parka" pārstāve atzīmē, ka projekta īstenošanas rezultātā uzceltā biogāzes koģenerācijas elektrostacija nodrošinās ilgtspējīgu un praktisku ieguvumu tautsaimniecībai:
* Koģenerācijas procesā saražotā siltumenerģija tiks nodota SIA "Bēnes nami" izmantošanai dzīvojamo ēku apkurei, nodrošinot Bēnes iedzīvotājus ar lētu siltumenerģiju par stabilu cenu, kas ražota tuvu patērētājiem;
* No atjaunojamiem energoresursiem saražotā elektroenerģija tiks nodota "Latvenergo" tīklā, palīdzot veicināt Latvijas enerģētisko neatkarību;
* Radītas vairākas jaunas darbavietas, gan tiešās - biogāzes ražotnes ekspluatācijā, gan netiešās - izejmateriālu piegādē u.c., tādējādi veicinot reģiona ekonomisko attīstību, kā arī radot papildu nodokļu ieņēmumus Auces novada pašvaldības budžetā;
* Tā kā ražotnes darbības nodrošināšanai ir nepieciešama izejviela, tiks veicināts pieprasījums pēc mērķtiecīgi apstrādātām lauksaimniecības platībām, tādējādi attīstot zemnieku saimniecības reģionā.

Banner 280x280

2011.gada 23.septembrī "Zemgales enerģijas parks", SIA "Vides investīciju fonds" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija noslēdza līgumu par projekta "Biogāzes koģenerācijas elektrostacijas celšana - atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" augšminētā finanšu instrumenta ietvaros. Projekta mērķis bija oglekļa dioksīda (CO2) emisiju samazināšana, ieviešot tehnoloģijas siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanai, izmantojot atjaunojamos energoresursus.

Biogāzes koģenerācijas elektrostacija izbūvēta projekta "Atjaunojamo energoresursu izmantošana siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai" ietvaros un kura ieviešana tika nodrošināta ar Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzdalību.

Informāciju sagatavoja Anita Pedāne, SIA "Zemgales enerģijas parks" projektu vadītāja
Foto: Stock.XCHNG

17.01.2013
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai