abc.lv skaitļos

Lietotāji online50
Aktīvie uzņēmumi25972
Nozares raksti1319
Ekspertu atbildes3041
Bauskas slimnīca paplašina renovācijas darbus poliklīnikas telpās : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Bauskas slimnīca paplašina renovācijas darbus poliklīnikas telpās

Bauskas slimnīca paplašina renovācijas darbus poliklīnikas telpās

Bauskas slimnīca, īstenojot poliklīnikas ēkas renovāciju, par projektā ietaupītajiem līdzekļiem paplašina darbu apjomus, kurus turpinās īstenot pilnsabiedrība "A.A.&būvkompānijas" no Madonas novada.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publicētā informācija, iepirkuma konkursā par papildu darbiem SIA "Bauskas slimnīca" poliklīnikas ēkas renovācijas darbu veikšanā uzvarējusi PS "A.A.&būvkompānijas" ar 119 232 latu līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Kā aģentūrai LETA pastāstīja SIA "Bauskas slimnīca" valdes loceklis Uģis Zeltiņš, poliklīnikas ēkas rekonstrukcijas projekta kopējais finansējuma apjoms paliek nemainīgs. Sākot šī projekta īstenošanu, iepriekšējā iepirkuma konkursa rezultātā radās līdzekļu ietaupījums, tāpēc par atlikušajiem līdzekļiem slimnīca ieplānoja papildu darbus tajā pašā ēkā, tādējādi paplašinot plānotās renovācijas apmērus.

"Poliklīnikā netrūkst telpu, kas ir sliktā stāvoklī, tāpat jāuzlabo komunikācijas, tāpēc par ietaupīto varēsim izremontēt vairāk," skaidroja Zeltiņš.

Banner 280x280

Kā liecina IUB dati, arī iepriekšējā konkursā šā gada martā bija uzvarējusi tā pati PS "A.A.&būvkompānijas" ar 228 351 lata līgumcenu, neskaitot PVN.

Kā liecina "Latvijas Vēstnesī" publicētā Komercreģistra informācija, pilnsabiedrību "A.A.&būvkompānijas" veido SIA "Madonas būve", SIA "MB Akva", SIA "Vidzemes Būvnieks", SIA "Jēkabpils būve".

LETA jau ziņoja, ka marta beigās sākās Bauskas poliklīnikas ēkas rekonstrukcijas darbi.

Kopumā veikti četri iepirkumi, un ir noskaidroti faktiskie darbu veicēji, kuri piedāvājuši zemāko cenu, kas atbilst iepirkuma nolikuma prasībām un atbilst SIA "Bauskas slimnīca" finanšu iespējām, iepriekš skaidroja SIA "Bauskas slimnīca" projekta koordinatore Sandra Drozdovska.

Pagājušā gada decembrī SIA "Ceturtais stils" izstrādāja projektu poliklīnikas ēkas rekonstrukcijai. Vienlaikus projektam neatkarīgo ekspertīzi veica SIA "Rēzeknes Nams". Par poliklīnikas ēkas rekonstrukcijas darbu veikšanu lēmums ir pieņemts 28.februārī. Paredzēts, ka rekonstrukcijas darbus veiks PS "A.A.&būvkompānijas". Savukārt 8.martā ir pieņemts lēmums par būvuzraudzību, un tiks slēgts līgums ar SIA "Būves un būvsistēmas".

Poliklīnikas ēkas rekonstrukcijas laikā nebija paredzēts pārtraukt poliklīnikas darbu. Projekta laikā ir paredzēti šādi darbi: jauna jumta izbūve, griestu siltināšana, ārsienu remonts un siltināšana, pamatu remonts, hidroizolācija un siltināšana, pagrabstāvā ūdensvadu un siltumtrases rekonstrukcija. Un, lai nodrošinātu vienlīdzīgu pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem, tiks izbūvēts lifts, informē Drozdovska.

SIA "Bauskas slimnīca" 2010.gada rudenī iesniedza projekta pieteikumu "Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana SIA "Bauskas slimnīca", uzlabojot veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti un paaugstinot pakalpojumu izmaksu efektivitāti" Veselības ekonomikas centram (VEC), lai iegūtu līdzekļus poliklīnikas ēkas rekonstrukcijai no Eiropas Savienības fonda projekta īstenošanai ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

2010.gada 4.novembrī iesniegtais projekts tika akceptēts un noslēgts līgums ar VEC, kurā poliklīnikas rekonstrukcijas darbiem tiek paredzēti 320 000 latu, no kuriem 85% jeb 272 000 latu ir ERAF fonda līdzfinansējums, bet 15% jeb 48 000 latu ir SIA "Bauskas slimnīca" līdzekļi.

Jelgava, 12.aug., LETA

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Individuāli pielāgoti metāla risinājumi – Dzintars Workshop

Dzintars Workshop ražo dažādus metāla priekšmetus, kas pielāgoti klientu vajadzībām – pirts krāsnis, kazana krāsnis, ugunskura vietas, mēbeles un citus individuālus pasūtījumus. Uzzināsim, kā izvēlēties ugunskura vietu vai grilu, lai tas kalpotu ilgi? Ko svarīgi ņemt vērā, izvēloties pirts krāsni? 

Aktuālie piedāvājumi

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

ARTEVO – māksla padarīt labus logus vēl labākus

2008. gadā REHAU prezentēja kompozītu materiālu logu profiliem RAU-FIPRO X. Lieliskās sistēmas GENEO logi un durvis atraduši vietu Latvijā daudzās ēkās, renovācijas projektos. Arī tagad REHAU turpina šo tradīciju. ARTEVO – māksla nepārtraukti attīstīt lieliskos risinājumus tālāk!

Aktualitātes

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Starp Ilūksti un Sventi pārbūvē reģionālā ceļa posmu

Augšdaugavas novadā turpinās būvdarbi uz valsts reģionālā autoceļa Svente–Lietuvas robeža (Subate) (P70) starp Ilūksti un Sventi (0,06.–12,22. km). Ieviesti plaši satiksmes ierobežojumi ar vairākiem pagaidu luksoforiem, un posma izbraukšanai jāplāno 45 minūtes, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Izstāsti Latvijai