Bērnu biezeņa "Rūdolfs" ražotājs Ādažos būvēs savu rūpnīcu
"Patlaban mūsu biezeņus ražo sadarbības partneris "Milda KM", kam ir attiecīgs sertifikāts, taču nākotnē plānojam ražošanu paši savā rūpnīcā. Tā atradīsies Ādažu teritorijā," sacīja Martinsone.
Viņa gan atturējās minēt projekta investīciju apjomus, taču norādīja, ka vietas izvēle saistīta ar galvaspilsētas tuvumu un loģistikas izmaksām.
Uzņēmums jau iepriekš akcentēja, ka sācis nopietnas sarunas par produkta eksportu, tāpēc aktualizējās jautājums par ražotnes izveidi. Jauno rūpnīcu plānots izveidot gada laikā, un sākotnēji darbs tajā varētu būt līdz pat 20 darbiniekiem.
Kā ziņots, "Lat Eko Food" tirgū piedāvā bērniem paredzētus biezeņus "Rūdolfs". Uzņēmums strādā "JIC biznesa inkubatorā".
Biezeņu ražošanai nepieciešamos augļus un ogas "Rūdolfa" produktiem uzņēmums iepērk tikai no sertificētām Latvijas bioloģiskajām saimniecībām. Visi biezeņi tiek gatavoti bez jebkādām pārtikas piedevām, konservantiem un citiem veselībai kaitīgiem elementiem.
Augļu un ogu biezeņi ir izstrādāti Latvijas Valsts augļkopības institūtā, savukārt receptes tapušas sadarbībā ar Latvijas Pediatru-gastroenterologu asociāciju.
Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Lat Eko Food" apgrozījums 2012.gadā bija 32 437 eiro, savukārt peļņa - 5189 eiro.
Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.
"JIC biznesa inkubators" ir viens no efektīvākajiem biznesa inkubatoriem, kas līdz šim jau palīdzējis attīstīties daudziem jauniem un daudzsološiem uzņēmumiem. Inkubatorā radīti tādi produkti kā bezpilota lidaparāts "UAV Factory", bērnu dizains mēbeles "Kukuu", viena no labākajām e-pasta mārketinga sistēmām "Mailigen", jaunais florbola zīmols "Blind Save" u.c.
"Lat Eko Food" reģistrēta Jelgavā 2010.gada 2.septembrī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 11 381 eiro. Saimniecisko darbību uzņēmums sāka 2011.gadā.
"Lat Eko Food" lielākais īpašnieks ar 47,39% kapitāldaļu ir SIA "VVMV", 27,56% kapitāldaļu pieder Vilim Vītolam, bet 25,95% - Martinsonei.
Rīga, 25.febr., NOZARE.LV.
Foto:LETA/Lita Krone