abc.lv skaitļos

Lietotāji online76
Aktīvie uzņēmumi25216
Nozares raksti1278
Ekspertu atbildes3041
Būvniecības uzņēmumi 240 jauniešiem piedāvās mācības darba vidē : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Būvniecības uzņēmumi 240 jauniešiem piedāvās mācības darba vidē

Būvniecības uzņēmumi 240 jauniešiem piedāvās mācības darba vidē
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) un holdinga kompānija GRF sadarbībā ar desmit profesionālās izglītības iestādēm aicina jauniešus vecumā no 17 līdz 29 gadiem pieteikties mācībām "Jauniešu garantijas" izglītības programmās būvniecībā, kas pielāgotas mūsdienu darba tirgus prasībām un nozares vajadzībām.

Kā aģentūru LETA informēja VIAA, jaunieši viena vai pusotra gada laikā var bez maksas apgūt kādu no nozares profesijām, saņemot stipendiju un mācoties reālajā darba vidē uzņēmumos.

Plānojot turpmāko pieprasījumu pēc kvalificēta darbaspēka, 2015./2016. mācību gadā Gunta Rāvja fonda (GRF) uzņēmumi piedāvā 240 jauniešiem sākt mācības Jauniešu garantijas izglītības programmās tādās profesijās kā betonētājs un betonēšanas tehniķis, elektrotehniķis, apdares darbu tehniķis, kā arī dzelzsbetona, metāla, koka vai stikloto būvkonstrukciju montētājs.

Šajās profesijās audzēkņiem būs pieejamas darba vidē balstītas mācības sadarbībā ar GRF uzņēmumiem "Latvijas Energoceltnieks", "Skonto Prefab" Salaspilī, "Cross Timber Systems" Jelgavā, "Skonto Plan" Tukumā, kā arī "Forta Medical" ražotnēm Ventspilī un Tukumā.

Uzņēmumos pieprasītās profesijas jau no septembra jaunieši var apgūt profesionālās izglītības iestādēs dažādos Latvijas reģionos - Rīgas Celtniecības koledžā, Ogres tehnikumā, Jelgavas tehnikumā, Ventspils tehnikumā, Rēzeknes tehnikumā, Daugavpils Būvniecības tehnikumā un Barkavas arodvidusskolā atkarībā no izvēlētās profesijas. 2016.gada ziemā audzēkņus uzņems arī Saldus profesionālā vidusskola, kā arī Kandavas Valsts lauksaimniecības tehnikums un Cēsu profesionālā vidusskola, kur varēs apgūt arī elektromontāžas tehniķa profesiju.

Banner 280x280

Iesaistoties darba vidē balstītu mācību apguvē, audzēkņi pēc teorētisko zinību apguves skolā mācības turpinās uzņēmumā vai mācību procesam speciāli izveidotā vidē ar biznesā izmantotām tehnoloģijām, iesaistoties ierastajā darba ikdienā. Darba vidē balstīto mācību laikā tiks nodrošināta iespēja praksi iziet uzņēmumā ne tikai mācību noslēgumā, bet visa mācību procesa laikā.

Papildus audzēkņi varēs saņemt dažādas programmas "Jauniešu garantija" un ES fondu finansētas priekšrocības - stipendiju no 70 līdz 115 eiro mēnesī, iespēju bez maksas dzīvot dienesta viesnīcā, prakses laikā apmaksātus ceļa izdevumus un naktsmītni, kā arī citas iespējas.

Programmā mācības var sākt jaunieši vecumā no 17 līdz 29 gadiem, kuri nav nodarbināti un nemācās, tostarp neapgūst pilna laika studiju programmas. Dokumentus izvēlētajā izglītības iestādē var iesniegt līdz vasaras beigām.

Ar visām 114 "Jauniešu garantijas" izglītības programmām un uzņemšanas noteikumiem var iepazīties VIAA nacionālajā izglītības iespēju datubāzē www.niid.lv.

LETA

Foto: NAVFAC/Flickr.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai