abc.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi25213
Nozares raksti1277
Ekspertu atbildes3041
Būvnieks: ieilgusī ziema sadārdzina būvniecības izmaksas : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Būvnieks: ieilgusī ziema sadārdzina būvniecības izmaksas

Būvnieks: ieilgusī ziema sadārdzina būvniecības izmaksas
Ieilgusī ziema būtiski sadārdzina būvniecības darbus, radot zaudējumus būvniekiem un kavējot objektu nodošanu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja energoceltniecības kompānijas SIA "RECK" valdes priekšsēdētājs Viesturs Kaģis.

Var uzskatīt, ka šogad ieilgusī ziema ir sava veida "force majeur" būvniekiem, jo nav iespējams veikt daudzu energoobjektu izbūvi, kā arī termiņā nodot jau sāktos objektus. Katru gadu šai laikā sākas intensīva būvniecības sezona, diemžēl šogad nav iespējams pat sākt daudzus darbus, norādīja Kaģis.

"Patlaban liela daļa resursu nevar tikt nodarbināta, jo zeme ir sasalusi, un arī aukstums ietekmē darbu sākšanu. Piemēram, mums daudzu darbu veikšanai ir jāveic speciāli zemes atkausēšanas darbi, kas savukārt sadārdzina izmaksas. Šis ir kā apburtais loks, kurā nonākusi liela daļa būvnieku," sacīja Kaģis.

Banner 280x280

Viņš atzīst, ka, sezonai sākoties, būvniecības nozarē pastiprināsies jau tā aktuālā darbaspēka problēma, kuru īpaši šogad ietekmēs iepriekš minētais faktors – darbi ir iekavējušies. Līdz ar to gandrīz vienlaikus sāksies daudzu objektu būvniecība, un būs nepieciešama maksimāla darbaspēka piesaiste.

SIA "RECK" darbojas energoceltniecības nozarē, sniedzot elektromontāžas pakalpojumus. "RECK" apkalpo elektroietaises, elektrolīnijas, transformatoru punktus, kabeļu līnijas, spriegumā no 0,4 līdz 330 kilovolti. Kompānija arī nodrošina elektroapgādes ārējo tīklu izbūvi, avārijas seku likvidācija un apakšstaciju apkalpošanu.

Rīga, 13.apr., NOZARE.LV.
Foto: AFP/ Scanpix
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai