Ceļvedis virtuves virsmu materiālu izvēlē
Šobrīd pieejams ļoti plašs virtuves virsmu klāsts, pamatīgi sarežģījot izvēli. Lai izvairītos no liekām galvassāpēm, laikus iepazīsties ar vairāku materiālu priekšrocībām un trūkumiem.
Ziepjakmens
Šo materiālu bieži izmanto laboratorijās, jo tas ir noturīgs pret traipiem, ķimikālijām un baktērijām. Tāpat ziepjakmens ir izturīgs pret mehāniskiem bojājumiem, tāpēc noteikti ir laba izvēle virtuves virsmām. Tiesa gan, tas var būt diezgan dārgs, tomēr ieguldījums noteikti būs veikts ilgtermiņā.
Granīts
Granīts ir populārs virtuves virsmu materiāls, jo pieejamas tā izskata variācijas – ar unikālu struktūru, krāsām un pielāgojamu apdari. Ja veikta pareiza virsmas apstrāde, granīts ir viens no izturīgākajiem un piemērotākajiem materiāliem virtuves zonai. Materiāla izmaksas sadārdzina plāksnes ar unikālu izskatu un sarežģītu ierīkošanu.
Varš
Varš nav populāra izvēle virtuves virsmu ierīkošanai, tomēr tā tīrīšana un kopšana ir pārsteidzoši viegla. Tiesa gan, šis materiāls nav paredzēts perfekcionistiem, jo tas reaģē uz dažādām vielām, radot sarkanu, brūnu un pat zaļu plankumu miksli.
Cinks
Cinkota materiāla virsmas nav bieža parādība modernās virtuvēs, tomēr tā metāliskais siltums ir iemesls materiāla dzīvotspējai daudzu gadsimtu garumā. Cinkotas virsmas laika gaitā kļūst tumšākas, bet antimikrobu īpašības padara šo materiālu par gudru izvēli ēdiena gatavošanas virsmām.
Lamināts
Lai gan akmens mīļi mēdz zoboties par laminātu, ir pietiekami daudz cilvēku, kas šo materiālu atzīst par piemērotu izvēli virtuves virsmām. Laminātam pieejamas dažādas apdares, tāpēc to iespējams pielāgot gandrīz jebkuram virtuves stilam. Tiesa gan, tas nav pats izturīgākais materiāls, tāpēc laminātu nevajadzētu izvēlēties virsmām, uz kurām bieži tiek gatavots ēdiens.
Marmors
Marmors var lepoties ar lielisku, klasisku izskatu, kas, šķiet, nekad neiziet no modes. Gaišo toņu cienītājiem marmors piedāvā vairāk iespēju nekā jebkurš cits materiāls, turklāt laika gaitā tas iegūst interesantu nokrāsu. Jāpiebilst, ka marmors ir mīkstāks nekā granīts, tāpēc to var viegli saskrāpēt un sasmērēt.
Tērauds
Ne velti nerūsējošo tēraudu iecienījuši restorānu šefpavāri – tas ir karstumizturīgs, viegli kopjams un grūti nosmērējams. Protams, uz tā iespējams atstāt pirkstu nospiedumus un skrāpējumus, tomēr tērauds ir lieliska izvēle virtuvēm, kurās bieži tiek gatavots ēdiens un nav nepieciešams perfekts izskats.
Koks
Lai gan pirmajā brīdī šķiet, ka kokam pie virtuves virsmām nav, ko meklēt, pareizi apstrādāta augstas kvalitātes koksne var būt ilgnoturīgs, silts un vizuāli patīkams ieguldījums. Jāpiebilst, ka koks ir dabai draudzīgs materiāls, tādējādi virtuves telpu padarot zaļāku un veselīgāku.