abc.lv skaitļos

Lietotāji online41
Aktīvie uzņēmumi25217
Nozares raksti1284
Ekspertu atbildes3041
Centrāltirgus renovācijai patlaban būtu vajadzīgs aptuveni 31 miljons latu : Būvniecības, arhitektūras un interjera portāls abc.lv

Centrāltirgus renovācijai patlaban būtu vajadzīgs aptuveni 31 miljons latu

Centrāltirgus renovācijai patlaban būtu vajadzīgs aptuveni 31 miljons latu
Banner 280x280 Banner 280x280

AS "Rīgas Centrāltirgus" ēku atjaunošanai un teritorijas labiekārtošanai patlaban būtu vajadzīgs aptuveni 31 miljons latu, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Taču viņš piebilst, ka norādītā summa varētu vēl mainīties, jo šīs ir tikai pirmās prognozes. Kopējo investīciju apjomu varētu ietekmēt nākamajās sabiedriskajās diskusijās izrunātās Centrāltirgus attīstības vadlīnijas.

Lielu daļu nepieciešamo līdzekļu plānots piesaistīt no Eiropas Savienības fondiem, bet tas notiks tikai nākamajā plānošanas periodā no 2014.gadam līdz 2018.gadam. Līdz tam tirgus vadība paredzējusi turpināt sabiedriskās apspriedes, tikšanās ar valdības un pašvaldību vadītājiem, kā arī dažādu nozaru ekspertiem, lai rastu labāko variantu līdzekļu izlietojumam un objekta atjaunošanai.

Abramovs šodien sabiedriskās diskusijas laikā prezentēja iespējamo Centrāltirgus teritorijas skici. Jaunajā attīstības plānā paredzēts atjaunot paviljonu ēkas, daļēji likvidēt starppaviljonu apbūvi, veidojot tajos kafejnīcas un atpūtas vietas, izveidot jaunus vārtus Prāgas ielas un Centrāltirgus krustojumā, kas iezīmētu tirgus robežas.

Tāpat plānots atjaunot āra tirdzniecības vietas, tās pārsedzot ar nelielām nojumēm un sadalot pa preču zonām, kā arī paviljonos uzlabot ventilācijas sistēmas, kas ļautu tos apsildīt ar tirgus pagrabstāvā esošo saldētavu uzturēšanai pārpalikušo silto gaisu.

Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs uzsvēra, ka īpaša uzmanība tiks veltīta arī jau savu laiku nokalpojušajai pazemes loģistikas sistēmai, padarot to ekonomiskāku un ergonomiskāku.

Sabiedriskās apspriedes laikā viens no Rīgas Centrāltirgus nomniekiem SIA "Viaro" valdes priekšsēdētājs Aivars Varkals atzina, ka uzņēmums būtu gatavs iesaistīties kā privātais partneris tirgus attīstībā. "Rekonstrukcija nepieciešama viennozīmīgi. Ja tirgotājam būs laba vide tirgošanai, tad viņā varēs arī piedāvāt kvalitatīvāku pakalpojumu," skaidroja Varkals. Uz to Abramovs piebilda, ka arī šādu iespēju vajadzētu izskatīt.

Rīgas Centrāltirgus atjaunošanas nepieciešamību uzvēra arī Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS). Viņš aicināja tirgus vadību apdomāt iespēju vienu no paviljoniem atvēlēt tikai Latvijas zemniekiem, ražotājiem, tirgotājiem, kā arī pievērst pastiprinātu uzmanību tirgotāju precei, lai kā Latvijas prece netiktu tirgota citu valstu produkts.

Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,42 miljoni latu. Pērn Centrāltirgus strādājis ar 115 923 latu peļņu, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Rīgas Centrāltirgus dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada.

Rīga, 24.aug., NOZARE.LV.
 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone – augstas kvalitātes akmens virsmas jūsu interjeram

ARI Stone ir uzņēmums, kas apvieno jaunākās inovācijas, augstākās kvalitātes akmens materiālus un bezgalīgas dizaina iespējas, lai palīdzētu jums izveidot jaunus interjera elementus. Uzzināsim, kas ietilpst ARI Stone piedāvājumā un kādi ir šīs sezonas jaunumi un dizaina aktualitātes!

Aktuālie piedāvājumi

Aktualitātes

Izstāsti Latvijai

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Kas ir ceļa servitūts? Skaidro RSU Lekt. PhD Jolanta Dinsberga: Pielaiko telpu, māju, dārzu

Ko darīt, ja īpašumam nav piekļuves pie ceļa? Vai var izmantot kaimiņa zemes gabalā jau esošu ceļu vai izbūvēt jaunu? Šādos gadījumos var noformēt ceļa servitūtu. Kā to izdarīt juridiski pareizi, video skaidro Rīgas Stradiņa universitātes RSU Sociālo zinātņu fakultāte docētāja, šķīrējtiesnese, juriste Ph. D. Jolanta Dinsberga, kura par šo tēmu veica promocijas darbu.